Annonce
Nyborg

Kontant hjælp er på vej: 200.000 kroner til Broløbet 2020

Nyborgs byråd sendte tirsdag aften 200.000 kroner af sted til Broløbet 2020. Foto: Michael Bager
Næppe var blækket på den endelige tilladelse tørt, før byrådet i Nyborg kunne levere kontant støtte til motionsløb på Storebæltsbroen.

Nyborg: Bare et døgns tid efter, den formelle tilladelse var på plads, fik Broløbet Storebælt 2020 kontant hjælp fra Nyborg Kommune.

Mandag aften kunne arrangørerne afsløre, at den endelige tilladelse til et motionsløb på Storebæltsbroen i juni næste år er i hus.

Og tirsdag kunne politikerne i Nyborgs byråd give tilsagn om et tilskud på 200.000 kroner til den store, folkelige idrætsbegivenhed.

Broløbet, der bliver en halvmaraton på 21,0975 kilometer, får start i Korsør og mål i Nyborg.

Og det stiller ekstraordinære krav til både ruten, afspærringerne, faciliteterne og de mange frivillige, der skal medvirke til afviklingen af løbet på den fynske side af Storebæltsbroen.

Annonce

9000 løbere

Der bliver plads til 9000 løbere i Broløbet Storebælt 2020.

Det vil, straks de når i land på Fyn, blive sendt ud på en tur ind under Storebæltsbroen og rundt om dens landfæste på Knudshoved.

Derfra går turen videre til målstregen ved Cirkuspladsen, hvor der også vil være forskellige former for underholdning får både løbere og publikum.

I Nyborg er det de lokale foreninger med idrætsforeningen NGIF i spidsen, der lægger frivillig arbejdskraft til det store arrangement.

Og til gengæld får foreningerne del i det overskud, arrangementet forventes at give.

- Det betyder, at vi kan give vores medlemmer nogle gode oplevelser, holde kontingentet nede på et rimeligt niveau og få råd til det udstyr og de redskaber, der skal bruges i en forening som vores, som formanden for NGIF, Ann Rasmussen, sagde, da Fyens Stiftstidende i juli kunne afsløre, at den endelige tilladelse til det kommende broløb var på vej.

Startnumrene til Broløbet Storebælt 2020 bliver sat til salg fra på mandag den 11. november.

Og det begrænsede deltagerantal på 9000 taget i betragtning, vil der formentlig blive rift om de eftertragtede adgangsbilletter til det enestående motionsløb.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Medicinpriser på himmelflugt: Kom nu ud af starthullerne, sundhedsminister

Hvor er det dog fattigt, at sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke i et svar til Folketingets Sundheds- og Ældreudvalg ikke har et eneste konkret bud på, hvordan han vil forhindre de danske medicinpriser i at stige og falde så voldsomt, som tilfældet er. Svaret til udvalget er givet som følge af en række række sager, hvor blandt andre fynske pensionister har oplevet meget store udsving i medicinpriserne. Det sker eksempelvis, når medicinalvirksomhederne har forsyningsvanskeligheder, og de tilbageværende leverandører hæver prisen. Som avisen tidligere har beskrevet, kan det føre til pludselige prisstigninger på op til 1200 procent for uundværlig medicin. Ministeren vil, som det fremgår af dagens avis, undersøge "mulige tiltag", der kan forebygge, at medicinpriserne stiger eksplosivt. Og det er skam fint, at ministeren vil undersøge sagen, for det er altid klogt at undersøge tingene til bunds, inden man træffer vidtgående beslutninger. Det er imidlertid forunderligt, at ministeren ikke er nået længere i sagen. Det er veldokumenteret, at visse produkter på det danske medicinmarked svinger endog meget voldsomt i pris, og derfor kan sagen ikke være ukendt hos ministeren eller i hans ministerium. Derfor ville det være naturligt, at ministeren allerede på nuværende tidspunkt havde en plan for, hvordan han vil løse problemerne. Og at han derfor i sit svar til udvalget ville præsentere nogle håndfaste initiativer, der kan skabe ro om medicinpriserne til gavn for patienterne og dermed vælgerne. Men nej: Foreløbig skal sagen undersøges nærmere. Det skaber en forståelig utryghed hos patienterne, at priserne på nødvendig medicin fluktuerer så voldsomt, som tilfældet er. Hvis man har knogleskørhed, skal man naturligvis kunne få sin medicin uden at skulle frygte for voldsomme prisændringer. Man har som patient, specielt som pensionist med en stram økonomi, brug for, at der er ro om medicinprisen. Derfor må Magnus Heunicke ud af starthullerne. Nu.

Annonce