Annonce
Odense

Konservative om Bolbro-lejemål: Knaldhamrende pinligt

By- og Kulturforvaltningen har - helt på egen hånd uden politisk godkendelse - indgået lejemål af denne bygning på Middelfartvej i Bolbro. Det møder nu kraftig kritik fra Konservatives Kristian Guldfeldt. Foto: Google Street View
Kalder det "knaldhamrende pinligt", at By- og Kulturforvaltningen har indgået aftale om lejemål uden først at spørge politikerne om lov.

Konservatives medlem af By- og Kulturudvalget Kristian Guldfeldt er langt fra imponeret over By- og Kulturforvaltningens ageren i en sag om et lejemål, som forvaltningen - helt uden at spørge politikerne om lov - har indgået i Bolbro.

- Det er jo noget rod det her, siger han.

Som Fyens Stiftstidende skrev fredag, handler sagen om et lejemål på Middelfartvej i Bolbro, der skal bruges i forbindelse med områdefornyelsen i Bolbro – ”Dit Bolbro” - som har været i gang siden 2017. Som led i byfornyelsen skal foreningen BRONX, som ønsker at lave et medborgerhus, bruge et lokale, og da By- og Kulturforvaltningen ikke kan finde egnede kommunale lokaler i Bolbro, har forvaltningen i stedet indgået en tidsbegrænset lejeaftale i to år på et eksternt 560 kvadratmeter stort lejemål på Middelfartvej.

Det uheldige ved sagen er, at politikerne i byrådet slet ikke er blevet spurgt, selvom lejemålet trådte i kraft 1. november sidste år. Dermed har embedsfolkene ageret på egen hånd uden politisk godkendelse.

"Beklageligvis er denne sag ikke blevet forelagt til politisk godkendelse, inden der er sket betaling af forudbetalt husleje, og lejemålet er taget i brug", fremgår det af dagsordenen til det kommende møde i By- og Kulturudvalget, som finder sted tirsdag.

Annonce

Ser ikke pænt ud

Her skal politikerne - i første omgang i udvalget og sidenhed i byrådet - tage stilling til, om de vil godkende lejemålets indgåelse eller ej. Politikerne kan stadig sige nej, men så kommer det til at koste.

By- og Kulturforvaltningen oplyser, at "...dette vil være forbundet med økonomiske udgifter på op til 0,3 millioner kroner samt moms og forbrugsudgifter, og beror desuden på en forhandling med udlejer. Derudover er der udgifter til mindre istandsættelser på 0,2 millioner kroner".

Kristian Guldfeldt vil afkræve forvaltningen en nærmere forklaring.

- Det er da knaldhamrende pinligt at læse om sådan en sag, siger han og tilføjer, at "det ikke ser pænt ud".

- Fejl kan ske, men jeg tror, det er fornuftigt, at vi får tjekket op på den her sag, siger han.

Foreningen, der skal bruge lejemålet, er allerede i gang med istandsættelse og med at skrive fondsansøgninger og arrangere aktiviteter frem mod den planlagte åbning i februar 2020.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Vildt uheld på E20: Tidligst om en måned har politiet et svar

Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Leder For abonnenter

I Sherwood-skoven

Udligningsordningen er et fantastisk værktøj, der gør Danmark til et mere lige samfund, for den mellemkommunale udligning betyder i al enkelthed, at de kommuner, der har mange penge, giver en lille del af deres velstand til de kommuner, der har færre eller få penge. Udligningsordningen er derfor en ægte Robin Hood-løsning, som de fleste danskere bør kunne være enige om. Det betyder selvsagt ikke, at danskerne - både politikerne og folk, som vi er flest - er enige om, hvordan udligningsordningen skal strikkes sammen. Man kan, som det fremgår af stort set samtlige medier i denne tid, skændes om økonomiske nøgletal og detaljer i en sådan udligningsordning i én uendelighed. For ordningen skiller selvfølgelig vandene. De, der har udsigt til at få flere penge i kassen i kraft af en ny udligningsordning, er som regel fulde af ros til og argumenter for, hvorfor ordningen er velfungerende. Omvendt er de, der kan se frem til at få færre penge i kommunekassen, kritiske over for ændringerne. Sagen er, at alle politikere, uanset landsdel og politisk syns- og standpunkt, allerhelst bare vil have flere penge til deres egen kommune. Social- og indenrigsministeren blev i sidste uge kritiseret for at manipulere eller hemmeligholde en række af de tal, der ligger til grund for beregningerne i regeringens forslag til en ny udligningsreform. Det har ministeren undskyldt - og samtidig korrekt pointeret, at man kan gøre tallene op på flere forskellige måder. Og det er sandt. Udligningsordninger er svært stof for de fleste, inklusive mange økonomer og politikere. De enkelte parametre, der ligger til grund for både den gamle udligningsordning og regeringens forslag til en ny udligningsordning, kan diskuteres og endevendes i én uendelighed. Derfor er kritikken af og debatten om ordningen både relevant og nødvendig. Det ændrer blot ikke på, at vi alle, fattige som rige, socialister som liberale, jyder som fynboer, bør glæde os over, at udligningsreformen gør Danmark mere lige. På ægte Robin Hood-manér. Ligesom i Sherwood-skoven.

Erhverv For abonnenter

Erhvervshus Fyns gulddreng: Økonomisk hjælp til udvikling af supercomputer har fløjet dronevirksomhed i mål

Annonce