Annonce
Bagsiden

Konkurrence: Kender du et vildt sted med kunst?

Disse unge kunstnere i Ringe har nomineret sevl med kunst på kunst. Foto: Råderum/#VærkDinVerden

Konkurrencen "Værk din verden" efterlyser billeder fra hele landet. Mon ikke Bagsidens læsere kan hjælpe?

Annonce

Hvor er det vildeste sted i Danmark med kunst? Det spørger kunstkampagnen "#VærkDinVerden" om.

- Med #VærkDinVerden opfordres alle til at tage deres mobiler op af lommen og gå på jagt efter steder med kunst i deres nabolag. Alle offentlige rum kan nomineres - skolen, arbejdspladsen, et sted man går forbi hver dag, en skov eller et andet sted, hvor der er kunst, skriver folkene bag kampagnen, som også er en konkurrence med en præmie. Mere herom lidt senere.

Kunst på kunst. Stedet er Kunstbænken ved Ringe Sø. Foto: VærkDinVerden/Råderum
Annonce

Sådan gør du

For at deltage, skal du tage et billede med din mobil og dele det på Instagram med hashtagget #VærkDinVerden. Sammen med en forklaring på, hvorfor lige netop dette sted skal vinde. Blandt de nomierede billeder udpeger en jury en vinder. Præmien er en stedspecifik fest til en værdi af 5000 kroner.

Ordet "stedspecifik" betyder, at festen holdes på det sted, billedet er taget. Stedspecifik kunst er et fagudtryk for kunst, der er skabt til et bestemt sted og ikke kan flyttes uden at meningen går tabt.

Annonce

En taleboble på stedet

Man kan nominere sin kunst frem til 28. november. Vinderstedet kåres på ARoS i Århus 30. november. Så skal vinderen i gang med at holde fest for sine venner på det sted, billedet er taget. Ud over festen modtager vinderstedet også en metal-taleboble lavet til stedet af kunstneren Tanja Nellemann Kruse.

Konkurrencen er skabt af Råderum, som er et mobilt kontor for samtidskunst. Blandt samarbejdspartnerne er Faaborg-Midtfyn Kommune, Faaborg-Midtfyns Produktionskole, Nordagerskolen og Midtfyns Gymnasium.

Annonce

Advarsel: Dette er ikke kunst

Inden du kaster dig ud i naturen eller byen med din mobil og din fantasi, vil Bagsiden lige slå fast, at vi ikke vil opfordre læserne til at begå hærværk, kalde det kunst og tage et billede af det.

Uden at være sikre på, præsis hvor grænsen går mellem stedspecifik kunst og hærværk, kommer man nok langt ved at opføre sig som en spejder: Man ødelægger ikke noget, andre har lavet, og man efterlader sig kun to ting: Ingenting og tak for lån.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Fund af corona-virus i hunde og katte: Fødevarestyrelsen afliver katte på minkfarm

Annonce