Annonce
Faaborg-Midtfyn

Kræmmermarked i Faaborg: Masser af tilbud, når Faaborg er målby i træskibsræs

Faaborgs gader bliver fyldt med kræmmere, når der kommer træskibe til byen. Arkivfoto
Vores Faaborg & Egn og Ugeavisen Faaborg arrangerer kræmmermarked i midtbyen, når de gamle træskibe kommer til Faaborg.

Faaborg: Der skal være fest og farver i Faaborg fredag 26. juli, når Faaborg er målby for "Fyn rundt for bevaringsværdige træskibe". Og en arbejdsgruppe arbejder på højtryk for at få skabt en masse liv i byen denne dag. Både for sejlerne og for alle dem, der kigger forbi for at se de imponerende træskibe.

- I arbejdsgruppen har vi talt meget om, at vi gerne vil skabe en sammenhæng mellem havnen og midtbyen den her dag, og vi har før haft stor succes med kræmmermarked i byen. Det er derfor, vi har valgt at lave et tilsvarende i den her anledning, fortæller Signe Pardorf Nielsen fra Vores Faaborg & Egn.

Sammen med Ugeavisen Faaborg er Vores Faaborg & Egn arrangører af markedet, hvor boder vil strække sig fra Havnegade op gennem Holkegade og til Torvet.

- Boderne skal være en blanding af madboder, delikatesser og private kræmmere, som lejer sig ind. Der er et begrænset antal pladser, så det bliver først til mølle, fortæller Signe Pardorf Nielsen.

Det koster 50 kroner pr. meter, og det er muligt at leje borde til markedet. Tilmelding skal ske til deltager@jfmedier.dk. Betaling sker via bankoverførsel til registreringsnummer 0828 og kontonummer 427829.

Markedet vil finde sted i tidsrummet klokken 10-19. Der vil være masser af andre arrangementer i byen på denne dag, som vil blive omtalt senere.

- Jeg tror, det bliver en festdag i hele byen, hvor der bliver liv og glade dage. Det bliver en stor begivenhed, hvor rigtig mange aktører bliver involveret. Og hvis vi virkelig får skabt en fest, så kunne man jo håbe, at Faaborg kan blive valgt til målby igen, siger Signe Pardorf Nielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Nederlag til styrelse: Skandalelæge må fortsætte med at omskære drengebørn

Sport

Midtbaneprofil forlænger i Middelfart

Leder For abonnenter

Ghettopakke: Aktuelle tal, tak

Der er ikke længere blot én, men nu to rigtig gode grunde til, at partierne bag den såkaldte ghettopakke tænker sig godt om og justerer kriterierne, inden de pålægger en række kommuner at begynde nedrivning af boligområder på den hårde ghettoliste. Med et bredt flertal bestående af seks partier bag ghettopakken må man udlede, at dette tiltag mod socialt udsatte parallelsamfund har solid folkelig forankring. Men den folkelige forståelse kan hurtigt skrumpe ind, hvis det viser sig, at et nedrivningsdiktat har et grotesk skær af tilfældigheder. Det har stødt mange borgere, at Odense Kommune tilbyder flyttepenge til dømte kriminelle i boligområder, der risikerer at havne på den nye ghettoliste, som sendes ud til december. Forargelsen er forståelig, selv om kommunen kun reagerer som alle andre, der ser en kæmpeudgift tårne sig op forude: Man forsøger at undgå den. Og her er der tale om, at nogle færre beboere med en plettet straffeattest i et par opgange måske er afgørende. Senest er det kommet frem, at nedrivning kan blive udløst af, hvad man kan kalde bagatelkriminalitet. Hvis en person får en bøde og ikke betaler den, havner sagen i retten, hvor personen får en dom. Ifølge et datatræk hos Fyns Politi for 2017 og 2018 har otte personer med adresse i det nedrivningstruede boligkvarter Solbakken i Odense fået en dom på grund af en ikke-betalt bøde. Disse eksempler belaster altså Solbakken i ghettoregnskabet og kan i sidste ende betyde nedrivning. Venligt udlagt vil det være et papirtyndt grundlag. Boligminister Kaare Dybvad besøgte et af Odenses udsatte boligkvarter for nogle dage siden og havde ingen bemærkninger til kommunens flyttehjælp til kriminelle. Derimod stillede Dybvad i udsigt, at de tal, der skal danne grundlag for ghettolisterne, skal være så aktuelle som muligt. Hvis det skal forstås sådan, at de 11 måneder gamle tal, der bruges i dag, ikke dur, er det en god erkendelse, selv om skrotning bør være en selvfølge. Betryggende vil det også være, hvis partierne bag ghettoaftalen giver opgørelsesmetoden et eftersyn. På landsplan berører ghettoplanen flere tusind mennesker og koster mange milliarder. Derfor skal kriterier og udførelse være uangribelig.

Annonce