Annonce
Debat

Kontrol. Menneskelig undren kan stoppe bedrageri

Med Britta Nielsens bedrageri i Socialstyrelsen har politikerne indledt en klapjagt på medarbejdere, der kan holdes ansvarlig for den manglende kontrol.

Det samme gjorde sig gældende, da Skat uberettiget havde sendt milliarder ud i verden.

Politikerne peger i mange retninger, men når man peger på andre, er der tre fingre, der peger på en selv, og det er velgørende at tænke ind i denne symbolik.

Skiftende regeringer, i særdeleshed regeringer af borgerlig observans, har i de seneste år som rygmarvsreaktion slanket den offentlige sektor, og resultaterne ser man i form af huller i bl..a. kontrolfunktionerne. Det siger sig selv, at man i en særdeles travl hverdag let kan fristes til at lade datakraft udføre kontrollen.

Kontrol i sig selv ikke er produktiv, og datakraft er billigere på den korte bane end personaleansættelser. Spar dog de mange penge det koster med kommissionsundersøgelser og superdyre konsulentfirmaer; kig på jer selv i spejlet og spørg, om man måske skulle have bevaret den menneskelige kontrol, hvor den ansatte har evnen til at undre sig. En computer kan programmeres med alskens algoritmer, men den kan endnu ikke undre sig.

Hvis Britta Nielsen ikke havde været ramt af en af de syv dødssynder, grådighed, havde hun stille og roligt indstillet sin givtige gesjæft i tide, og bedrageriet havde så sandsynligvis været den fuldkomne forbrydelse. Bedrageriet blev netop afsløret af den menneskelige undren.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Omtale. FS var tavs om Don Juan

Læserbrev: Fyens Stiftstidende skal have ros for at lave gode foromtaler af kulturelle begivenheder på Fyn. Læserne får på denne måde en påmindelse om, at koncerten, udstillingen, teaterstykket og så videre snart har premiere, og man kan samtidigt få inspiration til, om det måske var en kulturbegivenhed, man kunne tænke sig at opleve. Foromtalerne er meget nyttige for læserne, uanset hvilken form de tager: baggrundsinformation, interview med kunstneren, en skuespillers dagbogsoptegnelse inden premieren osv. Bortset fra notitser i Det Sker-sektionen, har FS ikke omtalt Den Fynske Operas opførelse af Don Juan fra den 29. november til 7. december 2019. Mozarts Don Juan, som også kaldes operaernes opera, er en af Den Fynske Operas største forestillinger i 2019-2020-repertoiret, og operaen fik end ikke en anmeldelse fra FS. Det er især en skam, da forestillingen godt kunne have raget rigtigt mange stjerner til sig. Instruktøren og pianisten Jacob Beck havde kreeret en genial sammenblanding af komedie og tragedie, tale på dansk så alle kunne forstå handlingen og de smukke arier på italiensk. Man grinte rigtigt meget og kunne samtidigt nyde de yderst professionelle operasangeres smukke arier og levende skuespil. Alt i alt er det en forestilling, som appellerer til et ungt publikum, og det ville have være fornemt, hvis FS kunne have været med til at fremme dette. Operagængere er nok nogle af de mest trofaste avisabonnenter, så det er nok ikke klogt at skuffe dem for meget med tavshed om vigtige operabegivenheder på vores ø.

Fyn

Stor politiaktion i Munkebo: Har sandsynligvis forbindelse til terror

Danmark

Seks mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter politiaktion

Annonce