Annonce
Bagsiden

Konkurrence: Kender du et vildt sted med kunst?

Disse unge kunstnere i Ringe har nomineret sevl med kunst på kunst. Foto: Råderum/#VærkDinVerden

Konkurrencen "Værk din verden" efterlyser billeder fra hele landet. Mon ikke Bagsidens læsere kan hjælpe?

Hvor er det vildeste sted i Danmark med kunst? Det spørger kunstkampagnen "#VærkDinVerden" om.

- Med #VærkDinVerden opfordres alle til at tage deres mobiler op af lommen og gå på jagt efter steder med kunst i deres nabolag. Alle offentlige rum kan nomineres - skolen, arbejdspladsen, et sted man går forbi hver dag, en skov eller et andet sted, hvor der er kunst, skriver folkene bag kampagnen, som også er en konkurrence med en præmie. Mere herom lidt senere.

Annonce
Kunst på kunst. Stedet er Kunstbænken ved Ringe Sø. Foto: VærkDinVerden/Råderum

Sådan gør du

For at deltage, skal du tage et billede med din mobil og dele det på Instagram med hashtagget #VærkDinVerden. Sammen med en forklaring på, hvorfor lige netop dette sted skal vinde. Blandt de nomierede billeder udpeger en jury en vinder. Præmien er en stedspecifik fest til en værdi af 5000 kroner.

Ordet "stedspecifik" betyder, at festen holdes på det sted, billedet er taget. Stedspecifik kunst er et fagudtryk for kunst, der er skabt til et bestemt sted og ikke kan flyttes uden at meningen går tabt.

En taleboble på stedet

Man kan nominere sin kunst frem til 28. november. Vinderstedet kåres på ARoS i Århus 30. november. Så skal vinderen i gang med at holde fest for sine venner på det sted, billedet er taget. Ud over festen modtager vinderstedet også en metal-taleboble lavet til stedet af kunstneren Tanja Nellemann Kruse.

Konkurrencen er skabt af Råderum, som er et mobilt kontor for samtidskunst. Blandt samarbejdspartnerne er Faaborg-Midtfyn Kommune, Faaborg-Midtfyns Produktionskole, Nordagerskolen og Midtfyns Gymnasium.

Advarsel: Dette er ikke kunst

Inden du kaster dig ud i naturen eller byen med din mobil og din fantasi, vil Bagsiden lige slå fast, at vi ikke vil opfordre læserne til at begå hærværk, kalde det kunst og tage et billede af det.

Uden at være sikre på, præsis hvor grænsen går mellem stedspecifik kunst og hærværk, kommer man nok langt ved at opføre sig som en spejder: Man ødelægger ikke noget, andre har lavet, og man efterlader sig kun to ting: Ingenting og tak for lån.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Spar sammen, OB

Odense Kommune skal stå fast over for fodboldklubben OB i sagen om en renovering af Odense Stadion. For det bør ikke være Odenses skatteborgere, der skal betale for, at byens og øens største fodboldklub får et bedre stadion at spille på. Det bør klubben og dens ejerkreds selv bekoste. Spørgsmålet om en renovering af Odense Stadion er nok engang blevet aktuelt, fordi OB sammen med de øvrige superliga-klubber, Divisionsforeningen og Dansk Boldspilunion har besluttet, at alle superliga-stadioner fra 2028 er udstyret med fuldt overdækkede tribuner. Det er en fin beslutning, som vil give bedre forhold for klubbernes tilskuere, så man på længere sigt forhåbentlig kan tiltrække flere tilskuere og dermed tjene flere penge. Det er imidlertid ikke Odense Kommunes opgave at sørge for, at erhvervsvirksomheder får bedre fysiske rammer at udøve deres virksomhed i. Odense Kommune skal skabe gode rammevilkår for kommunens virksomhederne i almindelighed, men kommunen skal ikke bruge sine sparsomme skattekroner på at forbedre hverken robotproducenters, gartneriers eller fodboldklubbers ydre rammer. Det må virksomhederne selv klare. Ejerforholdene af Odense Stadion er i dag mildt sagt noget rod. Odense Kommune ejer tre tribuner på stadion, mens en ejerkreds af bestyrelsesmedlemmer i Odense Sport & Event ejer den fjerde, og det skaber helt naturlige tvister mellem de forskellige ejeres forskellige ønsker. Derfor vil det være klogt, hvis man får skilt den kommunale økonomi fra den private virksomhed OB’s interesser fra hinanden. Det vil være til gavn for OB, for Odense Stadion og for Odense Kommune – og for de odenseanske skatteydere. Derfor vil det være klogt, at OB og ejerkredsen bag klubben begynder at spare sammen, så man på et snarligt tidspunkt kan købe stadion af kommunen. På den måde kan man engang i fremtiden, måske allerede inden 2028, få lejlighed til at gennemføre alle de udvidelser og forbedringer af Odense Stadion, som man har lyst og råd til og dermed være med til at skabe grundlag for at høste gevinster ved fremtidige sejre. Så spar endelig sammen, OB. Og begynd hellere i dag end i morgen.

Odense

Fra sceneskræk til sanger: Odenseanske Aksel er med i X Factor

Fyn

Magnus & Aksel sang tårerne frem i X Factor: - Når I står der og sprudler, så tænker man WAUW!

Annonce