Annonce
forside

Kongen af Gudmevenstre-sejr: Absolut flertal bag Lars Erik Hornemann

Med en vælgerkraft bag sig som ikke tidligere er set i Gudme - 801 personlige stemmer - efterlod Venstres Lars Erik Hornemann ingen tvivl om, hvem der bliver borgmester.

Venstre skaffede sig hermed absolut flertal i kommunalbestyrelsen - otte mandater mod de nuværende seks, og alene på Lars Erik Hornemanns hjemmebane - valgstedet i Gudbjerg Forsamlingshus - modtog han lige så mange personlige stemmer, som den nuværende borgmester Erik Ullemose sidst hentede i hele kommunen.

Verdens letteste konstituering venter forude, for Venstre bestemmer takten. Den konservative spidskandidat Preben Juhl Rasmussen (252 personlige stemmer) lagde ikke skjul på sin skuffelse. Hans parti fastholder de nuværende to mandater, men gik 30 stemmer tilbage.

- Nu kan Venstre jo afgøre det hele. Hvis Lars Erik Hornemann vil sætte sig på alle formandsposter, kan ingen hindre ham, sagde Preben Juhl Rasmussen.

Gudme-kongen Lars Erik Hornemann antydede dog, at der bliver godbidder til såvel de to konservative som de tre socialdemokrater.

- Det er i sejrens time, man skal vise storhed, sagde den kommende borgmester i aftes.

- Jeg tror, vi modtog så massiv en vælgeropbakning i forventning om et fortsat bredt samarbejde i byrådet. Det skal der ikke ændres på, erklærede Lars Erik Hornemann.

I øjeblikket sidder Preben Juhl Rasmussen på formandsposten i kulturudvalget, mens socialdemokraten Torben Lønberg (252 personlige stemmer i aftes) dirigerer teknisk udvalg. Begge d«herrer kan nok forvente en eller anden formandspost også fremover, selvom om Socialdemokratiet tabte et mandat.

Det nye Gudme-byråd giver debut til den afgående borgmester Erik Ullemoses søn, Jesper Ullemose. Og den konservative Lone Gustenhoff venter spændt på fintællingen i morgen. En eneste manglende stemme holdt hende ude af byrådet til fordel for partifællen Hans Ole Olsen. Og Fyns yngste byrådskandidat, 18- årige Mike Ørgaard Nielsen fra De konservative, må vente lidt på sit politiske gennembrud. Han modtog blot 13 personlige stemmer. Borgerlistens Lene Piester opnåede ikke valg, ligesom Socialistisk Liste blev halveret til en.

Følgende blev valgt:

Venstre: Lars Erik Hornemann, Johs. Hansen, Svend Rosager, Jesper Ullemose, Herdis Jensen, Mogens Larsen, Maria Borreby Pedersen og Per Ulrik Jørgensen.

Socialdemokratiet: Torben Lønberg, Kaj Toftgaard Jakobsen, Gert Rasmussen.

De Konservative: Preben Juhl Rasmussen og Hans Ole Olsen.Socialistisk Liste: Niels Manniche.Dansk Folkeparti: Jens Munk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Medicinpriser på himmelflugt: Kom nu ud af starthullerne, sundhedsminister

Hvor er det dog fattigt, at sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke i et svar til Folketingets Sundheds- og Ældreudvalg ikke har et eneste konkret bud på, hvordan han vil forhindre de danske medicinpriser i at stige og falde så voldsomt, som tilfældet er. Svaret til udvalget er givet som følge af en række række sager, hvor blandt andre fynske pensionister har oplevet meget store udsving i medicinpriserne. Det sker eksempelvis, når medicinalvirksomhederne har forsyningsvanskeligheder, og de tilbageværende leverandører hæver prisen. Som avisen tidligere har beskrevet, kan det føre til pludselige prisstigninger på op til 1200 procent for uundværlig medicin. Ministeren vil, som det fremgår af dagens avis, undersøge "mulige tiltag", der kan forebygge, at medicinpriserne stiger eksplosivt. Og det er skam fint, at ministeren vil undersøge sagen, for det er altid klogt at undersøge tingene til bunds, inden man træffer vidtgående beslutninger. Det er imidlertid forunderligt, at ministeren ikke er nået længere i sagen. Det er veldokumenteret, at visse produkter på det danske medicinmarked svinger endog meget voldsomt i pris, og derfor kan sagen ikke være ukendt hos ministeren eller i hans ministerium. Derfor ville det være naturligt, at ministeren allerede på nuværende tidspunkt havde en plan for, hvordan han vil løse problemerne. Og at han derfor i sit svar til udvalget ville præsentere nogle håndfaste initiativer, der kan skabe ro om medicinpriserne til gavn for patienterne og dermed vælgerne. Men nej: Foreløbig skal sagen undersøges nærmere. Det skaber en forståelig utryghed hos patienterne, at priserne på nødvendig medicin fluktuerer så voldsomt, som tilfældet er. Hvis man har knogleskørhed, skal man naturligvis kunne få sin medicin uden at skulle frygte for voldsomme prisændringer. Man har som patient, specielt som pensionist med en stram økonomi, brug for, at der er ro om medicinprisen. Derfor må Magnus Heunicke ud af starthullerne. Nu.

Annonce