Annonce
Indland

Kontrol: Hver tiende chauffør overholdt ikke hviletid

Lastvogne og busser blev tjekket tre steder. En del chauffører overholder ikke regler, som skal hindre uheld.

21 gange afslørede betjente problemer med at overholde reglerne om køre- og hviletid, da der tirsdag var kontrol med lastvogne og busser tre steder i landet.

I alt 209 køretøjer blev trukket ud til kontrol. Og resultatet blev altså, at godt hver tiende chauffør i snit havde kørt i for mange timer i forhold til reglerne.

Tallene fremgår af en pressemeddelelse, som politiet har udsendt onsdag eftermiddag om de kontroller, som tre såkaldte tungvognscentre foretog.

I centrene arbejder betjente, der er specialister, når det gælder regler om traktorer, landbrugsmaskiner, busser og lastvogne.

Ved Nordjyske Motorvej ved Tilst blev 69 køretøjer gået efter, og her var der otte overtrædelser af den førnævnte slags.

Ved Storebæltsbroen blev 81 køretøjer tjekket, og det endte med 13 sager.

Ved aktionen på Sønderjyske Motorvej ved Ustrup var der derimod ingen af denne type overtrædelser, da 59 køretøjer blev kontrolleret.

Reglerne om køre- og hviletid skal sikre, at chauffører ikke er overtrætte og søvnige og af den grund bliver årsag til ulykker.

I øvrigt konstaterede politifolkene en række andre forhold, som kan give en straf. For eksempler var der en håndfuld tilfælde, hvor der var blevet manipuleret med kontrolapparat eller taktograf, som netop skal registrere chaufførens kørsler og hvil.

Ved Tilst fik to køretøjer således inddraget plader på grund af fejl og mangler.

Under kontrollen på Sønderjyske Motorvej var også andre myndigheder med.

Embedsmænd fra Miljøstyrelsen og Fødevarestyrelsens veterinære rejsehold ville se, om transport af affald og dyr var i orden. Det var de, viste det sig ifølge politiets pressemeddelelse.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Folketingspolitikere støtter flere tog på Vestfyn: Uld i mund om regningen

Klumme

En livsingrediens, du ikke må f**** med

Det var blevet mørkt, da de to ladvogne endelig kørte afsted - fyldt med alskens indbo. Stumtjeneren, skænken, lænestolen og alt det andet habbengut, der vidnede om, at et liv engang var blevet levet med tingene. Huset, som tingene kom fra, var lige så mørk som aftenen. Jeg har set husets to gamle beboere mange gange. Sludret med dem om campingvognen, ferien sydpå og julefrokosten i pensionistklubben. Om længslen efter besøgene, der pludselig stoppede – og sorgen over det. ”Hvorfor?”, hang altid tungt i luften. En dag var kvinden væk. Demensen havde taget hende, sagde nogle. Længe efter konen forsvandt, så jeg manden gå alene frem og tilbage på vejen. Han så fortabt og trist ud. Ensom. I stedet for at tage kontakt til den gamle mand, begyndte jeg at ”gemme” mig, når jeg så ham. Bag min telefon, mit pandehår eller mælken, der i raketfart skulle på køl. For jeg har jo virkelig travlt, ikk’? Åbenbart alt for meget om ørerne til at give den gamle mand fem minutter af min tid (for hvad nu, hvis han, ligesom Fakta, gerne ville have, at jeg blev lidt længere?). Dét var der altså ikke tid tid. Nu er manden også væk. Det har han været et godt stykke tid. Jeg har taget mig selv i at hold øje med, om han kom forbi min vindue. Det gjorde han ikke. Mon han er død lige som livet i huset? Er han kommet på plejehjem? Er der overhovedet andre end mig, der har bemærket, at han er væk? Jeg ville ønske, at jeg kunne spole tiden tilbage. At jeg havde taget hovedet ud af r**** og talt med min næsten nabo, som jeg gjorde for år tilbage. For hvad er egentlig mere vigtigt end, at vi ser hinanden og tager os tid til hinanden? Relationer er det vigtigste i verden. Det er dem, der er med til at holde ensomheden fra døren. Relationer får os til at føle os i live. Studier viser faktisk, at det skærer år af vores levetid, hvis vi ikke er en del af relationer. Det tomme hus og møblerne på vognenes lad fik mig for alvor til at vende blikket mod en af mine relationer, hvor mørket er ved at falde på. Det fik mit til at tænke på, hvordan tid er en livsingrediens, vi ikke må f**** med. En dag har vi ikke mere tid at give af. Vi skal sænke farten og lade være med at spilde tiden på at brokke os over vejret eller lørdagens genudsendelser på tv. Tidsspilde er det også at bære nag, være vrede over fortiden, at kæmpe for at få ret eller for at ændre andre. Vi skal give hinanden vores (nu)tid. Være sammen med de mennesker, vi holder af. Tale med hinanden – naboen, forældre, kassedamen, ens børn, taxichaufføren, venner. Give hinanden kys, kram og komplimenter. Hver dag. Dét er en god måde at bruge tiden på.

Fyn

Hjertestop-ordning har klaret sig over al forventning: Nu overvejer regionen at skrotte den

Annonce