x
Annonce
Nordfyn

Kongeetapen i Bogense "trækker tænder" ud

Motionsløb er ofte hårde, men disse to kvinder har plads til et smil. Arkiv- og pr-foto.

Stiftes etapemaraton er klar til Bogense

Bogense: Den kaldes "Kongeetapen". 4. etape i Stiftens Etapemaraton, der afvikles i Bogense søndag 5. marts. Det er der en god grund til.

- Kongeetaper forbindes tit med bjerge og mange højdemeter. Dette er ikke tilfældet i Bogense, selv om ruten har stigningen ved Kirkebakken indlagt. Det er sandstranden, der skal løbes på, et stykke på ca. 300 meter, der trækker tænder ud. Mange bliveroverrasket over, hvor hårdt det er at løbe på sand, og nogle skifter løbestil, påpeger løbsdirektør i HCA Maraton, Torben Simonsen, der har prøveløbet ruten.

Som sidste år er der to distancer at vælge mellem ved etapen i Bogense. Man kan vælge at løbe 8,195 km eller den længere distance på 12 km. Denne distance passer for mange godt ind i et træningsforløb til et af forårets ½-maratonløb. Ved dette års arrangement, er der også gjort plads til et børneløb på 2,3 km, hvilket nu giver mulighed for, at hele familien kan tage del i motionsløbet.

Turen i Bogense omtales ofte positivt, fordi der både er løbsudfordringer og gode oplevelser af købstaden. (pcb)

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1995: Arne Lundemann vil optræde i cirkustelt på Kerteminde Havn

1995 Mere revy og satire, men uden at tabe det kabaretprægede. Det er den nye balancekunst, som årets Arne Lundemann-forestilling i cirkusteltet på Kerteminde Havn vil gennemføre under titlen: Fru Gittes Sommerhalløj. Medvirkende til at få disse ting til at gå op i en højere enhed er tekstforfatterne Ulrich Ravnbøll, Ida og Bent From og Ib Boye foruden forestillingens faste tekstleverandør Torben Iversen. Som vanlig instruerer Gitte Lundemann ensemblet, der består af familie samt gamle og nye navne. Det vil sige gemalen Arne, sønnen André, Betty Glosted, Jesper Vigant og sæsonens helt nye navn Anne Mette Busch, der kommer fra musicalscenen. Fru Gittes Sommerhalløj har premiere den 4. juli. 1970 I næste måned sætter et amerikansk rumskib atter kurs mod Månen, og som sædvanlig er der en række formål med ekspeditionen. Selve rejseproceduren er efterhånden så gennemprøvet, at det rent videnskabelige program begynder at dominere på operationsplanen. Et af de vigtigste punkter under Apollo 13’s færd bliver i bogstaveligste forstand at tage Månens temperatur. Der er til formålet konstrueret et specielt termometer, som mest af alt ligner en cykelpumpe. Ved hjælp af en line sænkes instrumentet ned i et tre meter dybt hul, som de tre astronauter skal bore i måneoverfladen ved hjælp af specialudstyr. Det er første gang, at astronauter sættes på en så hård fysisk belastning. 1945 Et par energiske tobakstyve har i nat hjemsøgt en række odenseanske cigarforretninger. I tre af dem er der ved indbrud stjålet varer for op imod 3000 kroner, mens tyvene i den fjerde måtte opgive deres forehavende. Værst er det gået ud over cigarhandler John Lauridsens forretning, Vestergade 21. Her har tyvene omhyggeligt udvalgt sig de bedste mærker indenfor cigarer og cigaretter. Forretningen havde lige modtaget en større ration, blandt andet en del oversøiske varer, og dem havde tyvene straks kastet sig over, hvorimod de lod danske cigarer og cerutter bliver liggende på hylderne. De to andre indbrud foregik hos Ras. J. Teglbjærg, Klaregade 7 og Svend Rasmussen, Kræmmergyden 8.

Faaborg-Midtfyn

Kommune dropper julegaver til ansatte: Vil give corona-gaver i stedet

Annonce