Annonce
forside

Konkurssag: Hornemann trues med retssag

Lars Erik Hornemann, Venstres gruppeformand, er under stort pres fra sine vælgere og bagland, når der skal stemmes om Svendborg Havns skæbne.

3F mener, at konkursramt byggefirma narrede ansatte til at skyde løn ind i firmaet som et lån kort før konkurs

Svendborg: Sagen om en konkurs i byggefirmaet Hundstrup & Hornemann tager nu en ny drejning.

Det sker efter at fagforbundet 3F truer Venstre-borgmesterkandidaten i Svendborg, Lars Erik Hornemann, og de øvrige ejere med en retssag.

3F mener, at ejerne narrede ansatte til at skyde en del af marts-lønnen ind i selskabet blot tre uger før, selskabet gik konkurs. Lønnen blev indskud i firmaet som et lån, og er nu tabt.

- Jeg ser sådan på det, at en af vores folk er blevet narret til at gå ind i det her, og derfor vil jeg forvente, at et anstændigt menneske som Lars Erik Hornemann holder vores medlem skadesløs og sørger for, at vedkommende får sine penge tilbage, siger Tonni Hansen, der i modsat fald truer ejerne med en retssag.

- Alternativet vil jeg foreslå, at vi anlægger et civilt søgsmål og går efter ejerens private formuer. Når firmaet er lukket, kan vi jo ikke hente noget dér, og derfor må vi gå efter dem, der har skrevet under på sådan en aftale, siger 3F-formanden.

Læs mere i Fyns Amts Avis fredag

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Mennesker med hjertestop skal reddes i fællesskab

Adskillige fynboer og syd- og sønderjyder er i dag i live, fordi de har fået hjælp efter et hjertestop af Region Syddanmarks førstehjælpsordning Danmark Redder Liv. Derfor har ordningen vist sit værd: Danmark Redder Liv redder vitterligt liv. Alligevel er der mindst tre gode argumenter for, at det præhospitale udvalg i Region Syddanmark mandag beslutter sig for at lukke den succesfulde ordning og i stedet lader regionen indgå i Trygfondens Hjerteløber-ordning, der har samme formål som Danmark Redder Liv. For det første er der mange flere syddanskere, der har valgt at deltage i Hjerteløber-ordningen end i Danmark Redder Liv. For det andet er ordningen landsdækkende, hvilket betyder, at også en nordjyde, en københavner eller en lollik på ferie på Fyn kan træde til ved et fynsk hjertestop. For det tredje er ordningen gratis for regionen, fordi Trygfonden betaler omkostningerne. Det sidste er i denne sammenhæng mindre vigtigt, for regionen skal såmænd nok kunne finde de få millioner kroner, som det i givet fald vil koste at køre ordningen videre. Det vigtige er, at hele Danmark bliver i stand til at redde liv ved hjertestop. Der er dog ingen tvivl om, at Hjerteløber-ordningen trænger til en forbedring. Det er f.eks. højst mærkværdigt, at man kan blive hjerteløber uden at have erfaring med eller uddannelse i førstehjælp. Derfor bør regionen i samarbejde med de øvrige regioner motivere Trygfonden til at tage et større ansvar for, at de frivillige, der rykker ud til hjertestop, også reelt kan redde liv. Ellers giver ordningen ingen mening. Indtil Trygfonden er klar med en styrket hjerteløber-indsats, bør regionen fortsat bruge et behersket millionbeløb til uddannelse af de fynboer og syd- og sønderjyder, der melder sig som frivillige - nu blot i Hjerteløber-programmet. Det vil skabe større sikkerhed og tryghed for alle parter. Og det vil sikre, at endnu flere mennesker overlever et hjertestop. For det bedste er at redde liv - i fællesskab. Så tag et førstehjælpskursus - og meld dig til.

Annonce