Annonce
Sport

Kontramaskinen hos Aalborg skal give nemme mål i CL

Mikkel Berg Pedersen/Ritzau Scanpix
Aalborg Håndbold skal i Champions League besøge prominente adresser i Barcelona, Paris og Flensborg.

Aalborg Håndbold er placeret i Champions Leagues gruppe A, hvor der venter kampe mod mastodonter i form af Paris, Flensborg, Pick Szeged og Barcelona. Gruppen tæller også Elverum, Celje og Zagreb.

Aalborg træner Stefan Hansen har inden søndagens første kamp - ude mod Elverum - en klar målsætning, og kontrafasen skal hjælpe holdet med at opnå den.

- Vi går benhårdt efter at komme videre fra gruppen. Vi tillader os også at have forhåbninger om at kunne spille med mod de store.

- Vi er godt klar over, at der er nogle hold i gruppen, hvor det skal gå mere end almindeligt godt, hvis vi skal bide skeer med dem, siger Stefan Madsen.

Han mener, at truppen er stærk nok til at kunne begå sig i både den danske liga og Europa. Især hvis kontramaskinen fungerer.

- Vi har vist, at vi har en kontrafase med et internationalt snit. Der skal vi ud og hente nogle nemme mål, lyder det.

Nordjyderne skal blive en af de seks bedste i gruppen på otte hold for at avancere til ottendedelsfinalen.

De fire store i gruppen må alle betegnes som favoritter til at tage de fire øverste pladser, mens det på papiret er Elverum, Zagreb, Celje og Aalborg, der skal kæmpe om de sidste to.

Det er Aalborg-trænerens første Champions League-gruppespil som cheftræner, og der er ikke én bestemt modstander, han glæder sig særligt til at møde.

- Jeg glæder mig til dem alle sammen. Det gør jeg virkelig. Også til at præsentere dem her på vores hjemmebane, siger han.

Stefan Madsen ved godt, at der er størst chance for metal i den hjemlige liga, men det er vigtigt for ham, at holdet kan have succes begge steder.

Aalborg starter på udebane mod norske Elverum søndag klokken 19.

GOG træder også ind i Champions League søndag, hvor Gudme-herrerne skal en tur til svenske Kristianstad i gruppe D. Den kamp begynder klokken 17.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Folketingspolitikere støtter flere tog på Vestfyn: Uld i mund om regningen

112

390 gram skunk fundet under forsæde

Klumme

En livsingrediens, du ikke må f**** med

Det var blevet mørkt, da de to ladvogne endelig kørte afsted - fyldt med alskens indbo. Stumtjeneren, skænken, lænestolen og alt det andet habbengut, der vidnede om, at et liv engang var blevet levet med tingene. Huset, som tingene kom fra, var lige så mørk som aftenen. Jeg har set husets to gamle beboere mange gange. Sludret med dem om campingvognen, ferien sydpå og julefrokosten i pensionistklubben. Om længslen efter besøgene, der pludselig stoppede – og sorgen over det. ”Hvorfor?”, hang altid tungt i luften. En dag var kvinden væk. Demensen havde taget hende, sagde nogle. Længe efter konen forsvandt, så jeg manden gå alene frem og tilbage på vejen. Han så fortabt og trist ud. Ensom. I stedet for at tage kontakt til den gamle mand, begyndte jeg at ”gemme” mig, når jeg så ham. Bag min telefon, mit pandehår eller mælken, der i raketfart skulle på køl. For jeg har jo virkelig travlt, ikk’? Åbenbart alt for meget om ørerne til at give den gamle mand fem minutter af min tid (for hvad nu, hvis han, ligesom Fakta, gerne ville have, at jeg blev lidt længere?). Dét var der altså ikke tid tid. Nu er manden også væk. Det har han været et godt stykke tid. Jeg har taget mig selv i at hold øje med, om han kom forbi min vindue. Det gjorde han ikke. Mon han er død lige som livet i huset? Er han kommet på plejehjem? Er der overhovedet andre end mig, der har bemærket, at han er væk? Jeg ville ønske, at jeg kunne spole tiden tilbage. At jeg havde taget hovedet ud af r**** og talt med min næsten nabo, som jeg gjorde for år tilbage. For hvad er egentlig mere vigtigt end, at vi ser hinanden og tager os tid til hinanden? Relationer er det vigtigste i verden. Det er dem, der er med til at holde ensomheden fra døren. Relationer får os til at føle os i live. Studier viser faktisk, at det skærer år af vores levetid, hvis vi ikke er en del af relationer. Det tomme hus og møblerne på vognenes lad fik mig for alvor til at vende blikket mod en af mine relationer, hvor mørket er ved at falde på. Det fik mit til at tænke på, hvordan tid er en livsingrediens, vi ikke må f**** med. En dag har vi ikke mere tid at give af. Vi skal sænke farten og lade være med at spilde tiden på at brokke os over vejret eller lørdagens genudsendelser på tv. Tidsspilde er det også at bære nag, være vrede over fortiden, at kæmpe for at få ret eller for at ændre andre. Vi skal give hinanden vores (nu)tid. Være sammen med de mennesker, vi holder af. Tale med hinanden – naboen, forældre, kassedamen, ens børn, taxichaufføren, venner. Give hinanden kys, kram og komplimenter. Hver dag. Dét er en god måde at bruge tiden på.

Fyn

Hjertestop-ordning har klaret sig over al forventning: Nu overvejer regionen at skrotte den

Annonce