x
Annonce
Odense

Konservative om Bolbro-lejemål: Knaldhamrende pinligt

By- og Kulturforvaltningen har - helt på egen hånd uden politisk godkendelse - indgået lejemål af denne bygning på Middelfartvej i Bolbro. Det møder nu kraftig kritik fra Konservatives Kristian Guldfeldt. Foto: Google Street View
Kalder det "knaldhamrende pinligt", at By- og Kulturforvaltningen har indgået aftale om lejemål uden først at spørge politikerne om lov.

Konservatives medlem af By- og Kulturudvalget Kristian Guldfeldt er langt fra imponeret over By- og Kulturforvaltningens ageren i en sag om et lejemål, som forvaltningen - helt uden at spørge politikerne om lov - har indgået i Bolbro.

- Det er jo noget rod det her, siger han.

Som Fyens Stiftstidende skrev fredag, handler sagen om et lejemål på Middelfartvej i Bolbro, der skal bruges i forbindelse med områdefornyelsen i Bolbro – ”Dit Bolbro” - som har været i gang siden 2017. Som led i byfornyelsen skal foreningen BRONX, som ønsker at lave et medborgerhus, bruge et lokale, og da By- og Kulturforvaltningen ikke kan finde egnede kommunale lokaler i Bolbro, har forvaltningen i stedet indgået en tidsbegrænset lejeaftale i to år på et eksternt 560 kvadratmeter stort lejemål på Middelfartvej.

Det uheldige ved sagen er, at politikerne i byrådet slet ikke er blevet spurgt, selvom lejemålet trådte i kraft 1. november sidste år. Dermed har embedsfolkene ageret på egen hånd uden politisk godkendelse.

"Beklageligvis er denne sag ikke blevet forelagt til politisk godkendelse, inden der er sket betaling af forudbetalt husleje, og lejemålet er taget i brug", fremgår det af dagsordenen til det kommende møde i By- og Kulturudvalget, som finder sted tirsdag.

Annonce

Ser ikke pænt ud

Her skal politikerne - i første omgang i udvalget og sidenhed i byrådet - tage stilling til, om de vil godkende lejemålets indgåelse eller ej. Politikerne kan stadig sige nej, men så kommer det til at koste.

By- og Kulturforvaltningen oplyser, at "...dette vil være forbundet med økonomiske udgifter på op til 0,3 millioner kroner samt moms og forbrugsudgifter, og beror desuden på en forhandling med udlejer. Derudover er der udgifter til mindre istandsættelser på 0,2 millioner kroner".

Kristian Guldfeldt vil afkræve forvaltningen en nærmere forklaring.

- Det er da knaldhamrende pinligt at læse om sådan en sag, siger han og tilføjer, at "det ikke ser pænt ud".

- Fejl kan ske, men jeg tror, det er fornuftigt, at vi får tjekket op på den her sag, siger han.

Foreningen, der skal bruge lejemålet, er allerede i gang med istandsættelse og med at skrive fondsansøgninger og arrangere aktiviteter frem mod den planlagte åbning i februar 2020.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Indland

Aflysning kan blive katastrofal: Publikum afgør, om Tinderbox overlever

Debat

April 1960: Brand på Anderupgaard

Annonce