Annonce
Indland

Kongehus-ekspert:De royale skal holde sig i skindet de næste mange år

Kronprins Frederik måtte krydse Storebæltsbroen under stormen Egon for at nå til Sport 2014 i Herning, hvor han mødtes med blandt andre triatlet Camilla Pedersen. Og han krydsede den igen på vejen hjem.

Opbakningen til det danske kongehus kan lide et alvorligt knæk, hvis der kommer flere sager, hvor de royale sætter egne hensyn over andres. Sådan lyder vurderingen fra en af Danmarks førende eksperter i kongehuset.

Ekstern lektor ved Københavns Universitet Lars Hovbakke Sørensen mener ikke, at kongehusets popularitet i den danske befolkning vil lide voldsomt af, at kronprins Frederiks følte sig berettiget til at ignorere lukningen af Storebæltsbroen under stormen Egon.

Men han og de andre medlemmer af kongehuset skal holde sig alvorligt i skindet i de næste mange år og sørge for, at der ikke opstår lignende tilfælde.

- Der er sket lidt skade. Det er klart. Men en enkelt sag vil nok ikke skade kongehusets omdømme så voldsomt. Men hvis der kommer flere sager, hvor det er så tydeligt, at kongehusets medlemmer føler sig højhævet over befolkningen, har vi en anden situation, fortæller Lars Hovbakke Sørensen. Han tilføjer:

- Så vil der formentlig ske det samme som med kongehusene i Spanien, Sverige og Storbritannien. Det er helt afgørende, at der ikke kommer flere sager fra nogen af kongehusets medlemmer i det næste lange stykke tid, siger Lars Hovbakke Sørensen.

Annonce

Privilegier kræver ydmyghed

Han mener, at årsagerne til kongehusets nuværende popularitet netop skal findes i dronning Margrethes evne til at holde sig fra uheldige sager.

- Alle ved jo, at de kongelige har privilegier, men det handler om, at man går til opgaven med ydmyghed og respekt. Kongehuset må ikke signalere, at de er højhævet over alle andre. Problemet med denne her sag er, at kronprinsen signalerer, at han er mere interesseret i sine egne behov end alle andres, siger Lars Hovbakke Sørensen.

Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Folketingspolitikere støtter flere tog på Vestfyn: Uld i mund om regningen

Fyn

Hjertestop-ordning har klaret sig over al forventning: Nu overvejer regionen at skrotte den

Annonce