Annonce
GOG

Kontant GOG-nederlag: Skidt optakt til nøglekamp

GOG's norske stregspiller, Oscar Bergendahl, fik noget usædvanligt kun scoret en enkelt gang i Skjern. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Skjern Håndbold med Kasper Søndergaard og Bjarte Myrhol i hopla løb fra GOG til sidst i det vestjyske til 2518 tilskueres udbredte fornøjelse. Nu venter stærke polakker for fynboerne på søndag i Odense.

Håndbold: På søndag skal GOG spille en nøglekamp i Champions Leagues gruppe D mod stærke Wisla Plock fra Polen i Jyske Bank Arena i Odense. Den opgave skal fynboerne løse efter et kontant og fortjent nederlag sent onsdag aften i Skjern.

Der var opløsningstendenser i GOG-forsvaret til sidst, men fynboerne fik dog begrænset nederlaget til fire mål. Så det blev altså ikke til en mental snitter som optakt til søndagens vanskelige kamp.

Men det er udpræget bekymrende, at GOG slet ikke fik løst spillet omkring bagspiller Kasper Søndergaard og stregen Bjarte Myrhol, der begge var i vildt hopla efter to liganederlag i streg til Skjern. Søndergaard endte på otte scoringer - Myrhol på fem.

- Ja, det skal vi hjem og have kigget på, konstaterede GOG-cheftræner Nicolej Krickau, der tilføjede:

- Stor cadeau til Skjern for indsatsen. Holdet fik løftet sig efter to nederlag.

Med hensyn til søndagens opgør i Champions League i forhold til nederlaget, lød det fra Krickau:

- Sådan er det. Det skal løses. Det er en ny opgave, og spillerne skal kunne lægge det her nederlag bag sig.

Annonce

Skjern Håndbold-GOG: 36-32 (17-15)

Ligaen, mænd

Kampens gang: 2-2, 6-5, 8-6, 10-10, 14-11, (17-15), 20-17, 22-20, 26-23, 29-24, 34-29, 36-32.

Mål:
Skjern: Kasper Søndergaard 8, Anders Eggert 8 (4), Bjarte Myrhol 5, Thomas Mogensen 4, Jesper Konradsson 3, Rene Rasmussen 3, Eivind Tangen 2, Jonas Tidemand 2, Elvar Jonsson 1.
GOG: Lasse Møller 8, Stig-Tore Moen Nilsen 7, Frederik Bo Andersen 5, Emil Jakobsen 5 (1), Josef Pujol 3, Arnar Freyr Arnarsson 2, Emil Lærke 1, Oscar Bergendahl 1.

Bedste spiller:
Skjern: Robin Haug.
GOG: Stig-Tore Moen Nilsen.

Udvisninger:
Skjern: 2.
GOG: 3.

Dommere: Mads Hansen og Martin Gjeding - sikker styring af opgøret.

Tilskuere: 2518.

GOG’s næste kamp: Søndag den 13. oktober, kl. 15.10: GOG-Wisla Plock (Polen) i Champions Leagues gruppe D.

Klokken faldt i slag

GOG var målmæssigt med langt hen i anden halvleg. Men det var på den måde, at fynboerne hele tiden halsede efter - kom bagud med tre-fire mål for så at skulle kæmpe sig op. Det var en mental og fysisk udfordring.

Da hjemmeholdet atter - efter 47 minutter - var kommet foran med fire mål, 27-23, var alle i Skjern Bak Arena klar over, at klokken var faldet i slag for GOG. I offensiv stil forsøgte fynboerne at satse, men hver gang, GOG havde scoret, ja, så løb hjemmeholdet bolden i mål i den anden ende.

Skjerns nye målmand, Robin Haug, leverede en stor kamp og stod bag gode kontramuligheder til hjemmeholdet. Søren Haagen stod mellem GOG-stængerne i 50 minutter og gjorde det reelt også godkendt. Men heller ikke han kunne forhindre, at fynboerne knækkede til sidst.

Fejlafleveringer og brændte straffekast ved både Emil Jakobsen og Lasse Møller blev dyre for GOG.

På den positive side for fynboerne er det spændende at se GOG's nye højre back, norske Stig-Tore Moen Nilsen, fortsætte sin fremgang. Han virker til at være et stærkt køb - og til at blive en stærk erstatning for Niclas Kirkeløkke.

Med otte point for syv kampe holder GOG fast i top-otte i ligaens grundspil, men det er tæt i midten af ligaen.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce