Annonce
Faaborg-Midtfyn

Korinth Kro: Nu får den også et nyt tag

I 2019 kunne Finn Kyhn og Foreningen Korinth Kro glæde sig over, at annekset var færdigrenoveret. Nu er det taget på hovedbygningen, det gælder. Arkivfoto: Torsten Cilleborg
Crowdfunding og frivillige donationer sikrer nu, at Korinth Kro får både køkken og nyt tag.
Annonce

Korinth: Det er et lang sejt træk at sætte en gammel misligeholdt landevejskro i stand. Denne sommer tog Foreningen Korinth Kro anneksets 11 værelser i brug for alvor, og forleden nåede foreningen så endnu et vigtigt delmål.

En crowdfunding-kampagne med det formål at skaffe 75.000 kroner til køb af køkkenudstyr kom nemlig succesfuldt i mål, og det betyder, at vejen nu er banet for, at kroen i 2021 vil have en fungerende festsal med køkkenfaciliteter i hovedbygningen.

- Det bliver noget brugt køkkeninventar, der bliver råd til, men der kan godt findes noget godt brugt, der vil kunne holde i rigtig mange år, lyder det fra Anne Kyhn fra Foreningen Korinth Kro.


Der mangler så lidt i finansieringen, at vi godt tør gå i gang nu - målet er, at taget skal være skiftet inden årets udgang.

Anne Kyhn


Sideløbende er der foregået en indsamling til at få lagt et nyt tag på hovedbygningen. Oprindelig, da foreningen overtog kroen i 2016, blev taget ellers bedømt som værende ok, men det viste sig ikke at holde vand. Taget var simpelthen for utæt.

Over 100 har efterhånden doneret penge til det nye tag, og kampagnen kører stadig. Men der mangler nu så lidt i at være i mål, at arbejdet kan sættes i gang, fortæller Anne Kyhn.

- Der er sendt bud til tømreren, som har givet et tilbud. Han må gerne må rydde kalenderen i oktober. Der mangler så lidt i finansieringen, at vi godt tør gå i gang nu - målet er, at taget skal være skiftet inden årets udgang, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Mundbind skal bæres i fitnesscentrene - men ikke under træning

Kerteminde For abonnenter

Lego-ejer har hyret 50 lokale håndværkere til restaurering af Skovsbo Gods: Udføres som i gamle dage

Annonce