Annonce
Faaborg-Midtfyn

Korfestival i Faaborg - nu også med fællessang

Korfestivalen begynder på Torvet og slutter i kirken. Arkivfoto: Lars Skaaning

Faaborg: Når Faaborgs gader en hel dag fyldes med korsang, så ved man, at det snart er sommer. Faaborg Korfestival er en af de lokale sommerbebudere, og lørdag den 25. maj går det løs igen.

Igen i år har Faaborg-egnens mange kor sagt ja til at levere festlige musikalske indslag i den gamle købstad. Og i år er der også en nyhed på programmet.

Borgmester Hans Stavnsager åbner festivalen på Torvet klokken 10.30. På Torvet er det Faaborg Gospels dirigent Kirstine Simon-Gaarde, der svinger taktstokken foran de cirka 150 sangere, som igen i år synger dagen i gang med "Morgensang af Elverskud", og herefter får de fremmødte lejlighed til at synge med på "Godmorgen lille land". Og efter fællessangen synger det store kor "I Danmark er jeg født".

I løbet af formiddagen vil man kunne høre de deltagende kor rundt om på Torvet, i Østergade og Mellemgade.

- Desværre må vi i år undvære Brahetrolleborgkoret, som har travlt med en kortur til Sydtyskland, oplyser Jørgen Rasmussen, som er dirigent for Horne Mandskor og er tovholder på dagen.

Klokken 14.30 sluttes hele herligheden af med en koncert i Helligåndskirken, hvor alle seks kor deltager. Her vil organist Bo Lerche også glæde tilhørerne med "Praeludium i e-mol" af Nicholaus Bruhns.

Det er kirken, der er arrangør for denne del af festivalen, og der er gratis entre.

Faaborgkoret, Faaborg A Capella Kor, Efterklang, Faaborg Gospel, Horne Blandede Kor og Horne Mandskor deltager i festivalen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce