Annonce
Odense

Kontrol har reduceret ulovligt storfiskeri af krebs

Signalkrebsen invaderer danske vandløb og søer med stor skade på naturen til følge. Derfor er den uønsket og på listen over invasive arter. Arkivfoto: Michael Tasic Hansen

Udsætning af ruser. Dykkere der systemetisk rydder hele områder for krebs og medbringer store tanke til at putte krebs i med henblik på illegalt videresalg.

Den slags ulovlige kneb har gennem årene været en del af det, der foregår ved søerne i Tarup Davinde-området, fortæller sekretariatschef John Juul Henriksen fra Over Sø og Land, der administrere Tarup Davinde-området:

- Det har nærmest foregået semiprofessionelt, og på rygtebasis har vi hørt om, at fangsten på det sorte marked er blevet solgt til restauranter.

Annonce

Beslaglægger ruser

Det er i sensommeren fra midt i juli til september, at krebsefiskeriet er bedst, og i sommeren 2017 havde Over Sø og Land store udfordringer med ulovligt fiskeri. Men et partnerskab med Odense Sportsfiskerklub om at føre tilsyn i området har hjulpet meget, forklarer John Juul Henriksen.

- De er her på alle mulige tidspunkter, hvor vi aldrig tidligere har anet, hvad der foregik. Så på den måde har vi fået en masse ny viden. Og når de f.eks. opdager ulovligt udsatte ruser, så kontakter de os, og så sender vi folk ud og henter ruserne dagen efter, siger han.

Fyns Politi har i øvrigt sagt god for, at Over Sø og Land kan beslaglægge de ulovlige ruser, de finder.

- De kan anses som hittegods, når der ikke står navn på. Så på den måde risikere de, der fisker ulovligt, at miste fiskeudstyr for en betydelige sum. Og vores indtryk er, at det - og samarbejdet med kontrollanterne fra Odense Sportsfiskerklub - har afhjulpet en stor del af det ulovlige krebsefiskeri, der var tidligere, siger John Juul Henriksen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Annonce