Annonce
Erhverv

Konkurs-snyd under lup: Dokumentar afslører forbindelse mellem omstridt Odense-advokat og berygtet revisor

Ole Maare kommer nu igen i mediernes søgelys. Denne gang skyldes det hans arbejde som kurator og en forbindelse til revisoren Johnny Hast Hansen. Arkivfoto: Nils Svalebøg
DR-programmet Pengejægerne sætter kritisk lys på samarbejdet mellem den i dag konkursramte Odense-advokat Ole Maare og den efterhånden berygtede revisor Johnny Hast Hansen.

Odense: - Vi er i Odense. På vej ned i en kælder, der tilhører advokat Ole Maare.

Sådan starter DR-dokumentaren Pengejægerne, der mandag aften satte et kritisk lys på en hidtil ukendt forbindelse mellem advokat Ole Maare og revisor Johnny Hast Hansen, der tidligere er blevet idømt 10 års konkurskarantæne.

Fyens Stiftstidende har tidligere afdækket, hvordan Ole Maare tog sig ualmindeligt godt betalt i en velgørenhedsfond, som han både administrerede og var formand for.

Annonce

Denne gang handler sagen om en række konkursboer, som Ole Maare har været udpeget som kurator for. Og om han i virkeligheden har været hyret til at kigge den anden vej og ikke undersøge omstødelige forhold eller tegn på svindel i de konkursramte selskaber.


Grunden til, at vi har de her regler om habilitet, er for at sikre, at det er en uafhængig undersøgelse. Hvis det ikke var en uafhængig undersøgelse, så kunne det jo være, at der var nogen, der bevidst lukkede øjnene for noget, der var sket.

Ulrik Rammeskow Bang-Pedersen, professor i konkursret i DR-programmet Pengejægerne


Fem gange i starten af 2020 blev han udpeget som kurator for et konkursbo. Og alle fem gange havde selskaberne en direkte forbindelse til Johnny Hast Hansens revisionsselskab - Revisionsfirmaet Danmark.

Oveni det fremgår det også af udsendelsen, at Ole Maare over for Skifteretten i Odense selv har forklaret, at han i den sidste periode før sin egen personlige konkurs drev sit advokatfirma fra Goldschmidtsvænget 6 i Odense, som er samme adresse, som Johnny Hast Hansen har drevet sit revisionsfirma fra.

Det vækker blandt andet opsigt hos professor i konkursret ved Københavns Universitet, Ulrik Rammeskow Bang-Pedersen:

- Man bør ikke være kurator i et konkursbo, hvis man er i kontorfællesskab med et revisionsfirma, der ikke er tilpas uafhængig af skyldneren, siger han i programmet og forklarer vigtigheden af en kurators uafhængighed:

- Grunden til, at vi har de her regler om habilitet, er for at sikre, at det er en uafhængig undersøgelse. Hvis det ikke var en uafhængig undersøgelse, så kunne det jo være, at der var nogen, der bevidst lukkede øjnene for noget, der var sket.

Medarbejder med flere hatte

I programmet fortæller Ole Maare selv, at han har delt studenter med revisionsfirmaet. Og senere i udsendelsen kommer det frem, at den samme medarbejder både har udført arbejde for Revisionsfirmaet Danmark og for Ole Maares daværende advokatfirma, selvom vedkommende udelukkende har været ansat i Johnny Hast Hansens revisionsfirma.

Ole Maare og hans tidligere advokatfirma har altså lagt navn til arbejde, der reelt er udført af Revisionsfirmaet Danmark, lyder vurderingen fra Kammeradvokaten, der har undersøgt sagerne i forbindelse med Ole Maares konkurs.

- Det betyder jo i virkeligheden, at hans rolle har karakter af en marionetdukke, siger Vibe Guldberg fra Kammeradvokaten i programmet.

Programmets vært Jens Langhorn får også fat i en direktør fra et af de konkursramte selskaber, som fortæller, at Johnny Hast Hansen anbefalede ham at hyre Ole Maare.

Det skete efterfølgende via en medarbejder, som havde penge til gode i konkursboet og dermed kunne begære virksomheden konkurs og pege på Ole Maare som kurator.

Annonce

Mistænkelig klientkonto

Kammeradvokaten får efter en ransagning på Goldschmidtsvænget adgang til en klientkonto, som Ole Maare har brugt. Og den kontooversigt får dem til at varsle en politianmeldelse af Ole Maare.

- Der er rigtigt meget, der tyder på, at der i virkeligheden sker det, at man bruger kontoen til at sløre, at man laver selskabstømning. Man overfører nogle store beløb ind til sin advokat, og så sender man dem videre til sig selv, et holdingselskab eller en bank i Spanien. På den måde får man tømt sit selskab. Og det er rigtigt svært at spore de penge. De bliver sløret. Og de blive sløret godt, når de bliver sendt ind over en klientkonto hos en advokat, siger Vibe Guldberg.

Ole Maare afviser til sidst i programmet, at han har drevet advokatfirma fra Goldschmidtavænget og afviser også, at hans klientkonto skulle være misbrugt. Og over for Fyens Stiftstidende afviser han også, at han har været styret af bestemte interesser.

Johnny Hast Hansen peger i udsendelsen på, at det er Ole Maare, der har haft ansvaret for konkursbehandlingerne. Han har ikke ønsket at kommentere sagen over for Fyens Stiftstidende.

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Faaborg-restaurant får igen kritik for at levere for lidt mad: Jeg blev flov over mit guldbryllup

Danmark

Lørdagens coronatal: 739 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Ud med de gamle, ind med de nye: Søndag træder nye regler om brændeovne i kraft

Kerteminde For abonnenter

Nødråb fra stamgæsterne hos historisk perle: Hvorfor er vores værtshus lukket?

Kerteminde

Pias pølsevogn indtager andenpladsen i DM: Emil sætter vanvittig rekord

Assens For abonnenter

Personalemangel i ældreplejen bekymrer fagforbund: - Lige nu kører de på adrenalin, men sådan kan det ikke fortsætte

Danmark

Lørdagens coronatal: 739 nye smittede

Debat For abonnenter

Avisen mener: Regeringen bør have is i maven omkring uddannelser

Erhverv

El-direktør maner misforståelser i jorden: - Vi håber snart at se madvognene tilbage på havnen

Danmark

200 buler i bilen og stenslag i håndboldstørrelse: Se video af familie fanget i haglstorm på autobahn

Sport

Fyns Politi klar til OB-FCK: Første kamp med udeholdets fans og masser af fodboldfans i byen i 17 måneder

Erhverv For abonnenter

Fynsk forretningsmand skyder mange millioner i ny Odense-bank

Odense

7000 studerende starter i Odense: Boligjagten er sat ind, men studerende konkurrerer med singler om de små lejligheder

Annonce