Annonce
Odense

Konservative vil have en letbanepause i Odense

Arbejdet med at anlægge letbanens første etape slutter næste år, og i efteråret 2021 skal de første passagerer kunne komme med. Står det til Konservative, er der derefter brug for en pause, inden bryådet tager stilling til en eventuel etape 2. Arkivfoto: Kim Rune
Venstre er imod en etape 2 af letbanen i Odense, og nu melder Konservative sig på samme side. Partiet vil vente med at investere i en etape 2, før man har erfaringer fra første etape.

De har stået bag både byomdannelsen af Thomas B. Thriges Gade og etableringen af letbanens etape 1 i Odense fra Tarup Center gennem centrum til SDU og Hjallese Station. Men nu vil Konservative have en pause fra letbanebyggeriet. Hidtil har kun Venstre været modstandere af etape 2.

- Vi kan ikke sige ja til letbanens etape 2, inden vi kender resultatet af etape 1, sagde Konservatives politiske ordfører Kristian Guldfeldt under den første budgetbehandling i byrådet onsdag eftermiddag.

- Byens borgere har brug for en pause fra store byggerier. Vi odenseanere har brug for tid til at lære vores by at kende igen, fremhævede han.

Ifølge Konservative er der flere forklaringer på, at partiet nu skifter spor og er mere forbeholdne over for en udbygning af letbanen.

- Vi har ikke pengene, og vi vil ikke tage fra velfærden. Og vi kan ikke beslutte os for en etape 2, førend vi har set det færdige resultat af første etape, forklarede Kristian Guldfeldt.

Anlæggelsen af letbanens etape 1 ventes at være færdig i begyndelsen af 2020 - bortset fra 200 meter bag rådhuset, hvor man er forsinket på grund af byggerier her. De første passagerer ventes at kunne tage letbanen i efteråret 2021.

Borgmester Peter Rahbæk Juel (S) har flere gange påpeget, at letbanens anden etape, der vil nå til Vollsmose, er afgørende for omdannelsen af den omdiskuterede bydel og ikke mindst for muligheden for at trække private investorer til.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce