Annonce
Indland

Krænkende morgensang: Leder på handelshøjskole føler sig misforstået

"Jeg er i dag blevet interviewet til Kristeligt Dagblad, og det har ført til en artikel, som er blevet voldsomt vinklet," skriver Mads Mordhorst, leder på Copenhagen Business School, på Facebook. Arkivfoto: Linda Kastrup/Scanpix Denmark

Mads Mordhorst fra CBS, der undskyldte for sang, mener, at han er blevet tolket for skarpt i artikel.

Det har onsdag vakt stor debat, at en leder på CBS undskyldte over for en forsker, at sangen "Den danske sang er en ung blond pige" blev sunget til et internt møde.

Forskeren opfattede sangen som ekskluderende på grund af den beskrivelse af den danske sang om en ung blond pige.

Episoden er beskrevet af Kristeligt Dagblad, der også citerer Mads Mordhorst for, at sangen nok ikke vil blive sunget igen.

- Jeg er i dag blevet interviewet til Kristeligt Dagblad og det har ført til en artikel, som er blevet voldsomt vinklet.

- Jeg kan se, at jeg her er blevet tolket ind i en identitetspolitisk ramme, som jeg ikke deler, skriver Mads Mordhorst, viceinstitutleder på CBS, på Facebook.

Kristelig Dagblad oplyser, at Mads Mordhorst har fået alle citater til gennemsyn inden publicering.

Historien har fået en lang række politikere til tasterne på sociale medier, hvor både statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og justitsminister Søren Pape Poulsen (K) har ytret deres uenighed i udsagnene.

Ifølge Mads Mordhorst, der oplyser, at han ikke har yderligere kommentarer ud over sit opslag på Facebook, var episoden dog uden dramatik.

- Episoden, som artiklen bygger på, ligger næsten to år tilbage, og var en konkret episode.

- Efterfølgende talte vi om den, og der var ikke nogen, hverken blandt de ansatte eller i ledelsen, som var af den opfattelse, at den skulle føre til ændringer i forhold til regler eller andet.

- Modsat af hvad Kristeligt Dagblad skriver, førte den netop ikke til en 'æreskrænkelsessag', skriver Mads Mordhorst på det sociale medie.

Han understreger efterfølgende, at "et universitet er et sted, hvor der skal være højt til loftet, frie meningsudvekslinger og så få regler som mulig".

Kristelig Dagblads artikel skriver ikke ordet "æreskrænkelsesag" men skriver "krænkelsessag".

Avisen oplyser til Ritzau, at Mads Mordhorst har haft alle citater til gennemsyn og godkendt dem inden publicering.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Debat: Vi skærer, hvor det gør ondt, mens der flyder millioner til Frederiksberg og Gentofte

Lokaldebat: Årets budgetlægning (i kommunerne red.) har været præget af stor usikkerhed og forsinkelse. Folketingsvalget kom sent, derefter var Socialdemokraterne og deres støttepartier længe om at få dannet en regering. I stedet for hurtigt at få lavet aftaler med kommuner og regioner, valgte den nye regering at holde sommerferie. Derfor vidste vi ikke, om vi skulle spare 25 eller 100 millioner før sidst i september. Det er ingen let opgave at være politiker i disse år. Vores udgiftspres stiger voldsomt år efter år på grund af flere ældre og flere borgere med tunge diagnoser. Og vores indtægter er meget under landets gennemsnit, så skal der skæres, hvor det gør ondt. Danmark mangler stadig en udligningsreform, der hjælper kommuner som vores. Når velstillede kommuner som Frederiksberg og Gentofte næste år får henholdsvis 90 og 50 millioner i udligning fordi de "har ryddet op i cpr. registret" og derfor mister indbyggere, er kommentarer vist overflødige. Heldigvis er vi i en situation, hvor den ansvarlige politik, de fleste af os har været enige om, gør, at det nu i nogle år er muligt bruge af opsparede midler. I år fremlagde administrationen et effektiviserings- og sparekatalog på 60 millioner med mange tidsler. Det gik heldigvis bedre end forventet, så der blev ”kun” brug for cirka 25 millioner. Det blev muligt at styre udenom de værste forslag omkring daginstitutionerne, skoleområdet, de tidlige indsatser, rengøring hos de ældre og reducering af nattevagter. Det lykkedes også at få et balanceret anlægsbudget, hvor rammen blev hævet fra 90-95 millioner. Det var vigtigt for Venstre, så vi også fortsat har penge til haller, skoler, trafiksikkerhed og cykelstier rundt i Faaborg-Midtfyn Kommune, samtidig med store beløb til byudvikling i Årslev.

Annonce