Annonce
Fyn

Kræftens Bekæmpelse efter rygeforbud på fynsk uddannelse: Det kan ikke stå alene

Både de studerende og deres undervisere skal kvitte cigaretterne på Syddansk Erhvervsskole, der efter sommerferien indfører totalt rygeforbud. Foto: Scanpix
Syddansk Erhvervsskole møder stærk opbakning fra Kræftens Bekæmpelse, efter at uddannelsesinstitutionen har indført totalt rygeforbud. Det er dog fortsat prisstigninger på cigaretter, der har den største effekt, fortæller organisationen.

Efter sommerferien skal det være helt slut med at inhalere røg på Syddansk Erhvervsskole i Odense. Hverken uddannelsesinstitutionens elever eller lærere må nemlig ryge i skoletiden, har ledelsen besluttet.

Godt gået, mener Kræftens Bekæmpelse, der ikke overraskende bakker op om rygeforbuddet.

- Det er rigtig stærkt, når en skole selv træffer den beslutning og viser, at det er et område, som de gerne vil arbejde med. Det er vi kun glade for, fortæller projektleder Tenna Christiansen fra Kræftens Bekæmpelse.

Andelen er unge rygere er nemlig vokset inden for de seneste år.

- I en årrække var der en stagnering i andelen af unge rygere, men inden for de seneste år er der desværre sket en stigning igen, fortæller hun.

Annonce

Det er forholdsvist nyt, så langtidseffekterne er ikke målt på ungdomsuddannelserne endnu. Men at skabe røgfrie miljøer er klart noget, der bliver bredt anbefalet i forhold til at forebygge rygning. Vi har evidens for, at det virker på grundskolerne, så vi har en klar forventning om, at det også har effekt på ungdomsuddannelser.

Tenna Christiansen, projektleder Kræftens Bekæmpelse

Langtidseffekter ikke målt

Ifølge Tenna Christiansen viser erfaringerne, at der er færre elever, der ryger i skoletiden på de ungdomsuddannelser, der indfører og håndhæver rygeforbud.

- Det er forholdsvist nyt, så langtidseffekterne er ikke målt på ungdomsuddannelserne endnu. Men at skabe røgfrie miljøer er klart noget, der bliver bredt anbefalet i forhold til at forebygge rygning. Vi har evidens for, at det virker på grundskolerne, så vi har en klar forventning om, at det også har effekt på ungdomsuddannelser, fortæller hun.

Hvad, der er stærk evidens for, er, at prisstigninger på cigaretpakker har en effekt.

- At sætte priserne op er noget af det, man ved, virker, men de røgfrie miljøer er også rigtig vigtigt. Så det skal helst være en flerstrenget indsats, så det ikke er enten eller, men både og. Prisstigningerne er dog en rigtig stærk måde at understøtte de skoler og arbejdspladser, der indfører rygeforbud.

De unge bliver dog også påvirket af andre ting. Det kan for eksempel være film og serier, hvor karaktererne ryger.

- Vi ved, at det kan påvirke unge med rygning på film og tv, fordi der sker en normalisering, hvis man ser rygning i sin dagligdag. Det synes vi selvfølgelig, at man skal minimere. Og der vil vi selvfølgelig gerne opfordre producenterne til, at man tænker sig om en ekstra gang, siger hun.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce