Annonce
Odense

Konservative vil have en letbanepause i Odense

Arbejdet med at anlægge letbanens første etape slutter næste år, og i efteråret 2021 skal de første passagerer kunne komme med. Står det til Konservative, er der derefter brug for en pause, inden bryådet tager stilling til en eventuel etape 2. Arkivfoto: Kim Rune
Venstre er imod en etape 2 af letbanen i Odense, og nu melder Konservative sig på samme side. Partiet vil vente med at investere i en etape 2, før man har erfaringer fra første etape.

De har stået bag både byomdannelsen af Thomas B. Thriges Gade og etableringen af letbanens etape 1 i Odense fra Tarup Center gennem centrum til SDU og Hjallese Station. Men nu vil Konservative have en pause fra letbanebyggeriet. Hidtil har kun Venstre været modstandere af etape 2.

- Vi kan ikke sige ja til letbanens etape 2, inden vi kender resultatet af etape 1, sagde Konservatives politiske ordfører Kristian Guldfeldt under den første budgetbehandling i byrådet onsdag eftermiddag.

- Byens borgere har brug for en pause fra store byggerier. Vi odenseanere har brug for tid til at lære vores by at kende igen, fremhævede han.

Ifølge Konservative er der flere forklaringer på, at partiet nu skifter spor og er mere forbeholdne over for en udbygning af letbanen.

- Vi har ikke pengene, og vi vil ikke tage fra velfærden. Og vi kan ikke beslutte os for en etape 2, førend vi har set det færdige resultat af første etape, forklarede Kristian Guldfeldt.

Anlæggelsen af letbanens etape 1 ventes at være færdig i begyndelsen af 2020 - bortset fra 200 meter bag rådhuset, hvor man er forsinket på grund af byggerier her. De første passagerer ventes at kunne tage letbanen i efteråret 2021.

Borgmester Peter Rahbæk Juel (S) har flere gange påpeget, at letbanens anden etape, der vil nå til Vollsmose, er afgørende for omdannelsen af den omdiskuterede bydel og ikke mindst for muligheden for at trække private investorer til.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Vildt uheld på E20: Tidligst om en måned har politiet et svar

Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Leder For abonnenter

I Sherwood-skoven

Udligningsordningen er et fantastisk værktøj, der gør Danmark til et mere lige samfund, for den mellemkommunale udligning betyder i al enkelthed, at de kommuner, der har mange penge, giver en lille del af deres velstand til de kommuner, der har færre eller få penge. Udligningsordningen er derfor en ægte Robin Hood-løsning, som de fleste danskere bør kunne være enige om. Det betyder selvsagt ikke, at danskerne - både politikerne og folk, som vi er flest - er enige om, hvordan udligningsordningen skal strikkes sammen. Man kan, som det fremgår af stort set samtlige medier i denne tid, skændes om økonomiske nøgletal og detaljer i en sådan udligningsordning i én uendelighed. For ordningen skiller selvfølgelig vandene. De, der har udsigt til at få flere penge i kassen i kraft af en ny udligningsordning, er som regel fulde af ros til og argumenter for, hvorfor ordningen er velfungerende. Omvendt er de, der kan se frem til at få færre penge i kommunekassen, kritiske over for ændringerne. Sagen er, at alle politikere, uanset landsdel og politisk syns- og standpunkt, allerhelst bare vil have flere penge til deres egen kommune. Social- og indenrigsministeren blev i sidste uge kritiseret for at manipulere eller hemmeligholde en række af de tal, der ligger til grund for beregningerne i regeringens forslag til en ny udligningsreform. Det har ministeren undskyldt - og samtidig korrekt pointeret, at man kan gøre tallene op på flere forskellige måder. Og det er sandt. Udligningsordninger er svært stof for de fleste, inklusive mange økonomer og politikere. De enkelte parametre, der ligger til grund for både den gamle udligningsordning og regeringens forslag til en ny udligningsordning, kan diskuteres og endevendes i én uendelighed. Derfor er kritikken af og debatten om ordningen både relevant og nødvendig. Det ændrer blot ikke på, at vi alle, fattige som rige, socialister som liberale, jyder som fynboer, bør glæde os over, at udligningsreformen gør Danmark mere lige. På ægte Robin Hood-manér. Ligesom i Sherwood-skoven.

Erhverv For abonnenter

Erhvervshus Fyns gulddreng: Økonomisk hjælp til udvikling af supercomputer har fløjet dronevirksomhed i mål

Danmark

Genlæs livebloggen: Britta Nielsen idømt mere end seks års fængsel

Annonce