Annonce
OB

Vandt afstemning med én stemme: Koryfæer gav genvalg til Årets Spiller i OB

Henrik Eigenbrod (tv.) og Kim Ziegler blev hentet til OB fra Alkmaar og Seraing i 1984 af Richard Møller Nielsen, da det gik lidt skidt for holdet i 1. division. Parret hænger på ved Traditionsfesten. Henrik Eigenbrod er direktør for KB og KB-Hallen. Foto: Leif Rasmussen
Jeppe Tverskov blev igen Årets spiller i OB, mens Oliver Christensen suverænt blev Årets Fund.

Fodbold: Med én stemme mere end Bashkim Kadrii blev Jeppe Tverskov for andet år i træk Årets Spiller kåret af deltagerne ved OB's årlige traditionsfest, hvor koryfæer, tidligere danske mestre og pokalvindere, ledere og repræsentanter for Superliga-holdet mødes sammen med pressefolk og øvrige honoratiores.

Sport Fyn stemte i øvrigt på Bashkim Kadrii, der ligesom alle andre Superliga-spillere var fraværende, fordi spillerne var på deres årlige rystesammen-tur betalt af bødekassen.

Anfører Janus Drachmann var den tredje nominerede til prisen.

Til gengæld var der ingen tvivl om, hvem der blev Årets Fund. Målmand Oliver Christensen gjorde næsten rent bord blandt de stemmeberettigede og fik hæderen foran Mads Frøkjær-Jensen og Daniel Obbekjær.

Aftenens andre højdepunkter var den nye sportschef Michael Hemmingsens vurderinger, Preben Knudsens lovprisning af pokalfinale-holdet fra 1974, Johnny Hansens tale om DM-guldet i 1989 og Ulrik Pedersens bedømmelse af "Miraklet i Madrid".

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Byråd sætter punktum for Odeon-sag: Men der mangler stadig en undskyldning

Leder For abonnenter

Odeon har tumlet rundt som en beruset balletdanser

Det er ynkeligt, at selskabet bag Odeon ikke vil undskylde de løgne, som man var sendt ud i offentligheden for at dække over sagen om den systemkritiske kinesiske dansetrup Shen Yuns aflyste optræden i musik- og teaterhuset. Odeon-selskabet har, som det fremgik af avisen tirsdag, i stedet valgt at "beklage" sin optræden via en advokat, men man har ikke haft mod og mandshjerte nok til at sige det lille, men vigtige ord "undskyld". Det er uhørt dårlig stil; en uforskammet opførsel. Derfor må man håbe, at Odeon tager ved lære af forløbet og den berettigede kritik, der er blevet rejst mod selskabet. For selvfølgelig skal man undskylde, når man stikker en løgn. Odeon har i Shen Yun-sagen tumlet rundt som en beruset balletdanser midt i et balletkompagni. Man har løjet for offentligheden, og man har løjet for sin kontraktpartner, Odense Kommune. Det har absolut ikke været kønt at se på. Det er blevet grundigt tilbagevist, at aflysningen af den kinesiske dansetrups optræden skyldtes pres fra det kinesiske regime. Der findes ganske enkelt ikke skyggen af dokumentation for, at den kommunistiske supermagt Kina har forsøgt at diktere programmet i et musik- og teaterhus i hjertet af Danmark. Der er andre og bedre forklaringer på, at Shen Yun-truppen ikke fik lejlighed til at optræde i Odeon. Alene det faktum, at truppen er ukendt i offentligheden og derfor næppe ville have haft gennemslagskraft til at samle et større publikum i Odeon, kan begrunde, at truppen fik et nej fra Odeon. Det kunne man imidlertid have sagt højt og dermed sparet sig selv for megen ballade. Ligesom man fra Odeons side kunne have sagt, at der var åbenlyse samarbejdsproblemer mellem den kinesiske trup og musik- og teaterhuset. Det er nu engang altid bedst at sige tingene, som de er - også når det er ubekvemt. Selv om sandheden ifølge mundheldet er ilde hørt, er sandheden altid at foretrække. Derfor må Odeon mande sig op og lære at sige tingene, som de er. Også, når det handler om at afvise ukendte, kinesiske dansere. Alt andet er ynkeligt.

OB

Pølser og øl fra morgenen i Ådalen

Annonce