Annonce
GOG

Kontant GOG-nederlag: Skidt optakt til nøglekamp

GOG's norske stregspiller, Oscar Bergendahl, fik noget usædvanligt kun scoret en enkelt gang i Skjern. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Skjern Håndbold med Kasper Søndergaard og Bjarte Myrhol i hopla løb fra GOG til sidst i det vestjyske til 2518 tilskueres udbredte fornøjelse. Nu venter stærke polakker for fynboerne på søndag i Odense.

Håndbold: På søndag skal GOG spille en nøglekamp i Champions Leagues gruppe D mod stærke Wisla Plock fra Polen i Jyske Bank Arena i Odense. Den opgave skal fynboerne løse efter et kontant og fortjent nederlag sent onsdag aften i Skjern.

Der var opløsningstendenser i GOG-forsvaret til sidst, men fynboerne fik dog begrænset nederlaget til fire mål. Så det blev altså ikke til en mental snitter som optakt til søndagens vanskelige kamp.

Men det er udpræget bekymrende, at GOG slet ikke fik løst spillet omkring bagspiller Kasper Søndergaard og stregen Bjarte Myrhol, der begge var i vildt hopla efter to liganederlag i streg til Skjern. Søndergaard endte på otte scoringer - Myrhol på fem.

- Ja, det skal vi hjem og have kigget på, konstaterede GOG-cheftræner Nicolej Krickau, der tilføjede:

- Stor cadeau til Skjern for indsatsen. Holdet fik løftet sig efter to nederlag.

Med hensyn til søndagens opgør i Champions League i forhold til nederlaget, lød det fra Krickau:

- Sådan er det. Det skal løses. Det er en ny opgave, og spillerne skal kunne lægge det her nederlag bag sig.

Annonce

Skjern Håndbold-GOG: 36-32 (17-15)

Ligaen, mænd

Kampens gang: 2-2, 6-5, 8-6, 10-10, 14-11, (17-15), 20-17, 22-20, 26-23, 29-24, 34-29, 36-32.

Mål:
Skjern: Kasper Søndergaard 8, Anders Eggert 8 (4), Bjarte Myrhol 5, Thomas Mogensen 4, Jesper Konradsson 3, Rene Rasmussen 3, Eivind Tangen 2, Jonas Tidemand 2, Elvar Jonsson 1.
GOG: Lasse Møller 8, Stig-Tore Moen Nilsen 7, Frederik Bo Andersen 5, Emil Jakobsen 5 (1), Josef Pujol 3, Arnar Freyr Arnarsson 2, Emil Lærke 1, Oscar Bergendahl 1.

Bedste spiller:
Skjern: Robin Haug.
GOG: Stig-Tore Moen Nilsen.

Udvisninger:
Skjern: 2.
GOG: 3.

Dommere: Mads Hansen og Martin Gjeding - sikker styring af opgøret.

Tilskuere: 2518.

GOG’s næste kamp: Søndag den 13. oktober, kl. 15.10: GOG-Wisla Plock (Polen) i Champions Leagues gruppe D.

Klokken faldt i slag

GOG var målmæssigt med langt hen i anden halvleg. Men det var på den måde, at fynboerne hele tiden halsede efter - kom bagud med tre-fire mål for så at skulle kæmpe sig op. Det var en mental og fysisk udfordring.

Da hjemmeholdet atter - efter 47 minutter - var kommet foran med fire mål, 27-23, var alle i Skjern Bak Arena klar over, at klokken var faldet i slag for GOG. I offensiv stil forsøgte fynboerne at satse, men hver gang, GOG havde scoret, ja, så løb hjemmeholdet bolden i mål i den anden ende.

Skjerns nye målmand, Robin Haug, leverede en stor kamp og stod bag gode kontramuligheder til hjemmeholdet. Søren Haagen stod mellem GOG-stængerne i 50 minutter og gjorde det reelt også godkendt. Men heller ikke han kunne forhindre, at fynboerne knækkede til sidst.

Fejlafleveringer og brændte straffekast ved både Emil Jakobsen og Lasse Møller blev dyre for GOG.

På den positive side for fynboerne er det spændende at se GOG's nye højre back, norske Stig-Tore Moen Nilsen, fortsætte sin fremgang. Han virker til at være et stærkt køb - og til at blive en stærk erstatning for Niclas Kirkeløkke.

Med otte point for syv kampe holder GOG fast i top-otte i ligaens grundspil, men det er tæt i midten af ligaen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Michelin misser Fyn endnu engang

Læserbrev

Debat: Lad os gøre Ærø til affaldsfrit samfund i 2030

Læserbrev: Ærø dækker et geografisk overskueligt område. Det giver muligheder, som vi bør udnytte. Administrativt er vi en kommune i samme ret som landets øvrige 97 kommuner, men også på det punkt er Ærø med 6.000 indbyggere mere overskueligt end for eksempel nabokommunerne Sønderborg og Svendborg, med omkring 50.000 indbyggere. Ærø har en unik mulighed for at blive modelsamfund for andre kommuner, vi kan lave forsøg og eksperimenter i kommunalt regi, som kan gøre os til frontløbere og inspirere andre. Jeg synes vi skal give Ærø videre til vores børn mindst lige så frodigt og rent, som vi overtog øen fra vores forfædre. Affald - de første ca. 15 år, jeg boede på Ærø, blev affaldsbjerget i Husmarken fordoblet. Nu sender vi vores affald til forbrænding i Svendborg - ude af øje, ude af sind. Da mine oldeforældre var børn, var der ikke noget der hed affald. Jo, selvfølgelig var der det, men det var ikke affald der blev dynget op på lossepladser eller brændt af, det indgik i naturens kredsløb som gødning eller blev genanvendt. De havde heller ikke de mængder af emballage, som fylder min skraldespand, før det bliver kørt og sejlet til Svendborg. Hvis vi vil, kunne Ærø blive det første (næsten) affaldsfrie samfund i Danmark. Vi kunne informere hinanden massivt om hvilke emballagetyper og produkter der kan genanvendes og samle dem behørigt ind - disse vil være en ressource, der kunne sorteres og raffineres på Ærø. Det er teknisk muligt at indføre afregning af dagrenovation efter vægt, så blev det billigere for dem der tænker i genanvendelse når de køber varer og sorterer effektivt, eller bare har lidt affald, og det ville blive dyrere for dem, der fylder meget i beholderen til forbrænding. Organisk affald kunne hjemmekomposteres, eller vi kunne producere biogas. Mulighederne er mange, og vi kan, hvis vi vil. Jeg synes, vi skal sætte en ambition om, at Ærø er et affaldsfrit samfund i 2030.

Fyn

Lastbil tabte tre ton tung anhænger på motorvej: - Vi kunne have stået med en kæmpe katastrofe

Fyn For abonnenter

På motorvejen: Ud af øjenkrogen så Sofie en lastbilanhænger komme glidende imod sig

Annonce