Annonce
Sport

Kontrakt i FC Nordsjælland: Fynbo har knækket koden

Nikolai Baden Frederiksen må som 17-årig kun skrive under på en tre-årig kontrakt. Det gør han her under akademi-sportschef Jan Laursens bevågenhed. Foto: Privatfoto

Den 17-årige Næsby-dreng Nikolai Baden Frederiksen får en treårig seniorkontrakt i FC Nordsjælland.

FODBOLD: Da den 17-årige Næsby-dreng Nikolai Baden Frederiksen - af alle kun kaldet Futte - for to et halvt år siden droppede Fyn og sagde tak til FC Nordsjællands fodboldakademi, havde det omkostninger.

- Han havde mange nedture med nye kammerater og var langt hjemmefra, men nu har han knækket koden, siger hans far, Torben Frederiksen, tidligere angriber hos OB i firserne.

Nikolai Baden Frederiksen har netop sagt ja til en treårig seniorkontrakt i Farum-klubben og rykkes efter ferien op i Superliga-truppen til træner Kasper Hjulmand.

Siden efteråret sidste år har han scoret 17 mål på U17-holdet i i Nordsjælland og blev topscorer, inden han blev rykket op på U19-holdet, hvor han på tre en halv måned har lavet syv mål og samtidig lavet seks mål på U17-landsholdet i ni kampe, og han fik forleden mod Grækenland sin debut på U18-landsholdet under træner Henrik Clausens vinger.

- Nikolai har nu lært spillestilen, som jo i Nordsjælland begynder helt nede fra målmanden med spil, og han var i starten frustreret over de løb, som han ikke var vant til at tage. Nu kan han godt se, hvorfor han skal tage de løb, siger Torben Frederiksen om det faktum, at Nordsjælland har et fast spillekoncept helt fra de yngste op til Superliga-holdet.

- Nordsjælland har et koncept, hvor U19- og U17-holdet går op og ned ad hinanden og superligaholdet og træner og spiller på samme bane. Nikolai har haft angribere som Uffe Bech, Kasper Lorentzen, Emilio Marcones og Marcus Ingvartsen som mentorer. De har givet ham en masse inspiration, og han bliver vænnet til al den tumult, der er ved at være fodboldspiller i Superligaen.

- Nikolai bliver ikke millionær i Nordsjælland, men han bliver millionær på spilletid, fordi de unge får muligheder, mener Torben Frederiksen.

Nikolai Baden Frederiksen starter træningen med Superliga-holdet den 19. juni og ugen efter tager han med truppen på træningslejr i Holland og hele truppen er først samlet måske først senere, fordi FCN har fem spillere med ved U21-EM i Polen.

Hvem ved - måske er han med mod OB i Odense i sæsonpremieren den 14.-17. juli?

- Der tales stadig om, hvad der skal stå på trøjen bagpå. Folk kender ham jo kun som "Futte", griner faderen.

Annonce
Nikolai Baden Frederiksen har den tidligere landsholdsspiller Niclas Jensen som rådgiver. Foto: Privatfoto
Superligatræner Kasper Hjulmand, U19-cheftræner Morten Karlsen, Nikolai Baden Frederiksen, U17 cheftræner Kasper Kurland, U17-assistent Bajram Fetai og akademi-sportschef Jan Laursen er lykkedes så godt med projekt "Futte", at Næsby-drengen nu rykkes op i Superliga-truppen. Foto: Privatfoto
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Odense

FIF-hæder til Torben Simonsen

Annonce