Annonce
Nyborg

Kongen fortsat hjemløs

I mange år stod han på Nyborgs Torv, men nu er bopælen lidt mere ydmyg for Kong Christian IX. Han står på kommunens matrialeplads i industrikvarteret. Foto: Mogens Rasmussen.
Kong Christian IX er flyttet til Nyborgs industriområdet, hvor han står og glor ud over en masse skrot.
Annonce

Nyborg: Skupturen af kong Christian IX er for længst fjernet fra Torvet, og den gamle monark må nu tage til takke med meget ydmyg bopæl omme bag en maskinhal på Falstervej.

Han er forvist fra Torvet, fordi han ikke passer ind i fortællingen om den middelalderlige turneringsplads, men på trods af en offentlig debat med masser af borger-indlæg, har kommunen endnu ikke fundet ud af, hvor han eventuelt skal stilles op for fremtiden.

Poul Carlslund, Kogsbølle, der tidligere var tilknyttet avisen som kunst-kommentator, har også deltaget i debatten om den hjemløse konge. Og han har en ret afslappet holdning til sagen:

- Jeg synes ikke, det er en god skulptur, og ingen kan jo forklare, hvorfor han skal stå i Nyborg, siger Poul Carlslund.

Flere har foreslået, at konge-figuren stilles op ved den gamle banegård - eller måske den nye - fordi kongen var meget interesseret i jernbaner, der jo blev anlagt på kryds og tværs af landet i hans regeringstid 1863 til 1906.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce