Annonce
Assens

Kortere skoledag kan give dyrere teletaxa

Det koster flere skolebusser, når skoledagen for indskolingsklasserne forkortes. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Et lovforslag, der går på at forkorte skoledagen for elever i indskolingen, det vil sige 0.-3- klasse, kan komme til at betyde dyrere teletaxaer i Assens Kommune.

Administrationen har regnet på, hvad det vil koste i buskørsel, at de elever, der er berettiget til buskørsel, og som ikke går i sfo, kan komme hjem, når de har fri.

Der er i dag 185 indskolingselever, som ikke er tilmeldt sfo. Den kortere skoledag (tre timer i alt, red.) kan dog betyde, at flere meldes ind i skolefritidsordningen.

De otte ekstra busser, som det vil være nødvendigt at indsætte, vil i år beløbe sig til 250.000 kroner, på årsbasis vil den være på det dobbelte - nemlig 500.000 kroner.

Ekstraudgiften i år kan findes inden for budgetrammen for kollektiv trafik, mens den næste år skal findes andre steder. Administrationen har foreslået, at de findes ved at indføre høj takst for teletaxa og nedlægge de sene afgange, og det har Miljø, Teknik og Planudvalget nikket til.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce