Annonce
Odense

Konkursramt friplejehjem solgt: Nyt friplejehjem på Munke Mose Alle

Gruppen af kommunale medarbejdere, der overtog plejen af Friplejehjem Munke Moses beboere venter uden for det daværende Friplejehjem Munke Mose. Her briefes de af kurator Henrik Selchau Poulsen, inden de går ind og overtager plejen af hjemmets 50 beboere. Arkivfoto: Simon Trøjgaard Jepsen
Det konkursramte Friplejehjem Munke Mose, der midlertidigt drives af Odense Kommune, bliver friplejehjem igen. Mariehjemmene overtager driften, mens ejendomsselskabet NREP køber bygningerne.

Odense: De 50 beboere på det konkursramte Friplejehjem Munke Mose, der midlertidig drives af Odense Kommune, kunne tirsdag ånde lettet op til nyheden om, at der fortsat skal drives friplejehjem fra adressen Munke Mose Alle 4.

Det er lykkes kurator i konkursboet at sælge bygningerne til det nordiske ejendomsselskab NREP, som vil leje det ud til friplejehjemsleverandøren Mariehjemmene, der driver friplejehjem flere steder i Danmark.

Nyheden glæder beboer på plejehjemmet Annie Hansen:

Annonce

- Jeg er glad for, at der nu er kommet en afklaring og en dato på, hvornår nogle nye tager over. Jeg er også glad for, at det bliver Mariehjemmene. Det virker til, at de har nogle gode værdier, siger hun.


- Jeg er glad for, at der nu er kommet en afklaring og en dato på, hvornår nogle nye tager over. Jeg er også glad for, at det bliver Mariehjemmene. Det virker til, at de har nogle gode værdier

Annie Hansen, beboer på det konkursramte Friplejehjem Munke Mose


Friplejehjem Munke Mose gik konkurs den 28. september sidste år, efter en længere periode med turbulens. Siden er plejehjemmet blevet drevet fra Odense Kommune, der trådte til med meget kort varsel.

- Personalet fra kommunen har gjort det godt og professionelt. De har altid været glade og dygtige. Man siger så meget om de kommunale plejehjem, men det kan jeg godt slå en pæl igennem, bemærker Annie Hansen.

Annie Hansen bor på det konkursramte Friplejehjem Munke Mose, der siden september er blevet drevet af Odense Kommune. Den 1. september overtages det af Mariehjemmene og bliver friplejehjem igen. Arkivfoto: Kim Rune Jessen

Også ældre- og handicaprådmand Søren Windell (K) er tilfreds med, at der nu er kommet afklaring på plejehjemmets fremtid.

- Jeg er glad for, at der endelig er kommet en god løsning - både for beboerne og for personalet, som er blevet kastet ud i opgaven på det konkursramte plejecenter og har løst opgaven til ug, siger Søren Windell, der har fuld tillid til friplejehjemsleverandøren Mariehjemmene.

Plejehjemmet på Munke Mose Alle skal fra 1. september hedde Ida Mariehjemmet, og Odense Kommune er opsat på at samarbejde om at sikre en god overgang for beboerne, forsikrer rådmanden.

Sagen kort

Fra den 1. september overtages det konkursramte Friplejehjem Munke Mose af Mariehjemmene, der har friplejehjem flere steder i Danmark. Bygningerne er købt af det nordiske ejendomsselskab NREP.

Friplejehjem Munke Mose gik mandag den 28. september konkurs, og plejen af de 50 beboere overgik til Odense Kommunes beredskab.

Munke Mose Friplejehjem hørte under Menighedsplejen for Diakonisser i Odense og havde  50 beboere og havde omkring 50 ansatte, der nu er fritstillede i forbindelse med konkursen.

Konkursen på Friplejehjem Munke Mose  blev afslutningen på en række problemer, der plagede stedet, siden det blev friplejehjem i 2019.

Alvorligst var en række påbud fra Styrelsen for Patientsikkerhed, som friplejehjemmet fik i slutningen af august. Her pegede styrelsen på rod i medicinhåndteringen, mangel på dokumentation og sygeplejefaglige vurderinger af beboernes helbred.

I juli blev hele den tidligere bestyrelse på friplejehjemmet afsat ved et mistillidsvotum på et repræsentantskabsmøde. Samtidig blev lederen samt en betroet medarbejder fyret.

Afsættelsen af den gamle ledelse kom efter længere tids uro med sager om dårligt psykisk arbejdsmiljø, fagforeningssager om manglende lønudbetalinger og sager hos Arbejdstilsynet.

Det er også Annie Hansens håb, at overgangen bliver mere rolig end i efteråret sidste år.

- På det tidspunkt gik det gamle personale jo nærmest ud ad bagdøren, mens kommunens folk kom ind ad fordøren. Sådan håber jeg ikke det kommer til at foregå igen, siger hun.

Direktør i Mariehjemmene Malene Størup kan berolige med, at der ikke bliver tale om samme urolige overgang:

- Vi vil gå hånd i hånd med Odense Kommune om at sikre en god process. Vi har lige så stor interesse som Odense Kommune og pårørende og beboere i at sikre, at det her foregår på en god og tryg måde, siger hun.

En anden bekymring hos Annie Hansen er det kommende husleje-niveau, som beboerne er blevet varslet formentlig vil stige.

- Jeg kan godt forstå beboernes bekymring, for emnet har jo været tage op af kurator. Vi har sammenlignet huslejeniveauerne på tværs af plejehjem i Odense Kommune og kan se, at der er anledning til at se på huslejeniveauet. Mere kan jeg ikke sige nu, siger Malene Størup.

Annonce
Nyborg For abonnenter

Erhvervschef siger op seks uger før Tour de France: - Der er truffet en række beslutninger, som gør, at jeg ikke længere kan se mig selv som en del af Nyborg Kommune

Danmark

Mandagens coronatal: 570 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Odense For abonnenter

Hård kritik af plejehjem: - Når personalet ikke har styr på det helt basale, er det meget farligt for alle, der bor der

Erhverv For abonnenter

Lensbaronens datter i tårevædet tale: Valdemars Slot er færdig som museum - der er intet at vise frem

Faaborg-Midtfyn

Noget var galt i lille Matheos barnevogn: - Det er simpelthen så bizart, og det gør mig utryg

Kultur For abonnenter

Kunstner bruger sin nøgne krop til at fortælle kontroversiel historie: - Det skete ofte, at danske mænd gjorde en grønlandsk kvinde gravid

Nogle shopper Bitcoins til spotpris, mens andre ser starten på enden: Derfor er der kaos i kryptoverdenen

Odense

Våbenlager på værtshus: 93 års fængsel til fynske narko- og våbenhandlere

Navne For abonnenter

Dødsfald: Det er slut med "Hej Schmidt'er. Hvordan går det?" Arne har gået sin sidste tur med Frieda Maria og rollatoren

Ægtepars salg eksploderer efter økonomisk mavepuster: - For det meste kan vi samarbejde

Middelfart

Kendt bagermester forudser vulkanudbrud: Er blevet officiel leverandør af romkugler til Tour de France

Vi mistede to personer, da Sidney Lee døde. Den ene var danmarkskendt realitystjerne med 'ekstra cheese'. Den anden lærte vi aldrig at kende

Odense

Se før- og nu billederne: Sådan har letbanen forandret Odense

Odense Håndbold For abonnenter

Før gyseren i DM-semifinalen i Ikast - Odense Håndbold holder kortene tæt ind til de orange trøjer

Erhverv

Vestfynsk vækstkomet køber mere jord: Fremrykker byggeri til trecifret millionbeløb

Annonce