Annonce
Odense

Konservative vil have letbaneparkering i Tarup

Park and ride bruges i mange letbanebyer. Her er det Angers i Frankrig, som har flere sådanne anlæg uden for bymidten.

Lars Havelund (K) undrer sig over, at et park and ride-anlæg i Tarup ikke er med i letbaneprojektet, der i dag blev sendt i høring

Der bør være et park and ride-anlæg, hvor man kan efterlade bilen og stige om til letbanen, i begge ender af den kommende letbane i Odense, der efter planen åbner om seks år.

Sådan lyder det fra det konservative by- og kulturudvalgsmeldem Lars Havelund.

I dag tirsdag sendte By- og Kulturudvalget lokalplanen for letbanen i offentlig høring. Men der indgår kun et park and ride anlæg med 1500 p-pladser, og det ligger i den sydlige ende af ruten ved motorvejen.

Konservative mener, at projektet bør tilføjes et park and ride-anlæg i Tarup, der er endestation i den nord.

- Hvis ikke vi laver et park and ride-anlæg i Tarup, så forudser jeg, at folk kommer til at holde ved Tarup Center, og så går der kun to uger, så indfører centret tidsbegrænset parkering, lyder det fra Havelund.

Han siger, at udvalget i går blev oplyst om, at der ikke vurderes at være behov for et park and ride-anlæg i Tarup.

- Hvis der ikke er behov, så skal man selvfølgelig ikke bygge det. Men det vil jeg nu godt stille spørgsmåltegn ved, og Konservative mener, at der i det mindste i en mindre målestok bør være en mulighed for at efterlade bilen og stige om til letbanen i Tarup.

Ingen opbakning fra EL

Erfaringer fra andre letbanebyer i Europa viser, at park and ride-tanken mange steder anvendes med succes for at reducere biltrafikken i bymidterne.

Ofte understøttes brugen af de let tilgængelige store p-anlæg uden for byerne dog af andre politiske tiltag, som ofte er en kombination af gulerod og pisk, der skal øge lysten til at efterlade bilen uden for byen. For eksempel meget høje parkeringstakster i centrum og gratis parkering i park and ride-anlægene.

Lars Havelund slår fast, at han ikke er klar til at hive pisken frem - f.eks. med dyrere parkering i centrum - for at skabe kunder nok til et park and ride-anlæg i Tarup.

Og det er årsagen til, at Enhedslisten ikke nu og her støtter det konservative forslag om et park and ride-anlæg i Tarup, siger partiets medlem af By- og Kulturudvalget Brian Skov Nielsen.

- Selvfølgelig kan man med de rette midler skabe kundegrundlag for et park and ride-anlæg i Tarup. Men den politiske virkelighed er, at flertallet i byrådet ikke vil tage de tiltag i brug, der er nødvendige. Når det er situationen, så lytter jeg indtil videre efter vores fagfolk, som vurderer, at behovet ikke er der.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Vild fremgang for ejendomsudlejer: Familien Barfoeds formue er vokset voldsomt - Vi tænker ikke over, at vi er blevet rigere

Danmark

Onsdagens coronatal: 744 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Varsler demonstration midt i åbningsfest for letbanen: Støjplagede naboer kræver hurtig handling

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Nej tak til Big Mac: Svinene lugter og genbrugsstation støjer - men en anden mulighed til ny fastfoodrestaurant er i spil

Odense

- Det er jo en mærkelig ting at gøre: Mand kastede med mursten inde midt i byen - mente ikke selv, han gjorde noget forkert

Navne For abonnenter

Før koncert med Odense Symfoniorkester: Det er 25 års huskesystemer, der går i gang

Historisk erklæring underskrevet i Esbjerg onsdag aften: - Det her er mega stort og vil få betydning hele vejen op og ned ad den danske vestkyst

Odense

Skrappere regler for livsfarlig asbest på vej: Sager som den fra Odense, hvor elektrikere fik asbest i hovedet, kan lettere straffes i fremtiden

Sport For abonnenter

Vild orange jubel efter toptændt indsats - Odense Håndbold viste klassen, da det gjaldt

For abonnenter

Iværksætterbrødre har succes med sportsstrømper: Nu vil de også lave en forretning ud af vitaminer og mineraler

Odense

Charlotte skralder sig til et madbudget på 200 kroner om måneden: Få hendes bedste råd her

Økonomien bremser op: Faldende boligpriser og store rentestigninger i vente

Nordfyn

Lang hård fødsel: Så blev vandkantsdanmark lige en perle rigere

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

De frygter hestepærer, ødelagt strand og skræmte dyr: Beboere vil ikke lægge strand til badende heste

Odense

Opsigtsvækkende forsøg i Odense: Kan et træ styre sine egne bevægelser med hjul under rødderne?

Annonce