Annonce
Nordfyn

Kræftindsamling: Stafet med plads til flere på banen

Fightere, der selv har eller har haft kræft, går forrest på den første runde iført gule T-shirts. Styregruppen for Stafet for Livet Nordfyn håber, at flere fightere vil slutte sig til arrangementet den anden anden weekend i september. Arkivfoto: Mikkel Hamann Jensen
Stafet for Livet Nordfyn inviterer til informationsmøde sidst i januar. Håber er at få flere deltagere, når næste stafet skydes i gang til september.

Nordfyn: Den anden weekend i september sidste år samledes omkring 350 kvinder og mænd, unge og ældre til Stafet for Livet på sportspladsen bag Bogense Hallerne med det fælles formål at samle penge ind til Kræftens Bekæmpelse og være sammen om at støtte kræftramte og deres familier.

12. og 13. september i år går det løs igen, og der er plads til mange flere deltagere. Derfor inviterer styregruppen for Stafet for Livet Nordfyn til informationsmøde torsdag den 29. januar.

På mødet kan de, der ikke har deltaget før, møde holdkaptajner, der har stået i spidsen for deltagerhold ved tidligere stafetter, og på den måde få både praktiske oplysninger og en fornemmelse af, hvordan det er at bruge et døgn sammen med andre, der enten selv er berørt af kræft eller bare gerne vil støtte op om formålet.

- Vi vil også gerne have flere fightere til at deltage, siger Doris Madsen fra styregruppen. Fightere er nuværende eller tidligere kræftpatienter, der iført gule T-shirts går den første runde på banen.

Som det ligger i stafet-navnet, er meningen, at holdene skal have en deltager på banen hele tiden, men om du går, løber, kører i kørestol eller andet, er ligegyldigt.

Selv om deltagertallet sidste år var lavere end ved tidligere nordfynske stafetter, lykkedes det alligevel at indsamle på den gode side af 140.000 kroner. Pengene kommer blandt andet fra sponsorgaver, som holdene skaffer og donerer enten til en auktion eller som præmier i tombolaen.

- Pr. deltager laver vi et bedre overskud end gennemsnittet, fortæller Doris Madsen.

Informationsmødet den 29. januar klokken 19 foregår i Borgercaféen, Odensevej 10 i Søndersø.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Lynfrosten giver nye muligheder

Klumme

Hvad er målet med udligning?

Temaet i rigtig mange samtaler i denne tid er den kommunale udligning. Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har været til et møde, uden at det har været bragt op. Sidst til et møde med plejefamilierne i Assens Kommune i mandags, hvor den manglende udligning nævnes af flere som en årsag til den besparelse, som kommunen har valgt at lægge på plejefamilierne. Til det skal jeg dog også sige som kommunalpolitiker i Assens, at det også er et spørgsmål om prioritering, og hvis viljen havde været der i byrådet, kunne der have været prioriteret anderledes. Men det er et faktum, at der er stor forskel mellem kommuner i forhold til kommunernes mulighed for at opretholde en god service. Foreningen Bedre Balance har opgjort, at kommunerne i hovedstadsområdet kan bruge 186 kroner for hver gang, kommunerne i resten af landet kan bruge 100 kr. pr. sårbart barn. Skal vi acceptere det? Sundhedsministeren har sagt: “Vi skal knække den ulighed, der betyder, at et barn, der i dag fødes i Gentofte Kommune. i gennemsnit kan regne med at blive 83,4 år, mens det barn, der fødes i Lolland, bliver 77,7 år. Alene på grund af postnummeret.” Ja selvfølgelig skal vi knække uligheden, siger alle. Men er forudsætningen så ikke, at vi må starte med at sikre alle kommuner samme mulighed for service - samme mulighed for at sikre de svage børn et godt liv. Da man oprettede regionerne, var man enige om, at der ikke måtte være forskel på kvaliteten af behandlingen på sygehusene. Derfor bliver pengene til regionerne fordelt med den målsætning, at det er muligt. Når det så handler om kommunerne, så burde vi starte med diskussionen af om vi - som på sygehusområdet - mener, at der bør være samme kvalitet i alle kommuner. Når Mette Frederiksen udråber sig som børnenes minister, så ville jeg forvente, at vi var enige om, at der ikke må være forskel på støtten til det svage barn alene på grund af hvilken kommune, barnet er født i. Derfor vil jeg foreslå, at vi tager hul på en diskussion om, hvorvidt vi vil acceptere ulighed på tværs af landets kommuner. Mit og DF's udgangspunkt er, at vi ønsker et lige Danmark. Et Danmark, hvor det, at man bor i det ene eller andet postnummer, ikke er afgørende for et barns chancer for et godt liv eller kvaliteten af ældreplejen. Jeg vil gå til forhandlingerne med troen på, at vi kan blive enige om en politisk målsætning for udligningsreformen. Og kan vi det, så tror jeg på, at der er håb for et mere lige Danmark.

112

Flotte fjordhuse i første parket

112 For abonnenter

Avisen undersøger efter debat: Politiet sigter flere og er hurtigere fremme

Annonce