Annonce
Nyborg

Kongelig quiz Bastionen

Kender du lidt til kongehuset eller kan du bare godt lide quiz, er du velkommen til en festlig aften på Bastionen i Nyborg. Foto: Timo Battefeld
Fyens Stiftstidende inviterer i samarbejde med Nyborg Kommune til en festlig aften med quiz om de kongelige, levende musik og kaffe og kage.

Nyborg: Hvor længe har Margrethe været dronning? Nævn alle navnene på kronprinsparrets børn. Og hvornår var det nu lige, "Dannebrog" blev søsat?

Det kan muligvis være nogle af de spørgsmål, quizmaster Lone Mørup Mikaelsen kan finde på at stille, når Fyens Stiftstidendes Café Stiften i samarbejde med Nyborg Kommune inviterer til kongelig quiz i kulturhuset Bastionen på tirsdag den 21. maj.

Dronning Margrethe lægger, som det vil være mange bekendt, vejen forbi Nyborg ti dage senere.

Det officielle besøg den 31. maj finder sted i forbindelse med dronningens sommertogt med kongeskibet "Dannebrog".

Og hvad er vel mere passende for byen, der engang var rigets hovedstad, end at varme op til det kongelige besøg med en fornøjelig test af borgernes paratviden om kongehuset?

Annonce

Sådan kommer du med til quiz

Tirsdag den 21. maj klokken 19-21 er der kongelig quiz i Café Stiften på Bastionen i Nyborg.

Quizzen er arrangeret af Fyens Stiftstidende i samarbejde med Nyborg Kommune.

Der dystes mellem hold på højst fire personer, og mindst én på holdet skal abonnere på et af Fyens Stiftstidende produkter.

Som abonnent på Fyens Stiftstidende kan du således invitere op til tre gæster med til den kongelige quiz-aften.

Du kan tilmelde dig med dit abonnementsnummer under "redaktionelle arrangementer" på fyens.dk/fordele.

En hel særlig middag

Vinderne af den kongelige quiz går hjem med en invitation til en hel særlig middag, der vil blive serveret på Havnepladsen - på selve dagen, hvor dronning Margrethe besøger byen.

Og alle, der abonnere på Fyens Stiftstidende - eller kender nogen der gør - kan quizze med.

Ud over lidt almen viden om kongehuset stilles der ikke andre krav til deltagerne, end at blot én af deltagerne på holdet abonnerer på Fyens Stiftstidende.

Quizmaster Lone Mørup Mikaelsen, der til daglig er pressechef i Nyborg Kommune, og lokalredaktør Kasper Riggelsen, har lovet at styre løjerne med hård og uhøjtidelig hånd, mens Bastionens eget husorkester med kulturhusleder Tue Fabricius i spidsen står for den musikalske underholdning i pauserne mellem de kongelige quiz-runder.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce