Annonce
Faaborg-Midtfyn

Kraftig regn smadrede nyt asfaltarbejde

Mikkel Olsen fra Arkil, der er virksomheden bag asfalten, var mandag i Ryslinge for at få lukket huller i Rødamsvej. Foto: Christina Frederiksen
Det voldsomme regnvejr har lavet huller i det såkaldte bærelag på Rødamsvej, men vejen skal alligevel nok blive glat og flot, lover Natur og Trafik
Annonce

Ryslinge: En vaks borger kontaktede avisens redaktion i Ringe, fordi Rødamsvej i Ryslinge lider under huller og ujævnheder. Det undrede ham, fordi han her på siderne i sidste uge kunne læse, at vejen i disse dage er ved at få lagt ny asfalt.

Teknikken, der bruges, er helt ny i Danmark og hedder "cold recycling". Det betyder, at man genbruger den gamle asfalt, tilfører vand, hvor efter den tromles. Det er så meningen, at bærelaget, som det hedder, bliver forseglet og derefter skal have lov til at tørre op. Det sidste lag, altså slidlaget, som er det, der gør vejen flot og glat, er endnu ikke blevet lagt på, og borgerens undren handlede altså om, at der var huller i bærelaget. Ret store huller faktisk, hvilket avisen kunne konstatere ved selvsyn mandag formiddag, da vi trillede forbi.

- Det lag, man kan se nu, er bærelaget. Det skal ligge i 10 dage, men på grund af det ekstremt dårlige vejr vi har haft, er forseglingen gået i stykket, og så kan der komme huller i vejen, som der er nu, fortæller driftsmedarbejder i Natur og Trafik Flemming Hansen.

Hullerne i vejen har ikke som sådan noget med den nye type asfalt at gøre. Store mængder regn er bare ikke foreneligt med lægning af ny asfalt.

- Der kan aldrig asfalteres, når det regner. Det giver altid et dårligt resultat, så det er der ikke noget nyt i, siger Flemming Hansen, der lover, at Rødamsvej nok snart skal blive fin og glat igen.

- Det sidste slidlag bliver lagt på allersenest i næste uge, siger Flemming Hansen, der tilføjer, at Ibjergvej i Årslev, hvor man også har brugt den nye type asfalt, også nok skal blive køreklar.

Hullerne blev fyldt op, og allersenest i næste uge bliver det sidste slidlag lagt på, så vejen bliver glat og fin igen. Foto: Christina Frederiksen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Nu får Vollsmose sin egen læge

Fyn

Uheld i nødspor på Fynske Motorvej

Fyn

Corona gør stadig ondt på de fynske hoteller: Men ét sted går det over al forventning

Middelfart

Kvinde fik nok af naboens afbrænding af affald: - Det stinker ganske forfærdeligt

Assens

87-årig påkørt af en bakkende varebil: - Stod i den blinde vinkel

Annonce