Annonce
Faaborg-Midtfyn

Kræmmermarked i Faaborg: Masser af tilbud, når Faaborg er målby i træskibsræs

Faaborgs gader bliver fyldt med kræmmere, når der kommer træskibe til byen. Arkivfoto
Vores Faaborg & Egn og Ugeavisen Faaborg arrangerer kræmmermarked i midtbyen, når de gamle træskibe kommer til Faaborg.

Faaborg: Der skal være fest og farver i Faaborg fredag 26. juli, når Faaborg er målby for "Fyn rundt for bevaringsværdige træskibe". Og en arbejdsgruppe arbejder på højtryk for at få skabt en masse liv i byen denne dag. Både for sejlerne og for alle dem, der kigger forbi for at se de imponerende træskibe.

- I arbejdsgruppen har vi talt meget om, at vi gerne vil skabe en sammenhæng mellem havnen og midtbyen den her dag, og vi har før haft stor succes med kræmmermarked i byen. Det er derfor, vi har valgt at lave et tilsvarende i den her anledning, fortæller Signe Pardorf Nielsen fra Vores Faaborg & Egn.

Sammen med Ugeavisen Faaborg er Vores Faaborg & Egn arrangører af markedet, hvor boder vil strække sig fra Havnegade op gennem Holkegade og til Torvet.

- Boderne skal være en blanding af madboder, delikatesser og private kræmmere, som lejer sig ind. Der er et begrænset antal pladser, så det bliver først til mølle, fortæller Signe Pardorf Nielsen.

Det koster 50 kroner pr. meter, og det er muligt at leje borde til markedet. Tilmelding skal ske til deltager@jfmedier.dk. Betaling sker via bankoverførsel til registreringsnummer 0828 og kontonummer 427829.

Markedet vil finde sted i tidsrummet klokken 10-19. Der vil være masser af andre arrangementer i byen på denne dag, som vil blive omtalt senere.

- Jeg tror, det bliver en festdag i hele byen, hvor der bliver liv og glade dage. Det bliver en stor begivenhed, hvor rigtig mange aktører bliver involveret. Og hvis vi virkelig får skabt en fest, så kunne man jo håbe, at Faaborg kan blive valgt til målby igen, siger Signe Pardorf Nielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Annonce