Annonce
Kerteminde

Konservative afviser rygter om borgmesterkup: - Vi er helt klart en del af konstitueringen, men..

Foto: Tim Kildeborg Jensen/Ritzau Scanpix
Konservatives Klavs Lauridsen mødtes torsdag aften med Dansk Folkeparti. Han afviser, at der er tale om et borgmesterkup, som nogen har spekuleret i. Han takkede blot ja til en kaffeinvitation, fortæller han.

Nordøstfyn: Kerteminde Kommune er kendt for dramatiske valg, og dette er ingen undtagelse.

Få timer efter at Fyens Stiftstidende kunne afsløre, at Konservative havde forsøgt at få Dansk Folkeparti til at løbe fra aftalen, der giver nuværende borgmester Kasper Olesen (S) fire år mere for bordenden, rygtedes det pludseligt, at Konservatives Klavs Lauridsen var til møde hjemme hos Dansk Folkepartis nuværende byrådsmedlem Lone Kiilerich, der ikke blev genvalgt i tirsdags. Og mødet fandt ganske rigtigt sted, fortæller Klavs Lauridsen til Fyens Stiftstidende.

- Jeg har været til kaffemøde hos Dansk Folkeparti. Og det er fordi, at jeg har været indbudt af dem til et kaffemøde. Af respekt for Dansk Folkeparti, kan jeg selvfølgelig ikke udtale mig om, hvad vi har talt om.

Annonce

Andre medier spekulerer i et muligt borgmesterkup, hvad tænker du om det?

- Vi er helt klart en del af konstitueringen, men af respekt for de borgere, der har stemt på Konservative, møder jeg selvfølgelig op, når Dansk Folkeparti beder mig om at komme til et kaffemøde.

Giver du et løfte om at respektere konstitueringen?

- Jeg respekterer konstitueringen. Men hvis Dansk Folkeparti ønsker at se mig til et kaffemøde, så kommer jeg selvfølgelig.

Tidligere i dag har vi skrevet en artikel, hvor vi har talt med Lone Kiilerich, som var vært for det her kaffemøde, hvor hun bekræfter overfor os, at Kent Valsøe har ringet til hende onsdag med ønsket om, at Terje hoppede fra aftalen og blev en del af det blå flertal.

- Jeg ved, at der har været dialog mellem bestyrelsen i Dansk Folkeparti og nogle fra mit bagland, fordi man forsøger at finde mening i, hvad der er foregået. Alle har søgt en mening med det, der skete den aften. Jeg har sagt, at jeg møder ikke op til et kaffemøde hos Dansk Folkeparti, medmindre jeg får en indbydelse, og det har jeg så fået, og så kommer jeg selvfølgelig.

Jeg tænker på samtalen, der fandt sted mellem Kent Valsøe og Lone Kiilerich onsdag?

- Jeg ved faktisk ikke, hvad Lone og Kent har snakket om. Men jeg ved, at man også internt i Dansk Folkeparti forsøger at finde ud af, hvad der giver mening her.

Vi har flere kilder, der fortæller, at I ikke bare i onsdags, men også på valgnatten gentagende gange har kontaktet Terje Pedersen og andre medlemmer af Dansk Folkeparti.

- Jeg har ikke kontaktet Terje på et eneste tidspunkt, og jeg ved godt, at Kent har snakket, men der er også nogen, der har ønsket at snakke med Kent, fordi der lige nu er nogen, der overvejer, hvor henne man står som Dansk Folkeparti. Så der er måske også nogen, der søger mening med det her internt i Dansk Folkeparti. Jeg har hele tiden sagt, at jeg kommer til et kaffemøde, hvis de ønsker at snakke med mig. Ellers er jeg en del af den her konstituering.

I din valgvideo er ordentlighed en af dine mærkesager. Synes du, at Konservative har været ordentlige ved at lægge pres?

- Jeg forsøger 100 procent på at være ordentlig, men når jeg, også i respekt for de vælgere, der har stemt på Det Konservative Folkeparti, bliver inviteret på kaffe, møder jeg selvfølgelig op.

Kasper Olesen har udtalt flere gange i løbet af aftenen, at du forhandler under bordet?

- Jeg kan sagtens forstå Kaspers synspunkt. Han gør lige nu, hvad han kan for at beklikke min ordentlighed. Han er borgmester og skal selvfølgelig kæmpe for sin post. Jeg støtter op om den her konstituering, men jeg kan da heller ikke gøre andet end at møde op til et kaffemøde i respekt for dem, der har stemt på mig, hvis Dansk Folkeparti ønsker at tale med mig.

Annonce
Odense For abonnenter

Rollo skabte utryghed i villakvarter: Nu er han død

Danmark

Fredagens coronatal: Rekordmange tilfælde - over 46.000 smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Fynsk diskotek involveret i større kartelsag: Tidligere ejer får stor bøde for at holde konkurrenter ude af byen

Navne For abonnenter

Michael er vendt hjem for at gøre Nyborg tryggere: Alderspræsident på ny nærstation

Odense Håndbold

Lillesøster Kirkeløkke i menneskehænder i Odense, hvor Freja Cohrt i et par omgange diskuterede med en jysk assistent

Navne For abonnenter

Dødsfald: Karen Bente Goudsmit talte syv sprog og læste til det sidste bøger på fire af dem

Hård kritik af besparelser i Rigspolitiet: - Det giver flere ulykker og dræbte

Navne For abonnenter

Mig og Fyn: Hjernen falder til ro, når man sidder under det mærkværdigt snoede pæretræ

Danmark

Fredagens coronatal: Rekordmange tilfælde - over 46.000 smittede

Får skandinavisk hovedsæde i Fredericia: Hæderkronet virksomhed runder 300 mio. kroner i omsætning

Erhverv

Vild vandrehistorie rammer Bilka: - Det er en kæmpestor and

For abonnenter

Phillip har kæmpet mod DSB halvanden måned efter tanketorsk: - Jeg glemte tasken - men de stjal computeren

Sport

Viktor Axelsen rydder bordet ved Sport 2021

Odense Håndbold For abonnenter

Odense-piger med tid til kaffe på kontoret i let kamp med spilletid fornuftigt fordelt til Mie Højlund og Lois Abbingh

Odense

Podcast: Idyllisk café genåbner, kendt bager-kæde udvider, lyslevende klædefabrik og to unikke butikker, du bør kende

Annonce