Annonce
Sydfyn

Konkurrence til Rema 1000 - Netto klar til at åbne i Vindeby

Købmand i Rema 1000 i Vindeby, Nikolaj Jensen, tager det stille og roligt, at Netto åbner på den anden side af vejen i krydset af Eskærvej og Sundbrovej i Vindeby. Foto: Katrine Becher Damkjær
4. juli åbner Netto i bygningen, der tidligere har huset Dagligbrugsen i Vindeby, og dermed får Rema 1000 igen konkurrence. Det tager Rema 1000-købmand Nikolaj Jensen i stiv arm.

Vindeby: Den 4. juli er Rema 1000 ikke længere alene om at sælge smør, mel, gryn, sukker og mælk i Vindeby.

Det er nemlig dagen, hvor Netto for første gang slår dørene op i de lokaler, hvor Dagligbrugsen Sundhøj i Vindeby huserede frem til oktober 2018.

Salling Group, der ejer Netto-kæden, overtog ejendommen 1. december 2018, og der er sket lidt med den siden, oplyser Salling Groups udviklingschef, Carsten Hadsbjerg.

- Vi har flyttet nogle vægge, så vi får nogle rammer, der er mere optimale for os, og det betyder, at vi har fået salgslokale på omkring 750 kvadratmeter. Og det er det, vi som minimum gerne vil have i sådan en nyåbnet Netto, siger han.

Annonce

Som udgangspunkt tager jeg det stille og roligt. Min måde at arbejde på et meget anderledes end Nettos. Jeg arbejder meget med at bakke foreninger op økonomisk og udvikle lokalsamfundet, og det er ikke det, Netto på nogen måde er kendt for.

Nikolaj Jensen, købmand, Rema 1000 i Vindeby.

Ingen panik i Rema 1000

På den anden side af Sundbrovej, i Rema 1000, går købmand Nikolaj Jensen ikke i panik over udsigten til konkurrence.

- Som udgangspunkt tager jeg det stille og roligt. Min måde at arbejde på et meget anderledes end Nettos. Jeg arbejder meget med at bakke foreninger op økonomisk og udvikle lokalsamfundet, og det er ikke det, Netto på nogen måde er kendt for. Så selv om vores priser er ens, er vi meget forskellige, siger Nikolaj Jensen.

Han erkender dog, at han kommer til at tabe omsætning.

- Selvfølgelig gør vi det. Men uden at det skal lyde arrogant, tror jeg, det stille og roligt vil jævne sig ud, for jeg tror også, at Netto vil komme til at tage noget fra Netto-butikkerne i Svendborg og i Rudkøbing. Så for os handler det om aldrig at hvile på laurbærrene, men om at blive ved med at holde fokus på god service og friske varer, siger Nikolaj Jensen.

Ingen panik i Netto

Hos Netto ryster udviklingschef Carsten Hadsbjerg heller ikke ved tanken om at have en Rema 1000 i nabolaget.

Faktisk har det slet ingen indflydelse haft på beslutningen om at slå sig ned i Vindeby, fortæller han.

- Når vi placerer vores butikker, kigger vi først og fremmest på, hvordan beliggenheden passer til vores eget butiksnet. Det er det vigtige for os, for vi tror på, at vi kan drive en butik, selv om der er konkurrence. Desuden er der mange steder, hvor vi og Rema 1000 ligger lige ved siden af hinanden, og det har vi gode erfaringer med, siger udviklingschefen, der har pænt store forventninger til den nye butik.

- Vindeby er et sted, hvor der er forholdsvis langt til en Netto - man skal enten til Svendborg eller Rudkøbing. Så jeg tror, vi får rigtig mange kunder, siger Carsten Hadsbjerg.

Den nye forretning åbner 4. juli klokken 8, og ifølge Carsten Hadsbjerg ligger åbningstiderne endnu ikke helt fast.

- Men det bliver i retning ad fra klokken 7 til 22 alle ugens dage, og måske kan vi finde på at udvide dem lidt om sommeren, siger han.

Rema 1000 har i øjeblikket åbent til klokken 21, og trods meldingen fra Netto har købmand Nikolaj Jensen ingen umiddelbare planer om at holde nøglen i lommen en time længere.

- Jeg trækker vejret. Vi kan se, at selv om vi har mange campingpladser, så sker her faktisk ikke så meget om aftenen, siger han.

Det var svigtende omsætning og konstante underskud, der førte til Coops beslutning om at lukke Dagligbrugsen Sundhøj - en beslutning, som blev meldt ud i september 2018.

4. juli er ikke bare den amerikanske uafhængighedsdag, men også dagen, hvor Netto åbner i bygningen, hvor Dagligbrugsen har holdt til. Foto: Katrine Becher Damkjær
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Energi Fyn interesseret i at købe Fjernvarme Fyn: Borgermøde viste massiv modstand mod fjernvarmesalg

Leder For abonnenter

Sparetid i kommunen: Respekt for aflysning af julefrokost i Ældre- og Handicapforvaltningen

RESPEKT FOR AFLYSNINGEN Julen er som bekendt traditionernes tid, men en arbejdsgiverstøttet firmajulefrokost kan aldrig blive en så fast tradition, at den er ubrydelig. Derfor fortjener beslutningen om at droppe årets julefrokost for de 4500 medarbejdere i Odense Kommunes Ældre- og Handicapforvaltning respekt. Herunder medarbejdernes accept af beslutningen. Forvaltningens direktør Gitte Østergaard og Forvaltningsudvalget traf beslutningen, fordi økonomien er dårlig. Forvaltningen har i år brugt for mange penge, og dette overforbrug skal tjenes ind i 2020. Forvaltningsledelsen agerer altså på samme måde, som en ansvarlig ledelse i en privat virksomhed. I den private sektor er der mere julefryns til medarbejderne i år med store overskud, end i år med røde tal på bundlinjen. Anskuer man Ældre- og Handicapforvaltningen som en helt almindelig arbejdsplads, er beslutningen om at aflyse julefrokosten derfor elementær. Men beslutningen har skabt debat, fordi rådmand for Ældre- og Handicapforvaltningen, Søren Windell (K), er så ærgerlig over aflysningen, at han foreslår en centralisering af kommunens penge til personalepleje. Windells begrundelse er, at alle medarbejdere i en kommune bør have samme beløb til fryns. De enkelte afdelinger kan så selv bestemme, om pengene skal bruges til en julefrokost eller en sommerfest eller noget tredje. Rådmandens forslag er velment, og hans argument om, at god personalepleje er med til at fastholde gode medarbejdere, er bestemt validt. Men det modsatte argument, at lokal medbestemmelse også er personalepleje, er lige så vægtigt. Og her skal man huske, at Odense Kommune ikke blot er en stor arbejdsplads med i alt cirka 13.000 ansatte. Det er også en mangeartet arbejdsplads med vidt forskellige kulturer. Beslutningen om, hvordan man bedst fejrer jul med kollegerne, kan man derfor roligt overlade til de enkelte afdelinger. Det er ikke noget, politikerne behøver at blande sig i, hvad borgmester Peter Rahbæk Juel da også fornuftigvis afviser. Politikerne i Ældre- og Handicapudvalget har i solidaritet - må man gå ud fra - med medarbejderne besluttet også at aflyse deres julefrokost. Det er da en sympatisk beslutning. Men det må være tilladt at tilføje: Alt andet havde også set underligt ud og sendt et blakket signal.

Odense

4500 ansattes julefrokost-tilskud droppes: Tillidsrepræsentant opfordrer medarbejderne til at holde fast i julefrokosten

Annonce