Annonce
Odense

Kontrol har reduceret ulovligt storfiskeri af krebs

Signalkrebsen invaderer danske vandløb og søer med stor skade på naturen til følge. Derfor er den uønsket og på listen over invasive arter. Arkivfoto: Michael Tasic Hansen

Udsætning af ruser. Dykkere der systemetisk rydder hele områder for krebs og medbringer store tanke til at putte krebs i med henblik på illegalt videresalg.

Den slags ulovlige kneb har gennem årene været en del af det, der foregår ved søerne i Tarup Davinde-området, fortæller sekretariatschef John Juul Henriksen fra Over Sø og Land, der administrere Tarup Davinde-området:

- Det har nærmest foregået semiprofessionelt, og på rygtebasis har vi hørt om, at fangsten på det sorte marked er blevet solgt til restauranter.

Annonce

Beslaglægger ruser

Det er i sensommeren fra midt i juli til september, at krebsefiskeriet er bedst, og i sommeren 2017 havde Over Sø og Land store udfordringer med ulovligt fiskeri. Men et partnerskab med Odense Sportsfiskerklub om at føre tilsyn i området har hjulpet meget, forklarer John Juul Henriksen.

- De er her på alle mulige tidspunkter, hvor vi aldrig tidligere har anet, hvad der foregik. Så på den måde har vi fået en masse ny viden. Og når de f.eks. opdager ulovligt udsatte ruser, så kontakter de os, og så sender vi folk ud og henter ruserne dagen efter, siger han.

Fyns Politi har i øvrigt sagt god for, at Over Sø og Land kan beslaglægge de ulovlige ruser, de finder.

- De kan anses som hittegods, når der ikke står navn på. Så på den måde risikere de, der fisker ulovligt, at miste fiskeudstyr for en betydelige sum. Og vores indtryk er, at det - og samarbejdet med kontrollanterne fra Odense Sportsfiskerklub - har afhjulpet en stor del af det ulovlige krebsefiskeri, der var tidligere, siger John Juul Henriksen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

En søndag med fitness i Korup

Klumme

Du tager fejl, Mette

Statsminister Mette Frederiksen talte i sin nytårstale for flere tvangsanbringelser af børn. Jeg er lodret uenig: Vi skal have som mål at tvangsanbringe så få børn udenfor hjemmet som muligt. Vores ambition som samfund må være at skabe gode rammer om børnene og familierne, så tvangsanbringelser bliver absolut sidste udvej. Vi har i dag to voldsomme problemer: at de allersvageste familier ikke bliver hjulpet godt nok, tidligt nok, og at det system vi anbringer børn i, ikke virker. Løsningen må for det første være at hjælpe familierne bedre, og for det andet at reparere anbringelsessystemet, så det også virker bedre. I dag går det alt for ofte galt for de anbragte børn. Halvdelen af alle unge hjemløse er tidligere anbragte. Meget få af de anbragte børn får en uddannelse. En skræmmende høj procentdel af de tidligere anbragte forsøger selvmord. Og rigtig mange anbragte børn får selv børn, der bliver anbragt. Lad os derfor fokusere på, hvordan vi undgår at anbringe børn! Man kan for eksempel støtte nybagte forældre, så de nye familier får en bedre start på livet sammen. Helt fra fødslen kan der tilknyttes socialt personale til de svageste familier, og de kan også få tid i særlige barselshuse, så en ny familie først kommer hjem, når de er parate til det. Vi skal også – under alle omstændigheder – styrke normeringen i vuggestuer og børnehaver, og have flere lærere i folkeskolen. For det er i de gode institutioner at vi dels skal opdage tidligt, når børnene ikke har det godt, og dels er i stand til at hjælpe de børn ekstra meget, der ikke har den store støtte derhjemmefra. I de tilfælde hvor det alligevel går galt, og et barn fjernes fra familien, skal vi sætte langt mere kvalificeret ind, end vi gør i dag. For eksempel med bedre plejefamilier. For eksempel med ordentlige vilkår for anbragte børn der fylder 18 år. Og absolut også med frivillige tilknyttet de anbragte børn, så de anbragte børn også har venner og mentorer, der ikke repræsenterer myndighederne. Vi vil fra radikal side gerne være med til at drøfte hvordan vi forebygger anbringelser, og hvordan vi forbedrer anbringelser. Men begge dele skal være på plads, før vi går ind i en diskussion om flere anbringelser.

Odense

Norske salmer på folkemelodier

Odense

Et skud tysk testosteron: For første gang i otte år har Odense Zoo atter en søløve-han

112

Mand vendte bil med anhænger på motorvejen

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];