Annonce
Erhverv

Konverteringsbølge fører til opjustering hos Nykredit

Sara Gangsted/Ritzau Scanpix
Nykredit skurer op for forventningerne til årets resultat med 750 millioner kroner.

Nykredit øger forventningerne til koncernens overskud med 750 millioner kroner. Det oplyser finanskoncernen til fondsbørsen tirsdag.

Ifølge koncernchef Michael Rasmussen hænger opjusteringen sammen med, at de danske bankkunder har travlt med at finde det mest fordelagtige boliglån:

- Danmark står midt i en rekordstor konverteringsbølge, og mange boligejere benytter lejligheden til at skifte bank eller realkreditinstitut, siger han.

- For Nykredit-koncernen betyder det, at de seneste års kundetilgang og udlånsvækst er taget til i løbet af første halvår af 2019.

Da Nykredit afleverede sit regnskab for 2018, forventede koncernen et overskud før skat på mellem 6,5 til 7 milliarder kroner. Det spænd er nu flyttet op til mellem 7,25 og 7,75 milliarder kroner.

Også i Totalkredit, der er datterselskab af Nykredit Realkredit, opjusterer. Fra forventninger om et overskud på 2,4 til 2,7 milliarder kroner før skat.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Debat: En god idé til gavn for hele Ærø blev trukket ned i et intrigant hængedynd

Læserbrev: Midt i en tilsyneladende uendelig debat om omgangstonen i avisdebatten og føljetonen om det ikke eksisterende samarbejdsklima i kommunalbestyrelsen - kom et lyspunkt. Borgmester Ole Wej luftede sammen med turist- og erhvervsforeningen en idé i avisen om at lade emissionsfri færgetransport omfatte af landevejsprincippet hele året. En idé, som er perfekt timet i forhold til den aktuelle nationale debat om klimahandlingsplaner, kommunal udligning (ligestilling), og som vandt genhør på Christiansborg. Tak for det, Ole! Avisens tryksværte var knapt tør, før Ærø Plus lod de fem kriterier for listens beslutninger og den samarbejdsvilje, som de har stået for, sejle af øen i iveren efter at "sælge billetter" til det kommunalvalg, som ligger næsten to år ud i fremtiden. "Er den demokratiske proces sat ud af spillet?" spurgte Carl Jørgen Heide og Inga Blom Thomas her i avisen 28. januar. Ja, den demokratiske proces i Ærøs kommunalbestyrelse er sat ud af spil så længe, at kommunalbestyrelsens medlemmer åbenlyst fører valgkamp i avisen i stedet for at sætte sig rundt om et bord på rådhuset og få renset luften. Med debatindlægget blev en god idé til gavn for hele Ærø trukket ned i det intrigante hængedynd som aktuelt handlingslammer kommunalbestyrelsen. Ingen tak for det. Midt i en valgperiode, som nu, bør vælgerne kunne forvente, at de folkevalgte forvalter deres mandat til gavn for samfundet (øen/kommunen) og venter med at føre valgkamp, til det er valgår (2021). Såfremt der fordres en uddannet konfliktmægler til at få gang i kommunalbestyrelsens samarbejde, står jeg til rådighed, også gerne med at anvise en uvildig mægler. Men noget bør forandres, vælgerne fortjener en kommunalbestyrelse, der samarbejder.

Annonce