Annonce
Sport

Kongeligt besøg ved VM i Bogense

Kronprins Frederik er vant til at gæste Fyns smukke land. Som her under sommerens Royal Run i Odense. Foto: Michael Bager

Hans Kongelige Højhed Kronprins Frederik besøger VM i cykelcross og får set den specielle rute i og omkring havnen og ved kirken.

Cykelsport: Hans Kongelige Højhed Kronprinsen kommer til VM i cyklecross i Bogense søndag den 3. februar, meldes med smældende fanfarer fra det nordfynske - og det er arrangørerne selvsagt glade for.

- vi ser det som en oplagt mulighed for at skabe positiv opmærksomhed omkring mesterskabet, disciplinen cyklecross og Nordfyn, siger Per Olesen, direktør for Nordfyns Erhverv & Turisme.

Arrangørerne af VM i cyklecross, Nordfyns Erhverv og Turisme, Sport Event Fyn, Danmarks Cykle Union ogSport Event Denmark arbejder som bekendt sammen om at skabe "de bedste rammer for begivenheden, så ryttere,publikum og gæster fra ind- og udland får en uforglemmelig oplevelse".

- Kronprinsens tilstedeværelse er ikke alene en markant gevinst for selve VM-arrangementet. Det er også en blåstempling af Nordfyn som en driftig, innovativ og naturmæssigt særdeles attraktiv del af kongeriget, udtaler Per Olesen, direktør for Nordfyns Erhverv og Turisme.

- På Nordfyn glæder vi os hver eneste gang, vi kan byde velkommen til et medlem af kongehuset og i denne forbindelse er glæden ekstra stor, fordi Kronprinsen som aktiv sportsmand om nogen vil vide fagligt at vurdere, hvilken ekstraordinær indsats, derkræves for at tilhøre verdenseliten i en så fysisk og teknisk krævende sportsgren som cyklecross.

Det kongelige besøg vil givet øge opmærksomheden på både mesterskabet og den spektakulære disciplin, cyklecross.

Cyklecross er en relativt lille, men hastigt voksende og særdeles underholdendedisciplin, hvor rytterne på kort tid skal forcere vidt forskellige udfordringer. Ryttere og publikum får såledesen speciel oplevelse i og omkring Bogense Havn og på skrænten op imod Bogense Kirke.

- Det bliver en stor fornøjelse at vise Kronprinsen den kulisse helt tæt på kysten og ruten, som vi sammen med NordfynsErhverv og Turisme, Sport Event Denmark og Danmarks Cykle Union har fået skabt til VM i cyklecross iBogense. Kronprinsen har allerede oplevet fynsk cykelterræn under egne dæk, da han forud for sommerensverdensmesterskab i crosstriatlon i Svendborg prøvekørte ruten. Vi er stolte af, at øen kan lægge jord tilinternationale cykelevents af denne kaliber såvel i syd som i nord," siger forretningschef hos Sport EventFyn, Jakob Staun.

Hos Sport Event Denmark fremhæver direktør, Lars Lundov, Kronprinsens opbakning til dansk idræt og hanshyppige besøg ved store, internationale sportsevents i Danmark:

- Vi er beæret over, at Kronprinsen også lægger sin vej forbi Bogense og VM i cyklecross. Hans KongeligeHøjhed er en hyppig gæst ved de mange, store internationale mesterskaber på dansk grund. Det er vinaturligvis både glade for og stolte over. Kronprinsen, som også er medlem af den Internationale OlympiskeKomité, er eminent til at formidle sporten på og udenfor banen. I samarbejde med Nordfyns Erhverv ogTurisme, Sport Event Fyn og Danmarks Cykle Union glæder vi os til at byde Kronprinsen velkommen til VM, siger Lars Lundov fra Sport Event Danmark.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce