Annonce
Sydfyn

Konservative står fast i Valdemars Slot-sag: Er ikke blevet præsenteret for nye fakta

Henrik Nielsen (K) står sammen med Karl Magnus Bidstrup (AL) rimelige alene med holdningen om, at Valdemars Slot-sagen ikke skal genbehandles. Arkivfoto: Michael Bager
Konservative og Alternativet mener som de eneste i byrådet, at beslutningen i Teknik- og Erhvervsudvalget om at give grønt lys til lukning af vej ved Valdemars Slot, bør bestå.
Annonce

Svendborg: Den konservative politiker Henrik Nielsen er ikke enig med mange af sine kolleger i byrådet.

For mens et flertal ser ud til at ville omstøde Teknik- og Erhvervsudvalgets beslutning i sagen om Valdemars Slots porthuse og genbehandle den, står han fast:

- Vi synes, at vi skal fastholde den beslutning, der blev truffet i udvalget. Det var en 9-0 afgørelse, og vi synes ikke, der er kommet nyt frem i sagen, som giver os anledning til at ændre holdning, siger Henrik Nielsen, der altså mener, at det er på sin plads at efterkomme slottets ønske om at lukke vejen.

- Vi lægger vægt på, at det er en vigtig kulturarv i det sydfynske område og for Danmark i det hele taget, man gerne vil beskytte. Man kan sikkert lave mange foranstaltninger, der vil reducere antallet af påkørsler, men jeg tvivler på, at man kan eliminere påkørslerne. Jeg kan også frygte, at de foranstaltninger, man vil lave, kan skæmme bygningen, siger han.

Henrik Nielsen påpeger i øvrigt, at der er tale om en prøveperiode på to år, hvor man kan se tiden an.

- Det giver god mening med en prøvehandling, og hvis det viser sig at have nogle helt urimelige konsekvenser, kan man jo vurdere det igen, når de to år er gået.

Annonce

Uforstående

Alternativets Karl-Magnus Bidstrup er, som en af de få, på linje med Henrik Nielsen. Også han ser ingen grund til, at hele sagen skal gå om.

- Vores holdning er, at der ikke skal være motortrafik gennem Valdemars Slot, og vi mener sådan set heller ikke, at sagen skal igennem udvalget igen, siger han.

- Udvalget har truffet en beslutning på et grundlag, som man plejer at gøre, og det synes vi, man skal respektere. Jeg er lidt uforstående over for, at sådan en udvalgsbeslutning pludseligt skal gøres om, tilføjer han.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Debat: Værdig tilbagetrækning

Coronavirus

Live: Over halvdelen af de corona-ramte kender ikke selv smittekilden

Danmark

'Træls', 'tåbeligt' og 'det vil vi ikke tolerere': DF-bagland kritiserer degradering af Kofod og Kjærsgaard

Annonce