Annonce
Navne

Korrespondenten tager rejsedrømme med hjem

Johannes Langkilde fylder 40 år lørdag d. 3. juni. Foto: Claus Bech/Scanpix
Annonce

Journalist Johannes Langkilde fylder 40 år lørdag den 3. juni.

Efter fire år som USA-korrespondent for Danmarks Radio flytter Langkilde til sommer hjem til Danmark sammen med sin kone og deres to børn.

Her skal han banke rusten af og genfinde sig selv som studievært, når han fra 1. juli skal fortælle dagens nyheder i TV Avisen hos DR.

At rapportere politiske og sociale historier fra Washington var et drømmejob for Langkilde, som tog jobbet for at træde ud, hvor han ikke kunne bunde.

- De sidste fire år har været mangfoldige, fordi jeg landede, da præsident Obama kæmpede med Assad, Syrien og sin politik. Nu hedder præsidenten Trump. Og rejsen fra den ene pol til den anden har været dybt fascinerende, siger han.

Som barn af Danmark har det gjort særligt indtryk at opleve den sociale ulighed i USA. Langkilde har set det som sin opgave at sætte ansigt på uligheden og gøre den forståelig for sine seere.

- Det gjorde indtryk, at det er folk som dig og mig, som er hjemløse, fordi sikkerhedsnettet er så uendeligt dårligt. I USA flyver nogle med helikopter på arbejde, mens landet på andre områder kan sammenlignes med et uland. Det er spændende at fortælle diversiteten, siger han.

Journalisten glæder sig til at sige godaften til seerne klokken 21.30, men i den bagage, han tager med sig hjem, er også en lyst til at arbejde i udlandet igen.

- Af natur er jeg utålmodig og en eventyrer, så jeg kan ikke lade være med at tænke fremad. Jeg drømmer da om at komme ud i fremtiden, fordi som korrespondent kommer man tæt på kulturen og de mennesker, som bor i landet, siger han.

I januar kom DR i stormvejr, da det kom frem, at de havde betalt 70.000 af danskernes licenskroner på at fragte Johannes Langkildes kones hest til Washington. DR erkendte at betalingen var en fejl.

Johannes Langkilde blev uddannet fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i 2004, hvorefter han som 26-årig blev studievært hos TV2. I 2013 blev han USA-korrespondent for DR, som nu har ansat ham som vært. (ritzau)

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

90 anmeldelser på tre døgn om for høj musik: Nu skal det stoppe og politiet vil dele bøder ud

Sydfyn

Brand i bil på Svendborgsundbroen

Annonce