x
Annonce
Indland

Kraftig blæst og regn bliver ved og ved hele ugen

Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Næsten alle dage i denne uge byder på kuling og byger, melder DMI. Vejrtypen fortsætter stort set til marts.

Det kraftige blæse- og regnvejr, der har præget Danmark et godt stykke tid, slipper ikke foreløbigt sit tag i landet.

Annonce

Den kommende uge bliver således ustadig, fortsat særdeles blæsende og med milde temperaturer.

Det fortæller Martin Lindberg, vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI), tidligt mandag morgen.

- Vi får kuling - og faktisk op til hård kuling - næsten hver dag i denne uge. Der kommer også rigtig mange byger, siger meteorologen.

Det heftige regnvejr, der natten til mandag har spærret flere veje i Jylland, fortsætter lidt endnu.

I løbet af mandagen bliver bygerne dog mindre kraftige, og i den sydøstlige del af landet kan man håbe på nogen sol.

Det bliver mildt og mellem fem og otte grader.

Særligt i den vestlige del af Jylland fortsætter den kraftige blæst med vindstød op til stormstyrke flere steder.

- Vi har dog nok set det værste af søndagens regnvejr, siger Martin Lindberg, der fortæller, at et varsel om forhøjet vandstand i Limfjorden kommer til at gælde frem til tirsdag aften.

I løbet af mandag eftermiddag og ud på aftenen aftager vinden.

Men bygerne fortsætter tirsdag, hvor de enkelte steder kan være med slud. Temperaturerne holder sig milde.

Onsdag venter et lille lyspunkt, da man i nord kan regne med nogen sol. Det kan man dog ikke umiddelbart i syd, hvor bygerne bliver ved.

Vinden lægger sig en hel del onsdag, og i løbet af dagen ventes den at aftage og blive svag til jævn de fleste steder i landet.

Natten til torsdag bliver den eneste i denne uge med nattefrost, fortæller Martin Lindberg.

- Vi er faktisk i en periode med ret kold luft. Men når det blæser så stærkt ind fra Nordsøen, bliver det faktisk ved med at være varmt. Derfor bliver det koldere, når vinden lægger sig, forklarer han.

Torsdag skal en front igen passere Danmark fra sydvest, så efter en tør start på dagen begynder det at regne. Igen står den på frisk vind til kuling.

Og fredag følger ifølge DMI nogenlunde samme opskrift, da det begynder tørt med lidt eller nogen sol, hvorefter regnen tager til.

Martin Lindberg forklarer, at de mange byger skyldes, at Danmark ligger i en ret kraftig luftstrøm fra vest.

Vejrtypen ser ikke for alvor ud til at ændre sig før marts, melder DMI.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Coronavirussen vil forandre dansk politik

I Danmark har vi – heldigvis – en politisk tradition for, at vi rykker sammen, når det gælder. Således kunne Folketinget på tværs af partiskel i et højt tempo og uden det sædvanlige politiske fnidder vedtage de nødvendige tiltag. Hvad enten det var omfattende og nødvendige tiltag på sundhedsområdet, forbud mod større forsamlinger eller en historisk stor økonomisk kompensation til ansatte og virksomheder, der er ramt af Coronaen. Også fagbevægelsen og arbejdsgiverne har med indgåelsen af en trepartsaftale, der spænder et sikkerhedsnet ud under rigtigt mange lønmodtagere og mange virksomheder vist, at de er parate til at tage ansvar i denne svære situation. Men det er ikke slut endnu, og der bliver brug for flere tiltag. Både for at håndtere sundhedssituationen, men også for at sikre, at de alt for mange virksomheder, der af den ene eller anden årsag ikke bliver hjulpet af de vedtagne hjælpepakker, kan få den fornødne hjælp. Når denne coronakrise er drevet over, er der behov for samarbejder på tværs af partiskel. Til den tid vil dansk politik være forandret. Vi vil stå med en kæmpe regning, som vi endnu ikke kender, og som skal samles op. Det kommer til at kræve politisk mod og vilje. Hvordan sikrer vi de rette politiske rammer, økonomisk vækst og dermed en fortsat høj beskæftigelse? Og hvordan får vi de mange tusinde mennesker, der i disse dage bliver afskediget eller sendt hjem, tilbage på arbejdsmarkedet? Der er mange spørgsmål, der kræver politisk handling og samarbejde i Folketinget. I den første tid af coronakrisen har Folketinget vist vilje til samarbejde, men hvor længe vil det vare ved? Vil vi se ydrefløjene grave sig ned, som vanen forskriver? Og hvad med regeringens parlamentariske grundlag – herunder ikke mindst Enhedslisten og SF – vil de have modet til også at træffe upopulære beslutninger? Der må gøres ofre i tiden efter, og det er ikke givet, at Arne får lov til at komme tidligere på pension, eller at vi kan afsætte ubegrænset med penge til klimaet, hvis pengene ikke er der. For mig at se er løsningen klar: Et tæt samarbejde mellem S-regeringen og Venstre om en omfattende plan, der skal få Danmark tilbage på sporet. En plan, der rækker mange år frem – også til efter næste folketingsvalg. De to partier har flertal tilsammen og har for mig at se en forpligtigelse til at træffe de nødvendige politiske beslutninger for at bringe Danmark sikkert videre. Coronavirussen har derfor forandret dansk politik her og nu men så sandelig også på lang sigt.

Annonce