Annonce
Sydfyn

Kort nyt fra byrådet: Der måske slet ikke skal hedde byrådet mere

Det bliver formentlig på næste byrådsmøde, politikerne skal stemme om, om byrådet skal hedde kommunalbestyrelse i stedet. Arkivfoto: Henrik Nguyen
En kommuneplan, en skovbegravelsesplads og en navneændring rundede politikerne blandt andet på efterårets første byrådsmøde - hvor der måtte synges igen.

Svendborg: Det begyndte så fint og nærmest højstemt med "Septembers himmel er så blå", for ikke alene var det første gang, byrådet var samlet efter sommerferien. Det var også første gang i hvad der føles som umindelige tider, at forsamlingen igen måtte synge sammen.

- Det er skønt at være samlet igen og mærke, restriktionerne letter, indledte borgmester Bo Hansen (S) mødet, før stemmerne rejste sig.

Men langt ned ad dagsordenen skulle vi ikke, før en harmløs, afrundende debat om en omstrukturering af udvalgsstrukturen lige pludselig blev rusket op af et overraskelsesangreb fra den konservative Palle Fischer. Nu byrådet var i gang med at snakke navne til udvalg, mente han, at forsamlingen lige så godt kunne stemme om, om byrådet overhovedet skal hedde byrådet længere. Han syntes, det ville være et passende signal at sende til oplandet at skifte navn til kommunalbestyrelse. Den var Mette Kristensen (V) med de vons med på.

Annonce

- Jeg bliver helt overrasket, Palle. Det er et kanon forslag. Det stillede vi jo i starten af den her periode, lød det begejstret fra Venstres borgmesterkandidat.

Bruno Hansen (SF) syntes dog, det var lige lovlig "radikalt" sådan at smække på bordet, og forslaget fandt dog heller ikke vej til afstemning.

- Kan vi sige, vi rejser det på næste byrådsmøde, så alle lige får mulighed for at tale om det, lukkede Bo Hansen den.

På mødet blev der ellers taget afsked med Susanne Gustenhoff (EL) in absentia, der forlader byrådet, fordi hun flytter til Frederiksberg, hvor hun har fået nyt arbejde. På hendes plads sad allerede Tarik Kale, der ud over at stemme på noget, der ikke skulle til afstemning, ellers fik sig en ganske stilfærdig debut.

Byrådet fik desuden blandt andet godkendt, at en ny skovbegravelsesplads på Vejstrupgaard får en  opsigelighedsperiode på 100 år frem for de bare 25, der fra kommunens side ellers var lagt op til. De 100 år er nødvendigt for, at der i offentligheden kan skabes en tryghed om, at skovbegravelsespladsen består, lød det i begrundelsen fra Vejstrupgaard.

Hvad skulle man ellers lave, når man ikke kunne gå på værtshus og ikke kunne gå på besøg? Det er ikke noget, vi skal satse på fremover. Vi skal ikke aflyse de fysiske møder.

Jens Munk (løsgænger)

Et samlet byråd kunne også stemme for en endelig vedtagelse af Kommuneplan 2021-2033 - drejebogen for kommunens udvikling de kommende 12 år. Og gennem det alenlange arbejde med værket på 2000 sider har Flemming Madsen (S), formand for Teknik- og Erhvervsudvalget gjort sig en observation, han delte med byrådet.

- En kommuneplan plejer ikke at være det helt store tilløbsstykke, men det var det faktisk denne gang, på trods af corona. Der har aldrig været så mange til borgermøderne om kommuneplanen, som der var til de her digitale møder, gjorde han op.

Jens Munk (løsgænger) kunne dog ikke få øje på det lys, Madsen mente at have set.

- Hvad skulle man ellers lave, når man ikke kunne gå på værtshus og ikke kunne gå på besøg? Det er ikke noget, vi skal satse på fremover. Vi skal ikke aflyse de fysiske møder, mente han.

Annonce
Annonce
Odense For abonnenter

Vild kokain-variant skaber alvorlige problemer i Odenses gader: - Folk bliver sindssyge i hovedet af det

Erhverv For abonnenter

Bitcoin-pioner i Schweiz køber Sarahs drøm om at støvsuge verdenshavene for mikroplast

Faaborg-Midtfyn

Anitas græskar var 20 kilo tungere end forventet: Måtte alligevel nøjes med ottendepladsen

Odense

Ældgammel ro-tradition genopstod på Odense Kanal: - Det handler om fællesskab og forpligtelse

Assens

Andreas kan cykle mere sikkert i skole på ny dobbeltrettet cykelsti forbi fynsk slot: - Det var et væmmeligt sted

Odense Håndbold For abonnenter

Odense Håndbold skal ramme topform i Champions League - storholdet Györ og Anne Mette Hansen venter i Gudme

Danmark

Lørdagens coronatal: Antal indlagte når højeste niveau i en måned

Sport For abonnenter

Søndagsnavne - med søstrene Iversen, Kasper Schmeichels smuttur og GOG som vært

Erhverv

Populær kro lander solidt overskud trods flere måneders nedlukning: - Vi har eddermame knoklet for det

Sport

Michael Laudrup løber med hæderen: Kåret som det største danske sportsnavn i 125 år

Kerteminde

Christina blev træt af lang transport og udfordrende arbejdstider: Nu åbner hun sin egen frisørsalon

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Aggressiv vildkat jagter kvarterets andre katte: Har brugt over 10.000 kroner på operationer til sin 11 år gamle kat

Assens

To eksplosionsbrag på kort tid: - Det er klart, man bliver forskrækket

Annonce