Annonce
Faaborg-Midtfyn

Konkursramte Midtfyns Fritidscenter har fået ny ejer

Midtfyns Fritidscenter har fået ny ejer. Arkivfoto
Politikerne i Faaborg-Midtfyn har mandag eftermiddag besluttet at indgå en samarbejdsaftale med en ny ejer af Midtfyns Fritidscenter. Ejeren offentliggør overtagelsen tirsdag.

Faaborg-Midtfyn: Fremtiden for Midtfyns Fritidscenter er på plads. En ny ejer er klar til at overtage centret efter konkursen tidligere på sommeren.

Det oplyser Faaborg-Midtfyn Kommune i en pressemeddelelse.

Mandag eftermiddag har kommunalbestyrelsen godkendt en ny samarbejdsaftale, som træder i kraft 1. september 2019.

Den nye ejer offentliggør i følge kommunen overtagelsen af det konkursramte fritidscenter i Ringe tirsdag morgen.

I pressemeddelelsen kalder borgmester Hans Stavnsager (S) det for "en fantastisk løsning".

- Da konkursen ramte Midtfyns Fritidscenter for syv uger siden, kunne vi ikke have forestillet os så god en løsning, som den vi står med nu. Der kommer en ny, engageret og lokalt funderet ejer, og vi har fået en samarbejdsaftale på plads, som sikrer vished og stabilitet for centret og dets mange brugere. Ikke bare nu, men også i årene, der kommer. Så samlet set er dette en fantastisk løsning for fritidscentret, for Ringe og for hele Midtfyn, lyder det fra borgmesteren.

Hans Stavnsager siger videre:

- Det er selvsagt den nye ejer, som skal drive centret fremover. Men vi er meget begejstrede for, at vi så hurtigt efter konkursen har fået en samarbejdsaftale i hus. Den sikrer dét, der er vigtigst: Gode rammevilkår for centret og stabilitet og tryghed for de lokale foreninger, skoler og brugere.

Samarbejdsaftalen svarer til den aftale, som Faaborg-Midtfyn Kommune indgik med Forum Faaborg i juni.

fyens.dk følger sagen...

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1969: Cafeteria i Mageløs brændte - men gæsterne blev siddende

1994 Nu er der mulighed for at få en garanteret medicinfri flæskesteg på julebordet. Som den første forretning i Odense har Kvickly i Dalum fået en statsautoriseret godkendelse til at sælge ferskt økologisk grisekød. Slagtermester Søren Nielsen i Kvickly siger, at grisene med garanti aldrig har fået medicin eller mærkelige tilskudsstoffer. Vi får kødet fra den ene af to producenter i Jylland, der er statskontrollerede. Og selv bliver vi også kontrolleret i alle ender og kanter. Kødet skal håndteres for sig selv, og skal der midt på dagen skæres mere, skal værktøjet renses, hvis det i mellemtiden har været brugt til andet grisekød. Det økologiske kød koster 10 kroner mere kiloet, og Kvickly kan kun få 100 kilo om ugen. 1969 Odense Brandvæsen havde ved midnatstid besvær med at få gæsterne i cafeteriaet Go-In, Mageløs 7, til at forlade lokalet, skønt det brændte ret kraftigt i køkkenet og op gennem taget. Det måtte adskillige opfordringer til, før folk rettede sig efter brandvæsenets anvisninger. Den væsentligste grund til, at gæsterne skulle ud, var brandvæsenets kulsyretåge, der er giftig. Og kort efter, at en sådan tåge er sprøjtet ud i et rum, opstår der som følge af slukningen en kraftig røg, hvilket gæsterne ved selvsyn kunne se, da de havde forladt lokalet. Ilden opstod i nogle frituregryder og bredte sig hurtigt gennem aftræksrør til en del af tagkonstruktionen. Det skete ret betydelig skade i cafeteriaet. 1944 Der er i disse dage i København samt i Odense, Aarhus og Aalborg meget vidtgående foranstaltninger under forberedelse til indsats i det øjeblik, der eventuelt skulle opstå katastrofer af et sådant omfang, at hele bydele er i fare for at blive ødelagt af brand. Fra Statens civile Luftværn er udsendt et cirkulære til de lokale luftværnsmyndigheder, hvorefter der så hurtigt som muligt, skal træffes foranstaltninger til imødegåelse af katastrofebrand og ildstorm, et udtryk for fladebrande af en så voldsom karakter, at de kan sammenlignes med naturkatastrofer. Når Ildstorm raserer en by, opstår der en sådan ophedning af luften, at både huse og alt levende fuldstændig opsluges som i en krematorieovn.

Annonce