Annonce
Faaborg-Midtfyn

Korinth Kro atter på markedet

Kokken Kenneth Birler, Anne Bille-Brahe og Nils Raahauge måtte opgive at finde en investor.

Korinth: Haves: Lettere forfalden krobygning, der kan erhverves for en krone.

Ønskes: Pengestærk investor, der med et kommunalt tilskud på fem mio. kroner er parat til at totalrenovere kroen.

Faaborg-Midtfyn Kommune besluttede forleden at ophæve aftalen omkring Korinth Kro med Anne Bille Brahe, Niels Raahauge og Kenneth Birler, der i 2011 købte kroen for én krone.

I fire år har trioen uden held forsøgt at finde investorer til en større renovering.

Medvirkende til kommunalbestyrelsens beslutning er ifølge borgmester Christian Thygesen (V) også, at der i løbet af sommeren har været fornyede henvendelser omkring kroen.

Nu bliver kroen og grunden sendt ud i et nyt udbud, der skal være gennemført inden udgangen af første kvartal 2016.

Kommunalbestyrelsen besluttede for to år siden at sætte fem millioner kroner af til kommunal medfinansiering af renoveringen, og de penge er stadig i spil.

Ifølge Christian Thygesen er det dog et krav til dem, der måtte byde ind, at de indregner en væsentlig medfinansiering.

- Man skal altså ikke tro, at man kan stille med 100.000 kroner og så få grunden, bygninger og de støttetilsagn, som allerede er givet i sagen, siger han.

Annonce

Kom ikke videre

Anne Bille Brahe var ikke på forhånd orienteret om, at kommunen var på vej til at ophæve aftalen med dem. Men det kommer ikke helt bag hende.

- Vi meddelte kommunen for et halvt år siden, at vi ikke kunne komme videre ad de veje, vi har forsøgt, siger hun.

Trioens plan var at istandsætte kroen, så den stod som i sine velmagtsdage for cirka 100 år siden. Det ville have kostet små 20 millioner at realisere, og ud over kommunale midler og det, ejerne selv kunne stille med, var der tilsagn fra diverse fonde på 1,5 millioner kroner.

Alligevel lykkedes det ikke at få hverken realkreditinstitutter eller private investorer til at bide til bolle.

- Det har også været et vigtigt issue for os, at vi ikke måtte forgælde os mere, end vi kunne stå inde for. Vi kan ikke pantsætte hus, hjem og børn for at få kroen op at stå, forklarer Anne Bille Brahe.

Svært i Udkantsdanmark

Ifølge Anne Bille Brahe har de dog fortsat ikke opgivet. Kom der en mand forbi med mange penge, står de klar stadigvæk.

- Men det er bare ikke lykkedes for os at få nogen til at investere i vores gode planer. Alle ved jo, at kreditforeningerne ikke vil røre ved Udkantsdanmark med en ildtang i øjeblikket, så det har bare været rigtig dårlig timing. Havde bygningerne ligget på Kgs. Nytorv, ville der have været kø for at få lov til at investere, men fordi det ligger, hvor det ligger, er der ingen, der tør binde an med det, siger hun.

Kommunalbestyrelsen forbeholder sig ret til at forkaste alle indkomne tilbud.

Et kommende projekt behøver ikke være identisk med det, der nu er kuldsejlet, men for at blive godkendt skal det gøre brug af de nuværende faciliteter eller dele af dem.

- Man kan altså ikke regne med at købe grunden for en krone og så jævne alt byggeri med jorden. Det har ikke kommunalbestyrelsens interesse, siger Christian Thygesen, der ikke ønker at komme ind på, hvem der har vist interesse for kroen i sommerens løb.

Heller ikke i hvilken kategori, forespørgslerne ligger.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce