Annonce
Middelfart

Kongeskibet får endnu en salut på Strib Nordstand

Det er efterhånden en gammel tradition, at det lokale saluteringslaug lader kanonerne brage, når kongeskibet sejler forbi Strib. Tirsdag står de festklædte kanonerer igen klar med løst krudt ved Nordenbro. Arkivfoto

Sophiæodde Saluteringslaug skyder 27 skud, når Kongeskibet tirsdag aften sejler forbi fra Horsens på vej mod Svendborg.

(Rettelse: Det har tidligere fremgået, at dronningen sejlede forbi onsdag aften, men det er tirsdag aften.)

Strib: Syv kanonerer fra Sophiæodde Saluteringslaug står klar med deres små kanoner, når kongeskibet Dannebrog tirsdag sejler gennem Lillebælt på vej fra Horsens til Svendborg. 27 skud vil der blive affyret, oplyser laugsformand Svend Aage Hansen.

Jagtkaptajn Christian Nørgaard fortæller til avisen, at Dannebrog formentlig vil være ud for Strib Nordstrand tirsdag aften lidt i otte.

- Dronningen er ombord, men jeg kan ikke love, at hun er på broen og hilser, når vi sejler forbi. Men som planen er lige nu, så er det ganske vist, at Dannebrog sejler forbi tirsdag aften, så Hendes Majestæt Dronningen kan være klar i Svendborg næste morgen, siger Christian Nørgaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Fynboer fejrede sporten: Se de 10 bedste billeder fra Årets Sportsnavn

Fyn

2822 husstande uden strøm

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1945: Odense Sporveje vil nedlægge stoppesteder

1995 4,7 millioner kroner. Så mange penge lagde 11.852 glemsomme fynske bilister i statskassen for ulovlig parkering i 1993. Hovedparten af afgifterne, der som bekendt er på 400 kroner pr. gang, blev lagt af 8816 i Fyns største politikreds, Odense. De 3036 øvrige afgifter er blevet opkrævet jævnt fordelt over resten af Fyn. Selv om afgiften for ulovlig parkering blev fordoblet fra 200 til 400 kroner 1. april 1991, kan de seks fynske p-kontrollører fortsat uddele lige så mange afgifter – ca. 12.000 – om året, konstaterer politikommissær Poul Dahl. 398 bilister klagede over afgiften, men kun 172 fik medhold og pengene eftergivet – oftest i forbindelse med læge- eller sygehusbesøg, der uventet trak ud. 1970 Statsbanerne udbyder i dag en ny Storebæltsfærge til 50 millioner kroner i licitation, og på forhånd ventes de fire værfter i Helsingør, Nakskov, Ålborg og Odense at være interesseret i ordren. Efter planen skal den nye tredækker leveres til sommeren 1972 eller muligvis først til foråret 1973. Samtidig viser en prognose, at færgekapaciteten skal fordobles inden udgangen af 1970-erne, hvis der ikke ret hurtigt tages beslutning om en bro mellem Fyn og Jylland. Færgen kommer i store træk til at ligne ”Arveprins Knud” og får en kapacitet på 450 personbiler og 1500 passagerer. En ny jernbanefærge, der kan overføre gennemgående eksprestog mellem Nyborg og Korsør, ventes bestilt til levering i 1973. 1945 Fra Odense Sporvejes begyndelse har der eksisteret en del faste stoppesteder på særligt trafikerede steder, men sporvejsselskabet overvejer at likvidere dem. Det gælder ved hjørnet af Klaregade og Mageløs samt ved hjørnet af Mageløs og Kongensgade, hvor der nu opsættes almindelige stoppestedsskilte i stedet. Ifølge driftsbestyrer Schaumann sker nedlæggelsen af de faste stoppesteder ud fra hensynet til at gennemføre en hurtigere drift under de nuværende, besværlige trafikforhold, hvor der er stort pres på sporvognene. De faste stoppesteder virker kun forsinkende, og hvis der ingen passagerer er at optage og afsætte, vil sporvognene altså fremtidig kunne køre videre uden standsning.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];