Annonce
Sydfyn

Konservative står fast i Valdemars Slot-sag: Er ikke blevet præsenteret for nye fakta

Henrik Nielsen (K) står sammen med Karl Magnus Bidstrup (AL) rimelige alene med holdningen om, at Valdemars Slot-sagen ikke skal genbehandles. Arkivfoto: Michael Bager
Konservative og Alternativet mener som de eneste i byrådet, at beslutningen i Teknik- og Erhvervsudvalget om at give grønt lys til lukning af vej ved Valdemars Slot, bør bestå.

Svendborg: Den konservative politiker Henrik Nielsen er ikke enig med mange af sine kolleger i byrådet.

For mens et flertal ser ud til at ville omstøde Teknik- og Erhvervsudvalgets beslutning i sagen om Valdemars Slots porthuse og genbehandle den, står han fast:

- Vi synes, at vi skal fastholde den beslutning, der blev truffet i udvalget. Det var en 9-0 afgørelse, og vi synes ikke, der er kommet nyt frem i sagen, som giver os anledning til at ændre holdning, siger Henrik Nielsen, der altså mener, at det er på sin plads at efterkomme slottets ønske om at lukke vejen.

- Vi lægger vægt på, at det er en vigtig kulturarv i det sydfynske område og for Danmark i det hele taget, man gerne vil beskytte. Man kan sikkert lave mange foranstaltninger, der vil reducere antallet af påkørsler, men jeg tvivler på, at man kan eliminere påkørslerne. Jeg kan også frygte, at de foranstaltninger, man vil lave, kan skæmme bygningen, siger han.

Henrik Nielsen påpeger i øvrigt, at der er tale om en prøveperiode på to år, hvor man kan se tiden an.

- Det giver god mening med en prøvehandling, og hvis det viser sig at have nogle helt urimelige konsekvenser, kan man jo vurdere det igen, når de to år er gået.

Annonce

Uforstående

Alternativets Karl-Magnus Bidstrup er, som en af de få, på linje med Henrik Nielsen. Også han ser ingen grund til, at hele sagen skal gå om.

- Vores holdning er, at der ikke skal være motortrafik gennem Valdemars Slot, og vi mener sådan set heller ikke, at sagen skal igennem udvalget igen, siger han.

- Udvalget har truffet en beslutning på et grundlag, som man plejer at gøre, og det synes vi, man skal respektere. Jeg er lidt uforstående over for, at sådan en udvalgsbeslutning pludseligt skal gøres om, tilføjer han.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart

Stort træ spærrede hovedvej: Bilister hjalp med at slæbe grene og dirigere trafik

Leder For abonnenter

Parkering på fortove: Helt ærligt, vi er jo ikke Sverige

Lov er lov, og lov skal holdes, og derfor er vi på denne plads normalt stærke tilhængere af at overholde loven. For landets love, regler, forordninger, cirkulærer, rammer og aftaler er med til at skabe et samfund, hvor alle er stillet ens, uanset økonomisk, aldersmæssig, social, politisk, seksuel eller trosmæssig baggrund og orientering. Alligevel vil vi gøre en undtagelse i sagen om de rigide parkeringsregler, der omtales i avisen i dag. Regler, der gør, at en flyttemand ikke kan parkere sin flyttebil uden for den ejendom i et par timer, mens han bærer sofaer, lænestole og køkkengrej i flyttekasser ud i den ventende bil. Regler, der gør, at en vvs'er ikke kan parkere sin varevogn på et fortov for at løse et akut opstået problem med et lækkende vandrør i en etageejendom. Det er ganske enkelt for stift, for rigidt, for drakonisk. Danmark er et regelsamfund, og hurra for det. Men vi er ikke Sverige. Og vi skal have plads til, at vi også kan bo og leve i vores egne byer. Derfor skal en håndværker selvfølgelig kunne foretage en midlertidig parkering på et fortov uden at skulle frygte en parkeringsbøde. Det er klart, at vores gader og stræder ikke må ende i det rene kaos med biler parkeret på syditaliensk manér; på kryds og på tværs og på langs. Derfor skal vvs'eren, flyttemanden og tømreren parkere med den yderste omhu og omtanke, så han ikke er med til at skabe farlige situationer i trafikken, når gående eller cyklende skal udenom den parkerede lastvogn. Man kan mene, at håndværkere, flyttemænd og andre, der føler trang til at parkere på et fortov i en snæver vending, blot kan vælge lovlydighedens vej og anmode kommunen om en midlertidig parkeringstilladelse. Men helt ærligt: Hvor bureaukratisk kan verden blive? Lykkeligvis udviser mange parkeringsvagter allerede i dag konduite og sund fornuft i disse situationer og undgår at uddele bøder. Det er klogt og bestemt et eksempel til efterfølgelse. For helt ærligt. En flyttebil på et fortov skal der altså være plads til. Også selv om lov er lov.

Fyn For abonnenter

Frederik Barfoed: - Når det skal gå stærkt, kan vi være nødt til at parkere på fortovet

Danmark For abonnenter

Tusindvis af borgere betaler allerede mere end gennemsnittet: Nu risikerer de højere skat efter udligningslussing

Annonce