Annonce
Sport

Kontroversiel jubelscene kan koste Ronaldo en straf

Marco Bertorello/Ritzau Scanpix

Cristiano Ronaldo kan måske se frem til en straf for en lidt for fræk jubelscene mod Atlético Madrid.

Cristiano Ronaldo jublede heftigt, da Juventus vandt 3-0 hjemme over Atlético Madrid i Champions Leagues ottendedelsfinale.

Og måske også en tand for heftigt.

Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) meddeler mandag, at der er åbnet en disciplinærsag mod Ronaldo.

Det skal undersøges nærmere, om Ronaldo udviste "upassende opførsel" i sin jubelscene i sidste uge i Torino.

Ronaldo fejrede sejren og sit hattrick med en obskøn gestus, der skulle være et svar på Atlético-træner Diego Simeones jubelscene i den første ottendedelsfinale i Madrid.

Simeone havde ved spaniernes 2-0-mål vendt sig mod sit hjemmepublikum og taget sig til skridtet.

Argentineren har forklaret, at han ville illustrere sit mod under kampen.

På lidt samme facon havde Ronaldo gestikuleret med hænderne i retning af sit eget skridt, da Juventus sendte spanierne ud af turneringen i returkampen.

Simeone fik en bøde på cirka 150.000 kroner for sin kontroversielle jubel, men han slap for karantæne. I værste fald kan Uefa vælge at straffe den slags episoder med karantæne.

Ronaldos tre mål bidrog kraftigt til, at Juventus gik videre til kvartfinalen med en samlet 3-2-sejr.

Uefa oplyser, at disciplinærudvalget behandler Ronaldos sag på torsdag.

Juventus skal møde Ajax i kvartfinalen i Champions League.

Ronaldo har scoret 124 mål i 160 Champions League-kampe i karrieren. Det er flest mål af alle. Han har desuden vundet turneringen fem gange.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tal højt om psykisk sygdom

Der bliver malet sådan et billede af os psykisk syge som nogle vildt farlige kriminelle, der går og stikker folk ned. Men langt størstedelen af os har bare nogle andre udfordringer end andre, og det går værst ud over os selv", sagde 41-årige Michael Hansen til avisen tidligere på ugen. Deri har Michael Hansen ret: Psykisk sygdom er først og fremmest en belastning for den syge, ikke for omgivelserne. Alligevel bliver mennesker med psykiske sygdomme ofte betragtet med mistænksomhed eller direkte frygt af andre mennesker. For de fleste af os har lettere ved at forholde os til et brækket ben end et brækket sind. Sådan behøver det imidlertid ikke være. Hvis vi hver især lærer mere om psykiske sygdomme, kan vi få lagt noget af den unødvendige frygt bag os. Derfor er det godt og nødvendigt, at Michael Hansen og andre som han taler højt om deres sygdom og diagnoser, så vi kan få nuanceret vores syn på psykiatriske sygdomme. Michael Hansen lider af såkaldt paranoid skizofreni, en af de sværeste psykiske lidelser, der findes; en lidelse, som kun ganske få promille af danskerne lider af, og derfor en lidelse som kun ganske få af os kommer til at stifte bekendtskab med i vores liv. Selv om sygdommen er udstyret med et mystisk, endda et nærmest ildevarslende navn, er Michael Hansen imidlertid hverken mere eller mindre farlig for sine omgivelser end dig og mig. Michael Hansen er kort sagt et menneske som os. Og han skal betragtes som sådan; han skal ikke betragtes som potentiel morder. Statistikken er smerteligt tydelig: Langt hovedparten af landets psykisk syge bliver mødt med fordomme, når de taler om deres sygdom. Derfor har fire ud af fem psykisk syge undveget kontakt med andre mennesker, og tre ud af fem har afholdt sig fra at søge uddannelser eller lignende. Det er deprimerende tal. Derfor er der brug for, at Michael Hansen og endnu flere psykisk syge med ham får modet til at tale højt om deres sygdom og til at forklare, hvad den går ud på. Samtidig er der brug for, at vi, der ikke har en psykiatrisk diagnose, har modet til at lytte og forstå. Så tal højt. Det hjælper.

Annonce