Annonce
Udland

Kontroversiel senatskandidat stiller op igen i Alabama

Roy Moore, der overraskende tabte senatsvalget i ærkekonservative Alabama i 2017, vil prøve lykken igen.

Den udskældte tidligere republikanske senatskandidat Roy Moore stiller op igen ved senatsvalget i Alabama i 2020.

Det meddeler han torsdag.

Moore tabte uventet valget 12. december i den ærkekonservative delstat til demokraten Doug Jones.

Moores kampagne blev for alvor afsporet, da Washington Post afslørede, at han tidligere som offentlig anklager angiveligt har forulempet mindreårige og unge kvinder seksuelt.

- Jeg vil stille op til senatsvalget i 2020. Kan jeg vinde? Ja, jeg kan vinde, siger den 72-årige tidligere dommer ifølge nyhedsbureauet AP.

Han har i længere tid offentligt leget med tanken om at genopstille. Hans mulige kandidatur er blevet mødt med massiv modstand fra hans republikanske partifæller.

Højtstående partifolk bebrejder ham for at tabe et valg, som enhver republikaner burde have vundet med lethed.

Republikaneren Richard Shelby, der sidder på den anden senatsplads fra Alabama, siger ifølge det politiske medie Politico, at "Alabama kan gøre det bedre end Roy Moore".

Flere konservative grupper og pengestærke donorer vil også bekæmpe Moores kandidatur, understreger senatoren.

Han bakkes op af den republikanske senatsleder, Mitch McConnell.

- Han kan gøre, hvad han vil, men vi vil uden tvivl kæmpe imod ham på alle måder, siger McConnell.

Under valgkampen i 2017 fik Roy Moore støtte fra USA's præsident, Donald Trump. Det på trods af de mange anklager om samkvem med mindreårige.

I sidste måned skrev præsidenten dog på Twitter, at Moore "ikke kan vinde", og at man bør opstille en kandidat, der er sikker på sejr i den traditionelt republikanske delstat.

Moore har aldrig erkendt valgnederlaget i 2017, da han påstår, at det skyldtes valgsvindel. Kun 20.000 stemmer adskilte ham fra Doug Jones.

Det var første gang i over 25 år, at en demokrat vandt en plads i senatet fra Alabama.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Vildt uheld på E20: Tidligst om en måned har politiet et svar

Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Odense

Bliv frivillig i Den Fynske Landsby

Leder For abonnenter

I Sherwood-skoven

Udligningsordningen er et fantastisk værktøj, der gør Danmark til et mere lige samfund, for den mellemkommunale udligning betyder i al enkelthed, at de kommuner, der har mange penge, giver en lille del af deres velstand til de kommuner, der har færre eller få penge. Udligningsordningen er derfor en ægte Robin Hood-løsning, som de fleste danskere bør kunne være enige om. Det betyder selvsagt ikke, at danskerne - både politikerne og folk, som vi er flest - er enige om, hvordan udligningsordningen skal strikkes sammen. Man kan, som det fremgår af stort set samtlige medier i denne tid, skændes om økonomiske nøgletal og detaljer i en sådan udligningsordning i én uendelighed. For ordningen skiller selvfølgelig vandene. De, der har udsigt til at få flere penge i kassen i kraft af en ny udligningsordning, er som regel fulde af ros til og argumenter for, hvorfor ordningen er velfungerende. Omvendt er de, der kan se frem til at få færre penge i kommunekassen, kritiske over for ændringerne. Sagen er, at alle politikere, uanset landsdel og politisk syns- og standpunkt, allerhelst bare vil have flere penge til deres egen kommune. Social- og indenrigsministeren blev i sidste uge kritiseret for at manipulere eller hemmeligholde en række af de tal, der ligger til grund for beregningerne i regeringens forslag til en ny udligningsreform. Det har ministeren undskyldt - og samtidig korrekt pointeret, at man kan gøre tallene op på flere forskellige måder. Og det er sandt. Udligningsordninger er svært stof for de fleste, inklusive mange økonomer og politikere. De enkelte parametre, der ligger til grund for både den gamle udligningsordning og regeringens forslag til en ny udligningsordning, kan diskuteres og endevendes i én uendelighed. Derfor er kritikken af og debatten om ordningen både relevant og nødvendig. Det ændrer blot ikke på, at vi alle, fattige som rige, socialister som liberale, jyder som fynboer, bør glæde os over, at udligningsreformen gør Danmark mere lige. På ægte Robin Hood-manér. Ligesom i Sherwood-skoven.

Annonce