Annonce
Indland

Kort: Flere penge til sport i hovedstaden

Se på kortet i teksten, hvordan din kommune prioriterer sport og fritid. Fotos: Arkiv JF Medier

Fredericia Kommune bruger i år 667 kr. pr indbygger på foreningnslivet, sport og fritid. Ishøj Kommune bruger mere end tre gange så meget. Se på kortet, hvordan din kommune prioriterer.

Annonce

Der er stor forskel på, hvor mange penge kommunerne bruger på at støtte foreningslivet. Generelt tegner der sig dog et billede af, at kommunerne i og omkring København bruger flere penge pr. indbygger på sport og fritid end det er tilfældet vest for Storebælt.

Ishøj Kommune sydvest for København er den kommune i Danmark, som bruger suverænt flest penge på området. 2404 kr. spenderer kommunen i år på sport og fritid, hvis man deler beløbet ud på hver af kommunens 22.400 borgere. I modsatte ende af skalaen ligger Samsø Kommune, som kun giver 591 kr. pr. borger til sports og fritidsområdet.

Der kan være mange forklaringer på de store forskelle. Prioriteringer og forskellige traditioner for at klare foreningslivet uden kommunens hjælp, kan være nogle af forklaringerne. Men kommunenernes forskellige økonomiske udgangspunkter har også meget at sige, lyder det fra en række borgmestre i provinsen. De langer ud efter det såkaldte udligningssystem, som har til opgave at fordele skattekroner fra borgere i hele Danmark, sådan at alle kommuner får en nogenlunde lige mulighed for at levere nogenlunde samme service. For systemet er skævt, siger provinsborgmestrene. For i hovedstadsområdet findes der en særlig udligningsordning - den såkaldte hovedstadsudligning - som fordeler milliarder internt mellem hovedstadskommunerne. "Unfair," lyder det fra Esbjergs borgmester Johnny Søtrup (V).

Tallene stammer fra Økonomi og Indenrigsministeriets database med kommunale nøgletal.

Annonce
Annonce
Middelfart For abonnenter

Lovændring kan bane vejen for boliger i Gamborg: Der skal være noget til både børnefamilier, søvbryllup-segmentet og de ældre

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde For abonnenter

Ekskæresten dræbte hendes bror: Line forsøgte i flere uger at få hjælp til at slippe fri fra voldelig kæreste

Debat

Mit digitale åndedræt

Sydfyn For abonnenter

Pendlere på Svendborgbanen til politikere: Få styr på det her

Annonce