Annonce
Faaborg-Midtfyn

Krøyers Brudekjoler åbner i Faaborg: - Vi har en vare, folk gerne kører langt efter

Etena Krøyer er trukket i arbejdstøjet, og nu vidner sedlerne i vinduerne om, hvem det er, der rykker ind i Østergade 25. Foto Maria Retoft Pedersen Krøyers Brudekjoler
Etena Krøyer har været selvstændig med Krøyers Brudekjoler siden 2015. Familien flyttede til Faaborg-området for tre år siden. Nu flytter Etena forretningen med og håber at kunne tiltrække kunder fra hele Fyn og øerne.

Faaborg: Lokalerne i Østergade 25 har gennem længere tid stået tomme, siden Vero Moda lukkede i 2017. Lige bortset fra når Normal-kæden i et par måneder i de sidste to somre er rykket ind med deres sommerbutik. Men nu er der spændende nyt på vej i lokalerne på mere permanent basis.

Håndværkerne er allerede i fuld gang med at forvandle butikslokalerne til Krøyers Brudekjolers nye showroom.

- Ønskescenariet er, at vi åbner først i december, lyder det fra Etena Krøyer.

Annonce

Hun er kvinden bag Krøyers Brudekjoler, som har eksisteret siden 2015. Hun tager ud på store messer og håndplukker de designerkjoler, hun gerne vil sælge i butikken.

- Jeg har svært ved at sælge kjoler, jeg ikke synes er smukke, derfor køber jeg ikke hele kollektioner hjem. Vi startede forretningen hjemme i privaten, hvor vi også boede, men da den havde kørt et års tid, fik den egne lokaler på Frederiksundsvej i Brønshøj, forklarer hun.

For tre år siden flyttede familien bestående af Etena, manden Jimmi Krøyer og to børn fra hovedstadsområdet og ind i et hus på Sanatorievej ved Vester Aaby. Og siden er ønsket om at flytte forretningen til Faaborg kun blevet større.

- Jeg kommer selv oprindeligt fra Vissenbjerg, min mand fra Vesterbro. Han har kørt slædepatrulje i Sirius i to år, så han kan godt lide stilhed og natur, siger Etena Krøyer med et smil.

Krøyers Brudekjoler i København afvikles over det kommende måneder, og så rykkes hele forretningen til Faaborg. Privatfoto

Derfor var parret også kun ganske få dage om at handle boligen på Sanatorievej - og det er en beslutning, de på ingen måde har fortrudt. På hjemmeadressen på Sanatorievej har de også haft et showroom, og det er det, der nu flytter ind i Østergade.

- Vi har nok gået og kigget på lokaler i Faaborg et års tid, men nu skulle det være. Planen er så, at vi afvikler forretningen i København i slutningen af november, siger Etena Krøyer.

Også for konfirmander

Forretningen i Østergade kommer til at sælge både brudekjoler og konfirmationskjoler.

- Det foregår sådan, at den kommende brud online booker en tid til en prøvning. Så har man hele forretningen får sig selv den dag. Så kommer man med familien og prøver nogle forskellige kjoler og finder ud af, hvad man godt kan lide. Det er ikke alle, men nogle kan godt risikere at få tårer i øjnene, når man finder den rigtige, siger Etena Krøyer.

At køre ambulance er meget serviceorienteret, og der har det her fag på en måde meget af det samme. Jeg er vild med at følge bruden, fra hun træder ind ad døren, og til jeg udleverer den tilrettede kjole, som gør hende glad.

Etena Krøyer

- Da vi ikke må have varelager, skal kjolerne bestilles i god til i forvejen. Vi har fire måneders leveringstid, og så skal der foretages tilretninger også, forklarer hun.

Etena Krøyer beskriver sig selv som en "drengepige", der aldrig har været bange for at blive beskidt og få blå mærker. Hun har bla. kørt som ambulanceredder i 10 år, og hendes mand mødte hun under en udsendelse til Kosovo som soldat.

- Så det er en lidt anden verden det her. Min mor var skrædder, så det her har på en måde altid været en hobby for mig, og jeg kan også godt selv lide at gøre noget ud af mig selv. At køre ambulance er meget serviceorienteret, og der har det her fag på en måde meget af det samme. Jeg er vild med at følge bruden, fra hun træder ind ad døren, og til jeg udleverer den tilrettede kjole, som gør hende glad, siger Etena Krøyer.

Butikken kommer ikke til at have faste åbningstider, men vil holde åbent efter behov og efter hvornår, der er bestilt prøvninger.

Etena Krøyer har været selvstændig med Krøyers Brudekjoler siden 2015. Privatfoto

- Det ligger endnu ikke helt fast, hvordan vi kommer til at gøre det med konfirmationskjolerne. Det skal vi lige finde ud af, siger Etena Krøyer.

Annonce

Håber på flere medarbejdere

Håbet er, at Krøyers Brudekjoler kan trække kunder langvejs fra til Faaborg. Og i hvert fald Fyn og øerne.

- I butikken i København kom der også kunder fra Jylland og Fyn. Vi har en vare, som folk gerne kører langt efter. Jeg er meget optimistisk omkring, at vi finder vores eget kundegrundlag her, siger hun.

Prislejet fra kjolerne spænder fra omkring 6.000 kroner til 21.000 kroner.

- Men den gennemsnitlige kunde køber nok for omkring 9.000 kroner, vurderer Etena Krøyer.

Etena Krøyer har en medarbejder ansat i forretningen og håber på sigt at kunne ansætte flere.

- Jeg håber, vi får rigtig travlt, og jeg glæder mig til at rykke ind i Østergade. Jeg kunne sagtens se for mig, at vi skal have modellerne i nogle smukke kjoler og så få taget nogle billeder i Faaborgs smukke, romantiske gader, siger Etena Krøyer.

Krøyers Brudekjoler åbner i starten af december i Faaborg. Foto: Maria Retoft Pedersen
Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Hvad skulle jeg ellers gøre? Da Alan blev født lungesyg, købte Kenneth en tankstation til hans familie

Annonce
Annonce
Annonce
Nordfyn

Bogense Hotel lukker efter corona-udbrud: - Vi kunne slet ikke overskue, hvad det kunne udvikle sig til

Middelfart For abonnenter

Naboer til motorvej er endt i tvist med Vejdirektoratet: - Vi er villige til at gå i retten for det her

Fyn

Hun kæmper børnenes kamp. Derfor bør Sara Ekknud Windell være Årets Fynbo

Livsstil For abonnenter

Zoo-direktør i Odense tror på dyret i mennesket og ikke mennesket i dyret: - Hvis jeg ikke søgte jobbet, ville jeg ikke kunne leve med mig selv

Populært håndværkerfradrag fjernet fra næste års finanslov

Navne For abonnenter

41-årige Jens er enlig far, selvstændig og politiker: - Jeg var meget bange for at miste mig selv

Navne

Kirsten C. Fournaise er blevet opkøbt flere gange: 40-års jubilæum i Spar Nord Odense

Odense

Butiksejere raser over betalingsparkering: - Kommunen har trådt på os i årevis

Flertal finder penge til bedre forhold for fødende efter tre år

Odense

Landsby vil genoplive forladt købmand - lokale har givet over en kvart million: - Det er næsten ikke til at tro

Odense For abonnenter

Åbnede for seks år siden: Nu skal indfaldsvej i Odense bygges om for millioner

OB

Bashkim Kadrii: Det er det, jeg har efterlyst

Annonce