Annonce
Sport

Konkurstruet håndboldklub taler med ny investor om redning

HC Midtjylland-spillerne ved fortsat ikke, om de er købt eller solgt.

HC Midtjylland arbejder på redning og vil senest fredag melde ud, om den deltager i nedrykningsspillet.

Håndboldklubben HC Midtjylland arbejder i øjeblikket på højtryk for at afværge en truende konkurs.

Senest på fredag vil klubbens ledelse melde ud, om man i næste uge sender sine spillere i kamp på hjemmebane mod Sønderjyske i første spillerunde af nedrykningsspillet.

Før påske slog klubbens formand og ejer, Thomas Hintze, fast, at midtjyderne havde spillet deres sidste kamp i denne sæson, medmindre der indtraf et mirakel i løbet af påskedagene.

- Vores situation har ikke ændret sig. Vi mangler stadigvæk penge.

- Vi arbejder på det i de her dage, og senest på fredag vil vi melde noget ud, siger Thomas Hintze.

- Jeg har sagt til Sønderjyske, at vi giver dem besked senest på fredag, om vi kan spille. Der er ikke nogen grund til, at de arrangerer en hel masse, hvis vi så ikke spiller, fortæller han.

HC Midtjylland har gennem flere måneder været i dialog med en investorgruppe, der dog ikke har ønsket at overtage klubbens gæld på mellem to og tre millioner kroner.

- Lige nu er der lidt forhandlinger med den samme investorgruppe, og så er der en ny, der har henvendt sig. Den mulighed vil vi forfølge.

- Vi forsøger indtil, at der ikke er mere at forfølge, siger Thomas Hintze.

Han tør dog ikke at være alt for optimistisk.

- Det er som at spille lotto. Jeg ved det ikke. Man går efter at få syv rigtige og rammer rigtigt med de første fire, men mangler de sidste tre.

- Det er ikke helt godt endnu, siger formanden.

Lige nu er pengekassen tom, og uden en ny investor har HC Midtjylland ikke penge til at deltage i nedrykningsspillet.

Især til hjemmekampene vil den midtjyske håndboldklub pådrage sig omkostninger, som den ikke er i stand til at betale, som situationen er i øjeblikket.

- Hjemmekampene er altid dyre. Man skal leje hal og musik og betale dommere. Der er også mad og bespisning.

- Kassen er tom, så der skal findes en løsning inden, siger formanden.

I et redningsforsøg har klubbens spillere de seneste måneder haft mulighed for at forlade HC Midtjylland for at spare på lønomkostningerne, hvilket flere har benyttet sig af.

Svækkelsen af truppen er blandt årsagerne til, at HC Midtjylland har tabt de seneste 11 ligakampe og i sidste uge endte på næstsidstepladsen i grundspillet.

De tilbageværende spillere har foreløbig fået deres løn, og de træner da også med henblik på at spille kampene mod Sønderjyske, Skanderborg, Ribe-Esbjerg og Mors-Thy i nedrykningsspillet.

- De er lige startet op i dag efter påsken. De holder sig i form og er klar, siger Thomas Hintze.

- De har fået deres løn, og de er sikret løn indtil 30. juni, hvor deres kontrakter udløber.

- Hvis det hele krakker, så får de deres løn fra Lønmodtagernes Garantifond, siger formanden.

I det kommende nedrykningsspil kæmper fem hold - HC Midtjylland, Sønderjyske, Skanderborg, Ribe-Esbjerg og Mors-Thy - om at undgå sidstepladsen.

Holdet på sidstepladsen skal senere møde nummer to eller tre fra 1. division i en direkte duel om en plads i landets bedste række i næste sæson.

Hvis HC Midtjylland ikke stiller op i nedrykningsspillet, vil spændingen være væk, når kampene går i gang.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kemisagen: Odense Kommune har været absurd langmodig

Det er overraskende og opsigtsvækkende, at der stadig ikke findes en plan for, hvordan de efterladte kemikalier fra den krakkede virksomhed Printline i det nordøstlige Odense vil blive bortskaffet. Overraskende, fordi problemet har været kendt i årevis. Opsigtsvækkende, fordi kommunen har udvist en helt absurd langmodighed med ejeren af den industribygning, hvori kemikalierne opbevares. Realiteten er, at der siden 2016 – nu skriver vi som bekendt 2020 – har stået tonsvis af kemikalier i en erhvervsejendom beliggende tæt ved et boligkvarter i Seden. Til overflod er der, som avisen beskriver i dag, øjensynligt ikke udsigt til, at kemikalierne kommer væk foreløbig. Det bør Odense Kommune ærlig talt håndtere bedre. Det er vigtigt at understrege, at det ikke er Odense Kommunes skyld, at kemikalierne står, hvor de står. Ansvaret er først og fremmest Printlines, for man burde, da konkursen nærmede sig, have afsat midler fra virksomhedens side til at få bortskaffet kemikalierne. Det havde ethvert moralsk ansvarligt firma gjort. Det gjorde Printline bare ikke. Og det gjorde Seden Ejendomsinvest, der ejer den pågældende industribygning, heller ikke. Det er ryggesløst. Der er overhovedet ingen tvivl om, at det direkte ansvar for, at kemikalierne ryddes på forsvarlig vis, hviler på de to private virksomheder. Odense Kommune har imidlertid et ansvar for borgerne i området, og derfor er det på sin plads, at kommunen påtager sig opgaven med at få ryddet grunden for de mange ton kemikalier, herunder stærke koncentrationer af salpetersyre og svovlsyre. Også selv om kommunen ikke mener, at "der er en overhængende miljørisiko ved opbevaringen af kemikalierne", sådan som en kontorchef i Odense Kommune forklarer i dagens avis. Regningen må man efterfølgende få kradset ind fra de ansvarlige virksomheder. Sagen bør give myndighederne anledning til at gennemtænke, hvordan man skærper kravene til virksomheder, der anvender eller opbevarer kemikalier. For sådanne virksomheder skal drives ansvarligt. Også i Seden.

Sport

Fynboer fejrede sporten: Se de 10 bedste billeder fra Årets Sportsnavn

Fyn

2822 husstande uden strøm

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];