Annonce
Fyn

Kortspil i tyrkisk ungdomsklub: I retten for at overtræde corona-forsamlingsforbud

Ifølge tiltalen var mindst otte personer i februar 2021 samlet i en tyrkisk ungdomsklub i Odense til blandt andet kortspil, selv om coronarestriktioner forbød forsamlinger på flere end fem personer. Arkivfoto: Allan Lundgren/Ritzau Scanpix 
Otte personer samt en tyrkisk ungdomsklub i Odense skal onsdag i retten tiltalt for at have overtrådt forsamlingsforbud med blandt andet kortspil. Der er lagt op til en bødestraf.

Fyn: Otte personer samt en tyrkisk ungdomsklub i Odense skal onsdag i Retten i Odense for at forklare, hvorfor de sammen med yderligere tre ukendte personer var forsamlet til kortspil trods coronarestriktioner med forsamlingsforbud.

Af anklageskriftet mod de otte personer i alderen fra 27 år til 51 år og foreningen fremgår det, at de den 20. februar 2021 om aftenen frem til cirka klokken 21.20 havde afholdt et indendørs arrangement med blandt andet kortspil i foreningens lokaler i Sankt Jørgens Gade, selv om de højst måtte være fem personer til stede på samme sted samtidig.

Det er Sundheds- og Ældreministeriets bekendtgørelse af 15. januar 2021 om forbud mod større forsamlinger og mod adgang til lokaler og lokaliteter i forbindelse med håndteringen af covid-19, som de er tiltalt for at have overtrådt.

Annonce

De ville normalt være straffet med en bødestraf på 2500 kroner pr. person, men når den kommer for retten er det formentligt, fordi de tiltalte helt eller delvist nægter. Ud over de otte personer er ungdomsforeningen også tiltalt, og der vil for den være tale om en væsentligt større bøde.

Det er også bøder, der ifølge anklageskriftet er lagt op til.

Kendt burgerkæde dømt

Siden udbruddet af pandemien har der i Danmark været skiftende forbud mod forsamlinger, og allerede i 2020 endte flere sager i retten.

Det var blandt andet personer, som havde opholdt sig på Nordstranden i Kerteminde, der blev idømt bøder ved retten, fordi de efter politiets og også rettens opfattelse havde været for mange forsamlet samme sted. Selv hævdede de, at de var delt op i to grupper, men det var ikke det, en politipatrulje havde set, og retten lagde derfor mest vægt på betjentenes forklaringer.

I 2020 blev også en kendt odenseansk burgerrestaurant dømt for at have holdt åbent på et tidspunkt, hvor alting skulle ved lukket. Det var Burger Anarchy i Gravene i Odense, som en sen aften havde holdt døren åben, og inden for var indehaveren i gang med at arbejde, mens der stod en glas vin på disken til en kvindelig bekendt. Også en flok venner var kommet forbi - efter ejerens forklaring - med en ramme øl under armen.

En politipatrulje kom tilfældigt forbi og konstaterede, at alle og enhver kunne gå ind fra gaden, selv om det var efter midnat og stedet for længst var lukket for servering.

Efter at have hørt forklaringerne fra henholdsvis ejeren af Burger Anarchy og to betjente lagde dommeren vægt på, at når fire bekendte til ejeren og to betjente uhindret kunne gå ind fra gaden med en ramme øl under armen, så var det en overtrædelse af lovgivningen. Den blev takseret til en bøde på 10.000 kroner.

Retten i Odense behandler sagen mod de otte personer og den tyrkisk ungdomsforening onsdag eftermiddag. Det er uvist, om der falder dom samme dag.

Annonce
Odense

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Middelfart For abonnenter

100 lokale i protestaktion mod grevens solcellepark: - Det er kommunens største naturområde

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: 1871 nye smittede det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Nordfyn

Drama på Nordfyn: Venstrepolitiker anmelder tidligere borgmesterkandidat for vold under ophængning af plakater

Nyborg For abonnenter

Sygeplejerske fra Nyborg undrer sig over regeringens plan om nærhospital i hendes hjemby: - Det er helt malplaceret

Kerteminde

Tirsdagsmaden er populær på gammelt værthus: - Jeg har serveret boller i karry for nogle franskmænd

Faaborg-Midtfyn

Ny butik vil sælge tøj fra 30'erne: - Mit hjerte banker for vintage

Odense

Byråd er klar med millioner til mere demensvenlige plejehjem: Men der følger også en regning med til beboerne

Nyborg For abonnenter

En vækst på knap 70 procent på tre år: Loppetjansen vinder flere priser

Danmark

Onsdagens coronatal: 1871 nye smittede det seneste døgn

Debat

Absurd beslutning: Gamle Gaard skal bevares

Faaborg-Midtfyn

Er det valgets største bommert? Han efterlyser bedre skoler, men hans valgplakat skæmmes af stavefejl

Odense

Har du også undret dig? Derfor er der ekstra meget udrykning i disse dage

Kerteminde For abonnenter

Populært værtshus skal have nye forpagtere: - Jeg ville blive ked af det, hvis det blev til en kaffebar eller et te-hus

Erhverv For abonnenter

Fyns største entreprenør skifter ud igen: Har haft seks direktører på 11 år

Odense Håndbold For abonnenter

Althea Reinhardt var igen en mur - Odense Håndbold i vild præstation efter pausen i Nykøbing

Annonce