Annonce
Nyborg

Kontant hjælp er på vej: 200.000 kroner til Broløbet 2020

Nyborgs byråd sendte tirsdag aften 200.000 kroner af sted til Broløbet 2020. Foto: Michael Bager
Næppe var blækket på den endelige tilladelse tørt, før byrådet i Nyborg kunne levere kontant støtte til motionsløb på Storebæltsbroen.

Nyborg: Bare et døgns tid efter, den formelle tilladelse var på plads, fik Broløbet Storebælt 2020 kontant hjælp fra Nyborg Kommune.

Mandag aften kunne arrangørerne afsløre, at den endelige tilladelse til et motionsløb på Storebæltsbroen i juni næste år er i hus.

Og tirsdag kunne politikerne i Nyborgs byråd give tilsagn om et tilskud på 200.000 kroner til den store, folkelige idrætsbegivenhed.

Broløbet, der bliver en halvmaraton på 21,0975 kilometer, får start i Korsør og mål i Nyborg.

Og det stiller ekstraordinære krav til både ruten, afspærringerne, faciliteterne og de mange frivillige, der skal medvirke til afviklingen af løbet på den fynske side af Storebæltsbroen.

Annonce

9000 løbere

Der bliver plads til 9000 løbere i Broløbet Storebælt 2020.

Det vil, straks de når i land på Fyn, blive sendt ud på en tur ind under Storebæltsbroen og rundt om dens landfæste på Knudshoved.

Derfra går turen videre til målstregen ved Cirkuspladsen, hvor der også vil være forskellige former for underholdning får både løbere og publikum.

I Nyborg er det de lokale foreninger med idrætsforeningen NGIF i spidsen, der lægger frivillig arbejdskraft til det store arrangement.

Og til gengæld får foreningerne del i det overskud, arrangementet forventes at give.

- Det betyder, at vi kan give vores medlemmer nogle gode oplevelser, holde kontingentet nede på et rimeligt niveau og få råd til det udstyr og de redskaber, der skal bruges i en forening som vores, som formanden for NGIF, Ann Rasmussen, sagde, da Fyens Stiftstidende i juli kunne afsløre, at den endelige tilladelse til det kommende broløb var på vej.

Startnumrene til Broløbet Storebælt 2020 bliver sat til salg fra på mandag den 11. november.

Og det begrænsede deltagerantal på 9000 taget i betragtning, vil der formentlig blive rift om de eftertragtede adgangsbilletter til det enestående motionsløb.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Spar sammen, OB

Odense Kommune skal stå fast over for fodboldklubben OB i sagen om en renovering af Odense Stadion. For det bør ikke være Odenses skatteborgere, der skal betale for, at byens og øens største fodboldklub får et bedre stadion at spille på. Det bør klubben og dens ejerkreds selv bekoste. Spørgsmålet om en renovering af Odense Stadion er nok engang blevet aktuelt, fordi OB sammen med de øvrige superliga-klubber, Divisionsforeningen og Dansk Boldspilunion har besluttet, at alle superliga-stadioner fra 2028 er udstyret med fuldt overdækkede tribuner. Det er en fin beslutning, som vil give bedre forhold for klubbernes tilskuere, så man på længere sigt forhåbentlig kan tiltrække flere tilskuere og dermed tjene flere penge. Det er imidlertid ikke Odense Kommunes opgave at sørge for, at erhvervsvirksomheder får bedre fysiske rammer at udøve deres virksomhed i. Odense Kommune skal skabe gode rammevilkår for kommunens virksomhederne i almindelighed, men kommunen skal ikke bruge sine sparsomme skattekroner på at forbedre hverken robotproducenters, gartneriers eller fodboldklubbers ydre rammer. Det må virksomhederne selv klare. Ejerforholdene af Odense Stadion er i dag mildt sagt noget rod. Odense Kommune ejer tre tribuner på stadion, mens en ejerkreds af bestyrelsesmedlemmer i Odense Sport & Event ejer den fjerde, og det skaber helt naturlige tvister mellem de forskellige ejeres forskellige ønsker. Derfor vil det være klogt, hvis man får skilt den kommunale økonomi fra den private virksomhed OB’s interesser fra hinanden. Det vil være til gavn for OB, for Odense Stadion og for Odense Kommune – og for de odenseanske skatteydere. Derfor vil det være klogt, at OB og ejerkredsen bag klubben begynder at spare sammen, så man på et snarligt tidspunkt kan købe stadion af kommunen. På den måde kan man engang i fremtiden, måske allerede inden 2028, få lejlighed til at gennemføre alle de udvidelser og forbedringer af Odense Stadion, som man har lyst og råd til og dermed være med til at skabe grundlag for at høste gevinster ved fremtidige sejre. Så spar endelig sammen, OB. Og begynd hellere i dag end i morgen.

Odense For abonnenter

Testkørsler på vej: På én strækning især vil der snart køre letbanetog

Faaborg-Midtfyn

Gymnasielærer anholdt i London efter at have lænket sig til olietønde: Nu vil han arrangere klimadag

Annonce