Annonce
Sydfyn

Kort nyt fra byrådet: Politiker afslørede landsstævnehemmelighed

byrådsmøderne er sjældent kortere end to timer, hvorfor det tirsdag aften gik uhørt hurtigt. 40 minutter skuller politikerne bruge på at blive enige om 11 punkter på dagsordenen. Arkivfoto: Michael Bager

Svendborg: Aldrig er et byrådsmøde i Svendborg blevet afviklet hurtigere. I hvert fald ikke siden undertegnede gav sig til at dække byrådsmøder i april 2016.

Kort efter klokken 17 var byrådet allerede godt i gang med dagens sang: "Jeg ved en lærkerede", der var valgt af Jesper Ullemose (V) med ordene: "Den har jeg sunget meget for mine børn" Og allerede 17.40 var mødet slut igen. Det blev til 11 behandlede punkter og et udgået.

Et og andet skete der dog på de 40 minutter. Blandt andet lykkedes det Susanne Gustenhoff (EL) at afsløre en hemmelighed. Og Birger Jensen (V) blev småsur over at blive sendt uden for døren.

Mødet blev dog - efter lærkereden - indledt med blomster til en fødselar, nemlig Mette Kristensen (V), der fyldte 50 den 9. februar.

Herefter anmodede Bo Hansen om, at punkt otte skulle udgå. Meningen var ellers at politikerne skulle enes om at sende Skiftekærmøllerne i offentlig høring i forbindelse med den lokalplan og miljøvurdering, der er blevet lavet, efter møllerne er blevet stillet op.

- Men der er indkommet en klage, og den vil jeg gerne have undersøgt, inden vi sender materialet ud i offentligheden. Så vi tager punktet på næste byrådsmøde, sagde Bo Hansen, og det var ingen imod.

Derpå bekendtgjorde borgmesteren, at Jesper Larsen som bekendt er trådt ind i Venstre fra 1. februar, ligesom det blev bekendtgjort, at Karl Magnus Bidstrup har meldt sig ud af Alternativet og nu er løsgænger, hvorefter der blev sat flertals-flueben ved kommuneplantillæg og lokalplan for Blå Kant, og Simac-byggeriet, ligesom solceller øst for Tved blev sendt i offentlig høring.

Og så er vi næsten fremme ved Gustenhoffs hemmelighed. Først blev Birger Jensen (V) under punkt 10 - til sin store fortrydelse - dog sendt uden for døren sammen med Jesper Kiel (EL), Per Nykjær Jensen (V) og Niels Christian Nielsen (S). Borgmesteren mente nemlig, at de var inhabile i sagen om placering af en pumpestation på havnen, hvor politikerne skulle vælge mellem to placeringer. Det antalsmæssigt reducerede byråd endte med at vælge scenarie 1, hvor pumpestationen skal stå oppe på selve kajen.

Det var dog ikke med Birger Jensen gode vilje, at han røg uden for døren sammen med de tre andre herrer. Men de sidder alle i Vand og Affalds bestyrelse, og pumpestationen er netop Vand og Affalds projekt.

- Jeg har ingen personlig interesser i udfaldet af det her, protesterede Birger Jensen, men måtte altså forlade lokalet.

Alle var til gengæld til stede, da Susanne Gustenhoff under punkt 11 om landsstævnet afslørede, at der er planer om - om muligt - at fjerne betaling i busser under afviklingen af Landsstævnet.

- Eller må vi ikke afsløre det? spurgte hun henvendt til Lars Erik Hornemann (V), der er formand for Kultur- og Fritidsudvalget.

- Det kan godt være, vi gerne ville have breaket det lidt senere, smågrinede Hornemann, der dog bekræftede, at det taler man om, men at det endnu ikke er afgjort endeligt.

Der var flere der lo (venligt) rundt omkring i byrådssalen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde

Efter 16 måneders ventetid: Klage afvist – grønt lys til luksusboliger på havnen

Erhverv For abonnenter

Sif og Andreas er landmænd på en ny måde: 2000 medlemmer ejer gården og de vil give mere til jorden, end de tager

Assens

Det værste år nogensinde for legendarisk byfest: Fik underskud på 250.000 kroner

Odense For abonnenter

Nomineret til Danmarks bedste bager: Fødevarekontrollen fandt ekskrementer og gnavemærker i marengs

Nyborg

Ny butikskæde i gamle lokaler: Else og Bent Erik stod klar i silende regn

Navne For abonnenter

Sagkundskaben erklærede ved fødslen: - Ham dér, han kommer ikke! Først over 99 år senere døde Svend Ejner Frederiksen

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 1247 er smittet med corona

Fyn

Chefredaktøren anbefaler: En ubetænksom mand, en sjælden kvinde og en pinlig indrømmelse

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Mathias forsyner Odenses finere restauranter med unikke urter og grønt: Nu vil han også sælge grøntsagskasser

Fyn

Anders troede, han skulle stemme på Venstre, men kandidattest pegede på et andet parti: - Det er stof til eftertanke

Odense

Helt centralt i Odense: 91 nye ungdomsboliger er klar til udlejning med indflytning 1. juni

Erhverv For abonnenter

Nye tilladelser på plads i næste uge: Facebook kan udvide, når de vil

Fyn

Vicedirektør om kørekort-kaos: Det er kommet bag på os

Annonce