Annonce
Nordfyn

Kostbart nyt tag: Morud fremtidssikrer forsamlingshuset

Morud Forsamlingshus er fra 1892. Arkivfoto: Suhirrthavathy Thiruchelvam
En indsamling til nyt tag på Morud Forsamlingshus er sat i gang. En mindre del af det ønskede beløb er kommet i hus. Det omfattende arbejde begynder i august.
Annonce

Morud: Morud Forsamlingshus er fra år 1892. Så gammelt er husets tag ikke, men det har dog så mange år på bagen, at det er på tide at få det udskiftet.

En bekostelig affære. I hvert fald 400.000 kroner og sandsynligvis også lidt mere, lyder kalkulationen på. Det er lykkedes forsamlingshusets bestyrelse at spare tæt på 200.000 kroner sammen gennem festleje- og kontorlejeindtægter, arrangementer og sponsorater.

Så den indsamling, der for nylig er sat i værk, skal gerne op og runde 200.000 kroner. Onsdag var status, at der foreløbig er doneret 17.000 kroner. Oprettelsen af en kassekredit gør, at det omfattende arbejde under alle omstændigheder begynder i august.

- Det bedste vil selvfølgelig være, hvis der kommer så mange penge ind, at vi ikke behøver gøre brug af kassekreditten, siger Timm Svendsen, kasserer i Morud Forsamlingshus.

Det nye skal være med til at fremtidssikre forsamlingshuset, der er et af Moruds ældste huse, og som der er kommet markant mere liv i, efter at en ny bestyrelse trådte til i 2018 og i 11. time reddede huset fra at lukke.

Sådan støtter man

Ønsker man at støtte udskiftningen af taget på Morud Forsamlingshus. Et projekt, der løber op i godt 400.000 kroner, kan det ske ved at:

Sende et vilkårligt støttebeløb til mobile pay på 77436 og skriv "støt taget" eller via bank på kontonummer 0828-0001786830.

Eller tegne et medlemskab i husets støtteforening for 300 kroner årligt.

Eller ved at tegne et livslangt støttemedlemskab for 3000 kroner.

Som støtteforeningsmedlem får man 10 procent på leje af festsalen.

Status med hensyn til taget er, at det regner ind både i festsalen og i kontorfællesskabet. Marie Søvsø, formand for forsamlingshusets bestyrelse, håber meget på, at udskiftningen af taget ikke vil ende med en stor gæld.

- Fester er blevet aflyst, og det er ikke sikkert, lysten til store fester vender tilbage med samme kraft. Derfor er store renteudgifter over flere år for en frivillig forening ikke alt for godt, hvis vi også skal udvikle huset og give oplevelser tilbage til byen, lyder det fra hende.


Fester er blevet aflyst, og det er ikke sikkert, lysten til store fester vender tilbage med samme kraft. Derfor er store renteudgifter over flere år for en frivillig forening ikke alt for godt, hvis vi også skal udvikle huset og give oplevelser tilbage til byen.

Marie Søvsø, formand for forsamlingshusets bestyrelse
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart

Havde ingen symptomer på første skoledag: Elev på Brenderup-skole er testet positiv for corona

Middelfart For abonnenter

Lovændring kan bane vejen for boliger i Gamborg: Der skal være noget til både børnefamilier, sølvbryllup-segmentet og de ældre

Annonce