Annonce
Nyborg

Kovending: Somalisk familie får sine rettigheder tilbage

Gymnasierektor Henrik Vestergaard Stokholm er både glad og lettet over den seneste udvikling i sagen, der fik omtale i hele landet sidste efterår. Arkivfoto: Michael Bager
Gymnasierektor glæder sig over, at Nyborg Kommune har valgt at genoptage forsørgelsen af somalisk familie, som sidste år kom i mediernes søgelys, da kassen blev smækket i.

Nyborg: - Nu sker der noget. Noget rigtig godt!

Sådan lyder det i en mail til redaktionen på Fyens Stiftstidende fra gymnasiereaktor Henrik Vestergaard Stokholm, der siden efteråret har kæmpet en hård kamp for den somaliske familie Hussein fra Nyborg.

Tilbage i november valgte Nyborg Kommune at smække kassen i for alle ydelser. Samtidig fik familiens to ældste piger besked på, at de skulle pakke skolebøgerne og forlade 10. klasse på campus i Nyborg.

Rektoren valgte dog at lade eleverne fortsætte og var samtidig en af drivkræfterne bag en indsamling til fordel for familien.

Nu har Nyborg Kommune valgt at genoptage forsørgelsen, ligesom man vil lade familiens to mindste børn komme i børnehave og vuggestue.

Med andre ord bliver situationen normaliseret som før begivenhederne i november, konstaterer en glad og tilfreds Henrik Vestergaard Stokholm efter at have modtaget besked fra kommunens chefjurist lørdag.

Baggrunden for den nye beslutning er, at Flygtningenævnet har valgt at genoptage behandlingen af familiens sag. Familiens opholdstilladelse blev således ikke forlænget, og det fik altså kommunen til at reagere prompte.

Siden hen har Udlændinge- og Integrationsministeriet fastslået, at kommunen har pligt til at tilbyde familien undervisning til og med 9. klasse.

Efter sommerferien bliver de to ældste piger, Roda og Ruwayda, optaget i gymnasiet, oplyser rektoren.

- Så kan pigerne uddanne sig og leve et normalt liv indtil den endelige afgørelse i Flygtningenævnet (om lang tid), skriver han i mailen.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde

Tulipanen ved rådhuset ramt af selvtægt: Fredag fejrer de frivillige skulptur-rensere, at de nu er færdige på rådhuspladsen

Leder For abonnenter

Lange dyretransporter til udlandet: Det er en svinsk behandling

Grise, køer, får og andre slagtedyr skal behandles ordentligt, mens de er i live - også selv om de på vej til slagteriet. Derfor er det på sin plads, at to fynske vognmandsfirmaer er blevet hevet i retten sammen med en række andre speditører og svinehandlere, fordi de ifølge anklageskriftet ikke har behandlet dyrene efter reglerne. Vognmændene har, som man kunne læse i avisen i sidste uge, overtrådt loven utallige gange. I alt rummer anklageskriftet mere end 1000 punkter, herunder mange hundrede overtrædelser af reglerne om, hvor lang tid dyr må transporteres på ladet af en lastvogn. I andre tilfælde er dyrene blevet stuvet alt for tæt sammen på lastvognene og har dermed ikke fået den mængde plads, som de skal ifølge loven. I atter andre tilfælde har vognmændene ikke afleveret de lovpligtige logbøger over transporterne, hvilket gør, at myndighederne ikke kan få indblik i, om de pågældende chauffører overhovedet har overholdt loven. Det er skamfuldt for vognmandsbranchen, at der er så mange brådne kar blandt medlemmerne. Og det er dobbelt skamfuldt, at disse medlemmer står bag så umådeligt mange overtrædelser af lovgivningen, som tilfældet er. Det er helt afgørende, at kontrollen med vognmændene bliver strammet. Det er et faktum, at antallet af dyretransporter har været kraftigt voksende i de seneste år; alene sidste år blev tæt på 15 millioner svin stuvet sammen på lastvogne og kørt ud af landet - så langt væk som til Italien og Bulgarien. Derfor er det nødvendigt at få langt bedre styr på transporterne, så myndighederne kan sikre sig, at dyrene ikke lider unødigt, mens de står på ladet af en lastvogn på vej gennem Europa. Det er, undskyld udtrykket, svinsk at udsætte dyr for den behandling, som en snes fynske og danske vognmænd har udsat dem for. Derfor er det godt, at vognmændene kommer for retten, så der kan blive statueret et eksempel. For dyrenes skyld. Og for vores egen morals skyld.

Danmark For abonnenter

Myndighederne vil stoppe ham: - Jeg er den bedste omskæringslæge i Skandinavien

Annonce