Annonce
Nyborg

Beboere slap ud af brændende hus - men hunden løb væk

10-12 brandfolk deltog i slukningsarbejdet mandag aften. Foto: Kasper Riggelsen
Brandvæsenet havde mandag aften travlt med at slukke en kraftig brand i stråtækt hus i Langå. Ingen personer kom alvorligt til skade.
Annonce

Opdateret kl. 23.00 med nye billeder samt med oplysninger fra naboer, indsatslederen og Fyns Politi.

Langå: Det lykkedes et ældre ægtepar at undslippe flammerne, da der mandag aften udbrød brand i et stråtækt hus på Degnelodden i Langå.

Til gengæld løb familiens hund væk, og parret nåede kun at redde en computer og en mobiltelefon, før det var for sent.

Branden er formentlig startet på loftet, men ilden bredte sig hurtigt til resten af huset. Vidner på stedet fortæller, at de hørte en lyd, der mindede om en eksplosion. Foto: Kasper Riggelsen

Alarmcentralen modtog anmeldelsen klokken 20.04, og der blev straks sendt brandbiler fra nær og fjern, politi og ambulancer til stedet.

- Da brandvæsenet kom frem til stedet, var huset totalt overtændt. Nogen havde forsøgt at slukke branden med en haveslange, men det har været totalt håbløst, fortæller vagtchef ved Fyns Politi Kenneth Taanqvist.

Selve huset stod ikke til at redde. Foto: Kasper Riggelsen

Det bekræftes af indsatslederen på stedet, Kenneth Hørdum.

- Vi fik en melding om, at der var udbrudt brand på loftet i et stråtækt hus. Da vi lander på herude, er hele huset overtændt. Derfor har vi koncentreret os om parrets bil og om et skur med plænetraktor og så videre, som vi har forsøgt at redde. Selve bygningen kunne vi ikke hente noget i, fortæller han.


Da brandvæsenet kom frem til stedet, var huset totalt overtændt. Nogen havde forsøgt at slukke branden med en haveslange, men det har været totalt håbløst.

Kenneth Taanquist, Fyns Politi


Kenneth Taanqvist fra Fyns Politi fortæller, at man traf det ældre ægtepar på adressen, og at de efter omstændighederne har det godt.

- Konen har dog inhaleret en del røg, så hun er blevet kørt til observation på hospitalet, tilføjer han.

Klokken cirka 22 var der fortsat ild i den bagerste del af huset. Foto: Kasper Riggelsen

Politiet har endnu ikke været i stand til at klarlægge brandårsagen. Derfor skal man nu i gang med en brandundersøgelse, men først skal bygningerne have lov til at køle af.

Klokken cirka 22 vurderede indsatslederen, at man skulle bruge yderligere to timer på slukningsarbejdet. For en sikkerheds skyld vil der blive sat en brandvagt på i tilfælde af, at ilden skulle få fat på ny.

En kraftig brand er udbrudt i et stråtækt hus i Langå. Foto: Peter Krogh Frausing
Brand i Langå. Foto: Peter Krogh Frausing
Brand i Langå. Foto: Peter Krogh Frausing
Brand i Langå. Foto: Peter Krogh Frausing
Brand i Langå. Foto: Peter Krogh Frausing
Brand i Langå. Foto: Peter Krogh Frausing
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Interview: 'Jorden kalder' tænkte Jens Rohde, mens han sad og følte sig helt på månen

Annonce