Annonce
Odense

Konservative vil vente med Nørrebro-plan og holde fokus på Vollsmose

Sådan kan et nyt Nørrebro-kvarter i Odense komme til at se ud fra luften, hvis den plan, byrådet vedtog før sommerferien, realiseres. Illustration: JaJa Architects/Odense Kommune
- Jeg kan være bekymret for, vi søsætter for mange projekter på én gang, lyder det fra Søren Windell, den konservative rådmand i Odense.

Planen for at udvikle et nyt Nørrebro-kvarter i Odense nord for jernbanen mellem byen og havnen, som byrådet vedtog før sommerferien, bør ikke realiseres foreløbig.

Sådan lyder det fra Konservatives rådmand for ældre- og handicapområdet i Odense, Søren Windelll. Han frygter, at der sættes for meget i gang på samme tid.

- Vi er allerede i gang med en række store udviklingsprojekter. Munkebjerg Park, Dalum Papir og flere. Jeg kan være bekymret for, vi søsætter for mange projekter på én gang, siger han advarende.

Konservatives frontfigur i odenseansk politik minder om, at byrådet har vedtaget en stor plan for Vollsmose, Den Sidste Vollsmoseplan, som indebærer, at der skal laves massive investeringer for at gøre bydelen mere velfungerende på sigt.

- Derfor har jeg, som jeg også har sagt i byrådet, en bekymring for, at vi pludselig begynder at gøre investorerne sultne på andre områder i byen, siger Windell og tilføjer:

- Hvis vi nogensinde skal løfte Vollsmose og få løftet bydelen ud af den situation, der er nu, hvor vi har en bydel, der er et parallelsamfund, så er vi nødt til at bruge alle vores kræfter på at få nogle investorer derud.

Annonce

Vil genskabe Odenses Nørrebro-kvarter

Før sommerferien vedtog byrådet en plan for, hvordan et Nørrebro-kvarter i Odense kan genskabes.

Det meste af Odenses gamle Nørrebro blev revet ned i forbindelse med etableringen af Thomas B. Thriges Gade i 1960'erne.

Et af hovedelementerne i udviklingsplanen for et nyt Nørrebro er at rive postterminalen ved siden af banegården ned og erstatte den med nyt byggeri.

Desuden er det tanken at indsnævre den resterende del af Thomas B. Thriges Gade mellem Østre Stationsvej og havnen, ligesom der gøres tanker om at gøre Lerchesgade, der går fra Byens Bro ned til havnen, til en gågade eller sivegade.

Vollsmose det største ansvar

Søren Windell understreger, at der - ud over Vollsmose - allerede er flere andre større byomddannelsesprojekter i gang.

- Munkebjerg Park, Dalum Papir og havnen for eksempel. Og udvikling af området ved det nuværende OUH venter også forude. Den udvikling skal vi selvfølgelig ikke bremse, og det skal heller ikke være sådan, at man ikke kan få lov at opføre en Rema 1000 og 30 lejligheder et eller andet sted. Men nye store sammenhængende byudviklingsprojekter mener jeg ikke, vi skal have flere af. Ikke før vi har fået styr på Vollsmose, siger han.

Rådmanden afviser, at det vil skræmme investorer væk fra Odense, som måske gerne vil investere i f.eks. en udvikling af et Nørrebro-kvarter, men ikke ønsker at investere i Vollsmose. Han mener, at Odense godt kan tillade sig at stille krav til, at investorerne også skal være med til at tage et ansvar for byens udvikling.

Men kan det ikke koste byen dyrt, hvis nogle vælger at investere deres penge et andet sted, hvor de kan få den vare, de ønsker?

- Borgerne i Odense betaler hver dag en høj pris for, at Vollsmose ikke fungerer, og for at så mange mennesker derude er på overførselsindkomst, ikke har et job og ikke er integreret. Hvis vi ikke gør noget ved det, så bliver det ved med at være sådan. At ændre på det er vi politikeres vigtigste ansvar, lyder det fra Søren Windell, der mener, at Vollsmoseplanen bør have højeste prioritet i hvert fald de næste 10 år ud i fremtiden.

Borgmester enig: Vollsmose først

Odense-borgmester Peter Rahbæk Juel (S) glæder sig over og deler Søren Windells "helhjertede opbakning til Vollsmose-planen".

- Jeg er enig i, at Vollsmose kommer før Nørrebro, siger han, men mener omvendt ikke, at det ene nødvendigvis udelukker det andet.

Peter Rahbæk Juel mener, det giver god mening allerede nu at begynde at tale med investorer og lægge planer for Nørrebro.

- Det er jo et kæmpe område, pointerer han.

At sætte et årstal på, hvornår Nørrebro-planerne kan og bør realiseres, afviser han.

- Vi skylder først at få alle brikker lagt på bordet i forbindelse med den kommuneplan, vi skal til at lave, lyder det fra Rahbæk Juel, der understreger vigtigheden af, at der laves en rækkefølgeplan for byudviklingen, som følges, så efterspørgsel og nybyggeri ikke kommer ud af takt.

- Det har vi været gode til frem til nu, og det er en af grundene til, at investorerne stadig tror på Odense, siger han.

- Hvis vi nogensinde skal løfte Vollsmose, så er vi nødt til at bruge alle vores kræfter på at få nogle investorer derud, mener Søren Windell (K), der derfor opfordrer til at udskyde planen om et nyt Nørrebro. Arkivfoto: Lasse Hansen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1944: 25-årig kvinde har kvalt sine to drenge

1994 Politiet i Odense har beslaglagt en større mængde ulovligt knaldfyrværkeri hos en 33-årig odenseansk ungdomsskolelærer. Læreren solgte fyrværkeriet fra sin bil til sine 15-16-årige elever på en af byens knallertskoler. Læreren nåede at sælge 4500 stykker ulovligt knaldfyrværkeri, inden han blev afsløret på skolen af politiets uropatrulje efter anmeldelser. På lærerens privatbolig og i hans bil beslaglagde politiet godt 2500 stykker farligt fyrværkeri, og læreren sigtes nu for at have købt over 7000 stk. fyrværkeri, blandt andet bomber, der var på størrelse med kokosnødder. Da det beslaglagte fyrværkeri er for farligt at have liggende i kælderen på politigården, opbevares det i en civilforsvarsbunker fra krigens tid. 1969 Det hænder, at folk juleaften kommer i tanker om, at de ikke har fået sendt et julekort eller brev til tante Sofie eller bedstefar. Hvad skal man så gøre for at bøde på glemsomheden? For nogle år siden kunne man sende telegrammer hele juleaften og julenat, men det forlyder, at der nu kun modtages livsvigtige telegrammer. - Vi har ikke noget begreb i den forbindelse, der hedder livsvigtigt, siger telegrafbestyrer N.H. Møller, Odense, og det er ikke rigtigt, at der ikke modtages telegrammer juleaften. Ordningen går ud på, at telegrammer, der ikke kan siges at være vigtige, ikke bringes ud, når de indtelefoneres efter kl. 16.30 juleaften eller nytårsaften. I stedet bringes de ud næste morgen kl. 7.00. 1944 På Harnbjerggaard i Humble på Langeland er der tidligt i går morges udspillet et frygteligt familiedrama, idet fodermesterens 25-årige hustru har kvalt sine to drenge på henholdsvis fem og seks år og derefter berøvet sig selv livet. Ved fire-tiden var fodermesteren stået op og gået i stalden for at påbegynde malkningen, som hans kone plejede at være ham behjælpelig med. Da hun imidlertid efter en times forløb ikke var kommet, blev fodermesteren urolig og gik hjem til boligen for at se, om der var tilstødt hustruen noget. Hun ventede sin nedkomst i nær fremtid. I hjemmet fandt fodermesteren de to smådrenge liggende kvalt i deres senge, mens hustruen havde hængt sig i en snor fra dørkarmen.

Odense

Bazar Fyns butikker håber forgæves på redning: Intet tyder på, at bazaren kan fortsætte

Odense

Redningskrans: Rigmand undersøger mulighed for at redde Bazar Fyn

Annonce